Vali

14.02.2008

Văd prin blogosferă tot felul de radicalizări legate de ziua asta de Sfântul Valentin. Ba că e o prostie, ba că nu e deloc şi că proşti sunt cei care zic că e o prostie, ba că e o mega-prostie, ba că sunt mega-proşti cei care zic că e o mega-prostie, ba că, ba că.

Nu înţeleg… Clar, sunt un chinezu, dar după cei câţiva neuroni care se gândesc la trebuşoara asta, io zic că ziua asta a lui Vali nu e altceva decât un al motiv de bucurie. Nici mai mult, nici mai puţin. O fi importată, poate că nu vrem să ne occidentalizăm, o fi numai pentru adolescenţi cu coşuri care vor să găsească motive să se facă mangă în cluburi, poate că nu ne place faza cu Saint.

Dar, ca orice sărbătoare, şi ziua lui Vali e una pe care ar trebui să o respirăm la nivel personal. Dacă nu vrei să o sărbătoreşti, nu vrei şi gata. Fără explicaţii, fără negocieri, fără nimic. Iar dacă vrei, bagă tare, frate, că nu te opreşte nimeni.

Pentru cei care simt nevoia să se simtă bine de ziua lui Vali, le spun enjoy. Pentru cei care nu, le spun enjoy în orice altceva vă cade bine să faceţi. Just enjoy ce vreţi şi nu vă mai agitaţi…

0 comentarii la “Vali

 1. kmi Reply

  primesc mail. subject: JOC – doar o data pe an de Valentine’s Day
  mail-ul zice asa: Da drumul la gaz in bucatarie, inchide ferestrele, asteapta o jumate de ora…si pe urma aprinde bricheta…
  o sa-ti apara pe tavan numele persoanei iubite!!!

 2. simona ionescu Reply

  @Kmi,iti dau si raspuns la acest mail care a innebunit netul de vreo sapatamana: ~Draga, sunt deja la a patra bucatarie!~.

 3. behindblueeyez Reply

  mie imi plac aia care sustin Dragobetele “ca e traditie romaneasca autentica, nu ceva importat”. Atata patriotism mai rar…

  Din partea mea, sa fie in fiecare zi sarbatoare :) indiferent de pretext

 4. artistu Reply

  Pacat insa ca unt putini cei care gasesc in alte zile ale anului sa faca SURPRIZE. Pacat ca unii nu pot sa simta iubirea decat din “gaselnite” marketing-istice”!
  Semnat Un vesnic iubaret… daca tot e plin e iubire astazi!
  ;)

 5. WhiteWolf Reply

  Bre, “iubirea-i lucru mare” :) Nici nu contestam si nici nu simtim nevoia sa radicalizam in vreo directie sau alta; in mod clar , le zici bine. Deja-i prea mult stress in romani
  Insa, daca tot esti un vesnic iubaret – asa, ca artistu – in mod normal nu prea ai nevoie de zile cu ROSU APRINS prin calendare ca sa procedezi in … consecinta.
  Si daca e altfel… tot degeaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.