Teatrul InDArt sau despre pauzele de art-terapie la locul de muncă – primul text din seria #CititoriiAuCuvântul

De ceva vreme mă încearcă acest gând: să ofer celor care, măcar din când în când, îmi fac onoarea să mă citească posibilitatea de a scrie pe blogul meu.

Așa, pe scurt, despre asta-i vorba. Ideea fiind, mai degrabă, că în timp am acumulat anumite frustrări (mă rog, poate e mult spus, dar ați înțeles ideea…) izvorâte din faza că știu că mulți dintre ei au multe de spus. Și frumoase. Și de ajutor (cu accent pe ”ajutor”).

Fie că vorbim despre inițiative, servicii, produse sau pur și simplu branduri, sunt mulți dintre cei care îmi fac onoarea să mă citească ce se încadrează în această categorie. Și pe care, cu voia dumneavoastră, aș vrea să îi am invitați aici pe blog.

Așa că, dacă simțiți că ați avea ceva de spus (scris, mai bine zis), despre ce faceți voi, dați-mi un mail pe cristi@kooperativa.ro, s-ar putea să batem palma :D

Dar în condițiile pe care vi le zic mai jos. Adică să fie cu respectarea acută a celor trei reguli de mai jos.

Regula 1. Voi scrieți articolul despre ce faceți, nu eu. Pot să vă zic mai multe motive pentru care impun regula asta, dar mă opresc doar la unul singur: nu am timp. Punct.

Regula 2. Vă asumați ce scrieți în articol. Inclusiv la nivel de stil. În sensul că, dacă o să zică unii ”băi, slabă scriitură”, aia e, pe voi pică măgăreața. Ca să nu mai vorbim despre conținutul în sine, care trebuie asumat din toate punctel de vedere. Iar articolul să fie special scris pentru blogul meu, adică să nu mai fi apărut și să nici nu aveți de gând să mai apară în altă parte.

Regula 3. Voi alege puține (spre foarte puține…) din propunerile pe care mi le trimiteți. Pentru că am niște criterii de selecție ce țin de două chestiuni mari și late:

Chestiunea 1. Să mi se pară interesat produsul, serviciul, brandul etc. într-o asemenea măsură încât să simt intens că aduce un plus-valoare pentru mine.

Chestiunea 2. Să mi se pară interesat produsul, serviciul, brandul etc. într-o asemenea măsură încât să simt intens că aduce un plus-valoare pentru cei care îmi fac onoarea să mă citească.

Mai aplicat, ce vedeți mai jos cu Teatrul InDArt mi s-a părut că îndeplinește ambele condiții. Spre deosebire de, să zicem, o fabrică de conserve. Care, cu tot respectul acordat pentru ce fac, am mari îndoieili că aduce măcar una din cele două plus-valori despre care vorbeam mai sus. Deși, dracu (la conservă) știe, vorba aia…

Iulia Fărcaș, Creative Project Manager, mi-a trimis un mail despre ce fac ei la Teatrul InDArt fără să aibă habar că eu vreau să dau drumul la această inițiativă :D Dar mie mi s-a părut că a venit la fix. Drept pentru care i-am făcut propunerea să scrie textul de mai jos.

Enjoy, zic :)


O companie se identifică prin valorile pe care le are și prin oamenii care rezonează profesional cu obiectivele de business și cultura organizațională.

Angajații se concentrează pe scopul activității lor lucrative și pe echilibrul muncă-viață personală, fiind pasionați de joburile care îi pun în valoare și de angajatorii care îi apreciază, redefinindu-și în mod constant factorii motivaționali.

Oferirea de ateliere de well-being pentru angajați, de invitații la diverse evenimente și prețuri reduse la diverse pachete de servicii reprezintă o practică des întâlnită în cadrul companiilor care activează pe piața din România

Cu toate acestea, îmbinarea conceptului de ”employee engagement” cu zona creativ-artistică rămâne în continuare o variantă care se cere a fi mai mult explorată și nuanțată.

O pauză de art-terapie la locul de muncă sau după un program stresant poate reprezenta o deconectare bine-venită.

De exemplu, o relaxare activă prin consum de teatru care ia forma unor ateliere recreative sau vizionarea unor spectacole atent și profesionist puse în scenă poate micșora stresul, dezvolta imaginația, antrena simțurile, crește receptivitatea și îmbunătăți capacitatea de interacțiune și relaționare.  

Teatrul InDArt dezvoltă proiecte interesante care îmbină spectacolele și tehnicile teatrale cu zona de beneficii pentru angajați.

Sursa foto: https://www.facebook.com/TeatrulInDArt/

InDArt poate fi partenerul potrivit în vederea asigurării unor soluții creativ-artistice personalizate care contribuie la dezvoltarea angajaților pe multiple paliere și la întreținerea pasiunilor și a echilibrului personal al acestora.

Având în vedere că se pune accent pe ideea de personalizare și nu pe ”rețete standard”, conceptul de soluții integrate marca InDArt variază de la oferte de abonamente la spectacolele de teatru pentru adulți și/ sau copii în formulă publică sau privată (disponibile inclusiv la sediul companiei) la organizarea de evenimente, activități de team building și ateliere creativ-artistice cu aplicabilitate atât pe aria de dezvoltare personală cât și de business.

InDArt oferă suport companiilor mici și mari în procesul de fidelizare a angajaților, de la selecția soluțiilor potrivite, în concordanță cu așteptările și nevoile acestora, la livrarea unor programe presărate cu tehnici teatrale și tactici de business care oferă șansa de experimentare a unor activități noi, de îmbinare a laturii relaxante cu cea practică. 

Așadar, ce mai aștepți? Alege-ți povestea, ia un loc și lasă-te condus în lumea fascinantă a Teatrului InDArt.

Teatrul InDArt a fost fondat în anul 2006 din dorința de a deschide lumea artistică pasionaților de artă, de a o face accesibilă și de a îndruma publicul către mediul creativ.

Cu o activitate constantă de 13 ani, Teatrul InDArt s-a maturizat artistic, contribuind la dezvoltarea teatrului independent și oferind tinerilor actori oportunitatea de exprimare liberă într-un spaţiu artistic aparte.

Teatrul InDArt şi-a câştigat locul pe scena independentă, mesajul său fiind apreciat de un public tot mai numeros.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.