21.04.2017

Ce partid să alegi?

Să zicem că abia ai terminat facultatea. Cea mai bună facultate din România. Nu ai fost primul din promoţia ta, dar nici de cacao nu te-ai făcut. Eşti doxă de carte, ai nişte stagii de limbism pentru că te-ai lovit de mizeria organizaţiilor de tip politicoid gen liga studentilor sau asociatia frecătorilor de mangan constituţional. Deci eşti pregătit oarecum să înghiţi broaştele titulesciene pe stomacul gol. Eşti frumuşel, îţi merge papagalul şi nici cu caracterul nu stai devastator de prost. Cum tată-to a făcut nişte bani, nu ne interesează cum, eşti asigurat financiar măcar până prinzi cheag ca lumea.

Acestea fiind stabilite, te gândeşti să te bagi în politică. Nu te interesează doctrina, că doar nici pe şefii partidelor nu îi interesează aşa ceva. Nu te interesează dacă respectivu partid e la putere sau în opoziţie, că doar până ajungi la caşcaval se întoarce roata. Vrei doar să intri în politică şi să guşti din mierea puterii şi a condusului de pulime.

Ce partid să alegi?

Ştiu, e o întrebare oribilă. Dar tocmai de aia vă şi întreb pe voi, cei care mă onoraţi cu cititul elucubraţiilor mele, în acest exerciţiu tembel de imaginare a realităţii care este.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Victor Ponta şi Marian Sârbu sunt nişte laşi ordinari

M-am lăsat

Niciun comentariu încă

 1. miercuri, 14 ianuarie 2009, 12:11

  Dai cu zaru’. Merge Braila si orice pica e acelasi lucru

  Răspunde
 2. miercuri, 14 ianuarie 2009, 12:58

  Pai cum ce partid? Ala in care ai niscaiva rude, pile, relatii, unde crezi ca prinzi radacini mai repede, ca pe urma sa te poti opini spre varf. Ca e la putere, ca e in opozitie… astea-s detalii, cui ii pasa, ca oricum sunt mana-n mana si apoi mai exista si sfanta ‘alternanta la putere’. romanul indobitocit e ca pendulul, voteaza din inertie si nu din gandire.

  Răspunde
 3. miercuri, 14 ianuarie 2009, 13:13

  Păi, eu zic că n-ai cum să ştii pînă nu încerci. Aşa că faci matale ca alţii, cîte un stagiu de 6 luni, un an, doi pe la fiecare partid, apoi o iei de la capăt, iar dacă nu-ţi place, îţi faci un partid nou, că între timp ai devenit om politic cu experienţă.

  Răspunde
 4. miercuri, 14 ianuarie 2009, 13:13

  deci da, in principiu, daca n-ai plecat din tara si tac’tu a facut niste bani, inseamna automat ca are si relatii. aici depinde de cand a facut el banii.. la ala te duci.

  poti si pe propriile puteri, iar daca esti idealist si tinar, atunci poate te-ai duce la psd, ca aia atrag cel mai mult tinerii educati. eventual pnl. pdl mai putin.

  apoi mai exista si faza cu mierea puterii si condusului de pulime.. poate vrei doar experienta de munca :D

  Răspunde
 5. marius
  miercuri, 14 ianuarie 2009, 21:32

  de acord cu Lucia. Ca doar asa fac toti politicienii dse valoare.

  Răspunde
 6. joi, 15 ianuarie 2009, 00:10

  Eu as alege tot PSD, fireste. ;)

  Răspunde
 7. iulian n.
  joi, 15 ianuarie 2009, 18:09

  M-aş duce la toate sediile de partid din localitate, le-aş spun că m-ai recomandat tu, chinezule.
  Ăia care nu mă dau afară instant şi mă servesc cu un pişcot + promit ceva vice-x vor primi adeziunea mea.
  Exclud sediile în care miroase a ceapă, usturoi sau supraelastic transpirat.

  Răspunde
 8. joi, 15 ianuarie 2009, 22:51

  parca ai descris-o acolo pe ioana pop a.k.a corigenta care nu si-a luat capacitatea si care era sa ajunga pe postul de inspector scolar general pe maramu’ . fereasca-ne dumnezeu de asa ceva… uite reteta fetei: taticu fost securist (pilutele, informatiile, etc) + „partida” care trebuie (ma refer aci’ la sotul – de care, se pare, ca uita tot mai des…) + 2 doi nasi „da’ calitate” (dan mihalache si victoras ponta, ambii pesede) + ceva vechime prin birourile TSD, ce-i drept = functie intr-un minister. acuma eu ma intreb china, ca ai mai trecut p’acolo pe la tinerii psd (sau TSD) cum s-a transformat fatuca asta din ce a fost in ce e si de ce alti tineri muuuult mai inteligenti ca individa, dar care nu e blonde si n-are reteta de mai sus au ramas acasa???? hai ca nu scriu altfel de dansa ca nu-i fain sa zici de o fata ca e… fata! hai ca poate nu o sa stergi postu’, ca e de psd… ;)

  ps: victor ponta e OMU’ meu preferat si daca omu asta nu ajunge predintele romaniei in 4-5 ani… emigrez! si imi pare rau ca l-am bagat aci. da asta e… el a numit-o pe individa unde a numit-o!

  ps2: hai ca maine iti dau unu cu pdl. da tre sa-l mai „docomentez” o tzara, ca stiu ca-ti plac ;)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *