Gabriela Constantinescu – cum te simți când părăsești, după 23 de ani, corporația

Gabriela Constantinescu este specialist în HR. Probabil aceasta este cea mai bună descriere, pe scurt. Pentru că are peste 23 de ani de experiență în domeniu, la nivel înalt și cu mize și mai înalte, ca să zic așa. Sau, mai degrabă, hai să folosim la timpul trecut povestea despre specialista în HR.

Pentru că acum Gabriela este în plin proces de reinventare. Sau de regăsire. Sau de ceva-ire. Știi tu, chestia aia care ni se întâmplă la un moment în viață. Despre care nu știm cum să o definim exact. Dar simțim că se întâmplă. Simțim că ceva din interiorul nostru și-a cerut dreptul să facem niște schimbări.

Uite un rezumat al discuției.

După 23 de ani de activitate într-o corporație, Gabriela Constantinescu a decis să se reinventeze, să înceapă un nou domeniu profesional de la zero.

Cum a ajuns Gabriela Constantinescu specialist HR…

”În momentul în care am terminat facultatea, lumea mă întreba ce vreau să fac mai departe și atunci mi-am făcut o firmă de recrutare dar ”gura lumii” afirma că nu sunt pregătită să fac acest lucru și atunci am decis că am nevoie de experiență”.

După ani de experiență într-o corporație de succes, Gabriela a decis să realizeze o schimbare și să revină la scopul de altă dată mai ales că acum are și o experiență destul de vastă în spate.

La început avea o frică imensă de necunoscut, dar ca să se regăsească pe sine a decis să facă un pas lateral și să iasă din zona de confort în care se aflaseră. A înțeles că a venit momentul să facă acest lucru atunci când : ”Copii mei mi-au zis, mamă nici nu știi de câte ori simțeam că te urăsc, si atunci mi-am dat seama că m-am transformat în persoana care nu voiam să fiu”, afirmă Gabriela Constantinescu.

Ulterior aceasta a făcut un curs în coaching și o certificare în nutriție. Acestea i-au permis să fie mai aproape de jobul mult visat. Experiența în HR au făcut-o să realizeze că e ușor să creezi un business, să ai un anumit profit vreo două trei luni dar e mult mai greu să menții acest lucru și să nu renunți chiar și atunci când e greu. Pentru ce mergi tu înainte trebuie să fie o întrebare constantă pentru cei care se apucă de antreprenoriat, care e sensul acțiunilor pe care le realizezi, unde duc ele.

Ceea ce trebuie să înțeleagă fiecare persoană, e că nu toți oameni sunt făcuți să fie antreprenori unii trebuie să mai și lucreze pentru antreprenori și e normal să fie așa. Contează să fii tu mulțumit de ceea ce faci.

Cum s-a schimbat viața de familie de când a renunțat la jobul de specialist HR…

La momentul de față Gabriela are mai mult timp pentru familie, pentru partea de comunicare. A ajuns să-și refacă relația care s-a deteriorat din motivul că muncea foarte mult în cadrul corporației.

Gabriela a început așa cum îi place ei să zică cea de-a doua perioadă din viață sa, astfel au venit și marile schimbări pe plan profesional și nu doar. Aceasta își exercită munca pe câțiva piloni de bază: coaching, one to one (ajută oamenii să realizeze schimbări pe plan profesional), dezvoltă un mentorat în HR și oferă consultanță în resurse umane. Pe lângă acestea, Gabriela e pasionată și de blog, mai exact de scrisul pe blogul ei.

Pentru ea, scrisul a devenit o terapie curată, la fiecare articol scris aceasta lasă o parte din sine. Pe blog a ajuns să scrie fără a avea vreun scop, doar din pură plăcere. Mai nou își dorește să realizeze o carte din articolele scrise pe blog. În viitor își dorește să creeze un refugiu, un loc unde oamenii să conștientizeze că visele pot fi realizate dacă depui multă muncă și pasiune.

De aceea am invitat-o pe Gabriela în podcast. Ok, și pentru că a zis doamna mea că ar fi interesant să avem o discuție pe tema asta. Și a avut dreptate :) După cum poți auzi din podcastul cu pricina…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Dacă vrei, Podcastul lui Chinezu poți să îl asculți și pe: Spotify, Apple Podcast, Youtube, SoundCloud sau Libsyn.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Gabriela Constantinescu – cum te simți când părăsești, după 23 de ani, corporația”

  1. Multi antreprenori se pot recunoaste in aceasta prezentare. Este o perioada a vietii pe care majoritatea nu o vor experimenta niciodata. Speram sa fie pace si fara modificari fiscale socante !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.