Teroarea formelor fără fond şi a partidelor fără partide

25.11.2007

PD a obţinut 30 şi ceva la sută. PLD a scos surprinzătorul scor de peste 6%. Cele două partide, deşi extrem de diferite teoretic, au în comun două lucuri. Ambele sunt forme fără fond. Şi ambele îşi caută legitimitate în chelia lui Băsescu.

Ambele sunt forme fără fond. Cu excepţia câtorva nume de rezonanţă din fiecare partid (maxim 5 din fiecare) restul e pustiu şi la democraţi şi la stolojeni în materie de cadre de rezervă. Chiar pe Boc dacă l-ai lua repede nu prea ar ştii cine e pe lista de europarlamentare de la poziţia 5 în jos. La PLD e la fel. Astea nu sunt partide. Ci baloane politice umflate cu un gaz ciudat, inodor, incolor şi imbecil, care le face să se înalţe provizoriu. Că aşa e filmul acuma. Nu au structuri, nu au lideri adevăraţi, nu au ideologie. Au doar denumirea de partid.

Chelia lui Băsescu. Şi îl mai au şi pe Băsescu. Pentru care se întrec în a-i obţine favorurile şi hăhăurile, precum două curve dintr-un oraş pierdut în deşert care se bat pe primul client ajuns în oraş după luni de secetă trupească şi financiară. Dar of course că Băsescu, ca orice amator de păsărică (doar ştim că îi place), le-o va trage amândorura cu bani puţini, îşi va ridica pantalonii şi va merge mai departe. Şi nici măcar nu va folosi prezervativ…

Exagerez când spun că asistăm la teroarea formelor fără fond în politica românească? Asta să o credeţi voi. Pentru că eu simt un imens disconfort să văd că cele două partide sunt vedetele acestor alegeri. Imens disconfort, credeţi-mă…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.