”Ţiganilor le convine să facă copii, să trăiască de pe urma lor şi nu au de gând să muncească”

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

14.11.2007

Hai că s-a ajuns la o asemenea mizerie cu discuţia despre ţigani de mi se face scârbă. Ia uitaţi-vă şi la prefectul de Maramureş, „doamna” Gyongyke Bondi cum ne explică cum stă treaba cu ţiganii. Jenant, zău aşa, dacă s-a ajuns la asemenea reacţii de la un asemenea nivel. Şi prefecta asta chiar părea mai OK decât mulţi alţi troglodiţi…

Prefectul Böndi: „Tiganilor le convine sa faca copii, sa traiasca de pe urma lor si nu au de gand sa munceasca”

Ieri, cabinetul prefectului a reunit reprezentantii institutiilor implicate in colectarea veniturilor bugetare. Teodor Luputi, directorul Directiei Finantelor Maramures, a precizat ca in primele 10 luni ale anului, comparativ cu perioada similara de anul trecut, sumele incasate la bugetul statului si la bugetele complementare au inregistrat cresteri intre 17 si 130 %. El a mai subliniat ca taxa pe valoarea adaugata restituita a inregistrat un minus, in sensul ca s-au restituit cu 4,8 milioane lei mai putin ca anul trecut. Intrebat de prefect cum de s-a ajuns la aceasta situatie, el a explicat ca au fost „mult mai atenti la dosare”. Directorul DGFP Maramures a mai spus ca sunt in curs de derulare procedurile de executare silita aplicate celor care nu si-au onorat obligatiile bugetare. „Aceste actiuni ne creeaza oarecare tensiuni. Agentii economici speculeaza orice, legislatia este greoaie si in aceste conditii procesul de recuperare a arieratelor este incetinit”.

Bondrea a ridicat si problema faptului ca multe locuri de munca raman neocupate pentru ca multi nu vor sa lucreze pe bani putini. Cei mai recalcitranti sunt tiganii. „Avem oferte si facilitati numai sa fie dispusi sa munceasca. Oferim peste 300 locuri de munca la nivel de judet, dar putine se ocupa”.

Prefectul Gyöngyike Böndi a spus ca „de 5 ani platim nemunca si uite asa se toaca banii in loc sa se duca in economie. Tiganilor le convine sa faca copii, sa traiasca de pe urma lor si nu au de gand sa munceasca. Am curajul sa sustin acest lucru”. Bondre a sustinut ideea prefectului adaugand ca a organizat burse pentru rromi, dar tiganii nu sunt dispusi sa puna osul la treaba. „Am batut din usa-n usa, dar cand ii cauti, ei se declara romani pentru ca nu-i intereseaza sa lucreze. Am repartizat tigani si la diferiti agenti economici, insa s-au produs tensiuni si amenintari de genul «le dau in cap patronilor». Cu aceasta categorie de persoane exista o problema: cea de mentalitate. Din pacate, se cheltuiesc bani cu ei, dar nu vor sa lucreze, de fiecare data gasesc o chichita sa se fofileze”.

Corina Sofran

Informaţia Zilei de Maramureş

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)