Fabrilabo sau proiectul care își propune să rezolve puzzleul educațional

Notă: Acest text face parte din seria #CititoriiAuCuvantul, prin care ofer celor care îmi fac onoarea să mă citească posibilitatea de a scrie un articol la mine pe blog pentru a promova ce fac, în conformitate cu acest regulament.

Textul este scris de Diana Jimborean.

Enjoy :)


La FabriLabo ne propunem să hrănim idei, să construim proiecte, oferind acces la spațiu și echipamente, regândind timpul liber, educându-ne și reinventându-ne permanent într-o comunitate deschisă, inovativă și colaborativă.

Totul a pornit de la nevoia de a avea un spațiu în care să ne dezvoltăm proiectele creative, culturale și educaționale.

Alături de parteneri de încredere, interesați de industriile creative și mișcarea makerspace, ne-am propus să rezolvăm puzzle-ul educațional cu care se confruntă societatea de azi.

Ne-am inspirat din modele care funcționează deja în lume, mișcarea Makerspace și DIY, educația pozitivă, ludică, aplicată.

Am testat și adaptat aceste modele la mediul și nevoile cu care se confruntă sistemul educațional și am construit Fabrilabo – centru de activități creative dedicat copiilor, tinerilor și adulților. 

Este una din căile prin care credem că vom completa educația copiilor noștri, rafinându-le iscusința, îndemânarea, conferindu-le abilități pentru viață, cooptându-i astfel și pe părinți, colegi, prieteni, în încercarea de a petrece un timp de calitate împreună și de a se implica activ în viața comunității.

Spre deosebire de spaţiile tip hub care funcționează deja cu succes în București și în țară, a structurilor tip makerspace cu vast impact social și a centrelor de educație nonformală care se adresează tinerilor cu diverse cursuri, FabriLabo se diferențiază prin abordarea integrată a serviciilor de timp curs, atelier creativ, eveniment, fiind deschis mai multor categorii de public şi oferind activități variate, practice si orientate către cerințele pieței.

Astfel la FabriLabo, copiii beneficiază de laboratoare pentru lărgirea orizontului minții (limba franceză, limba engleză, scriere creativă, public speaking, programare digitală și modelare 3D, robotică, antreprenoriat), dar și de ateliere de îndemânare din cele mai variate (bucătărit tematic, pixel hobby, mărgelit, reciclare creativă, bricolaj și mică tâmplărie, arte combinate, design floral, actorie, etc).

Punctul forte și avantajul competitiv al Fabrilabo rezidă în atelierele Françaventure de limbă, cultură și creativitate franceză.

Acestea sunt menite să ofere cursanților o adevărată experiență de imersiune în aventura francofoniei.

Astfel, urmărim dezvoltarea abilității copiilor, tinerilor, adulților de a transforma limba franceză într-un instrument plăcut de expresie personală, cu efecte benefice pe termen lung.

În acest scop toate atelierele noastre creative sunt livrate și în limba franceză, pentru consolidarea vocabularului și a structurilor gramaticale dobândite la cursurile lingvistice, dar și pentru întregirea dimensiunii ludice a Françaventure.

Caracatița este un simbolul FabriLabo pentru cei care vor să evadeze din rutină.

Noi ne-o imaginăm întinzându-și tentaculele către atelierele noastre creative, prinzându-și ventuzele în activități din cele mai variate ale minții. Fiecare tentacul trimite către o valență pe care o urmărim, fiecare ventuză trimite către un atelier pe care îl propunem.

Stârnind interes, curiozitate, nelimitată în abilități atât fizice cât și intelectuale, caracatița e o resursă pe marginea căreia ne-am gândit să croim împreună povestea atelierului creativ Fabrilabo.

Întâlniri, cursuri, evenimente, comunități, surprize… vă ajutăm să le descoperiți în primă fază, ca apoi să le rafinăm și dezvoltăm împreună!

Bun venit în lumea caractiței!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.