Aşa se întâmplă în viaţă

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Şoferul îmi dă o leapşă. Care, aşa cum se întâmplă în viaţă, mă prinde pe picior greşit. Sau, mai bine spus, în patul greşit. Dar să dăm lu leapşa ce e a lu leapşa şi apoi mă explicitez.

„1. Ia cartea care este cea mai aproape de tine.
2. Deschide-o la pagina 123.
3. Găseşte a 5-a propoziţie/frază.
4. Postează pe blog textul următoarelor 4 propoziţii/fraze.
5. Nu îndrăzni să scotoceşti prin rafturi după cartea aceea foarte deosebită sau “intelectuală”.
6. Dă leapşa mai departe la alţi 6.”

Cartea se intitulează „Investments. Fourh Canadian Edition”, publicată de McGraw-Hill Ryerson. Cele 4 propoziţii/fraze sunt după cum urmează: „a. If you plan to invest for two years, what annual rate of return must the fund portofolio earn for you to be better off in the fund than in the GIC? Assume annual compunding of returns. b. How does your answer change if you plan to invest for six years? Why does your answer change? c. Now suppose that instead of a front-end load the fund assesses an other charge of .75 percent per year”.

No bun. Zic că m-a prins pe picior greşit pentru că cartea din care am citat nu e cartea mea. Ci a fost cea mai aproape de mine în momentul în care am citit despre această leapşă. E cartea mult-deşteptei mele soţii. Aş fi vrut io să mă dau rotund că citesc de astea. Dar, la urma urmei, e chiar mai mişto aşa, pentru că mă dau rotund cu cât de deşteaptă e nevastă-mea. Ceea ce, trebuie să recunoaşteţi, e chiar motiv de laudă suficient de valabil.

M-a prins pe picior greşit pentru că, în momentul în care am văzut leapşa, tocmai ce desăvârşisem deplasarea din sufragerie în dormitor, cu lap topul în mână. Dacă rămâneam în sufragerie, filosof rămâneam. Că eram chiar lângă biblioteca şi acolo chiar erau şanse majore să fie mai aproape o carte care chiar o citesc. Aşa, în dormitor, tot ce era aproape de mine şi pe care le citesc erau numărul din decembrie al „Idei în dialog”, primul număr din ediţia românească a „Foreign Policy”, ultimul număr al „Le monde diplomatique” (tot ediţia în română, ce aţi crezut) şi Pro TV Magazin de săptămâna asta. Am încercat. Dar nicicum nu am reuşit să ajung la pagina 123 la una din astea enumerate mai sus.

Noroc cu nevastă-mea că îşi lăsase cartea pe aproape. Că altfel aţi putea crede că nu citesc deloc…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Aşa se întâmplă în viaţă”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)