RaiPay, o aplicație normală pentru oameni normali care fac lucruri normale

RaiPay nu știți ce înseamnă? Vă explică băiatul, nu-i stres.

Dar mai întâi să vă explic titlul. Bine, nu că ar avea nevoie de multe explicații savante, desigur :D

Iată fotografia cu mine, azi la ora 07.10, om normal, care s-a dus să își ia cafeaua normală într-o dimineață normală și a plătit, absolut normal, cu telefonul, direct cu aplicația RaiPay, o soluție normală de plată, proaspăt lansată.

Da, știu, fața nu mă ajută decisiv, dar bine că sunteți voi proaspeți ca niște flori de primăvară când vă treziți ca mine la 6 și un pic :D

Pe de altă parte, apropo de tema recurentă a acestui articol, aceasta este fața mea normală dimineața, asta este, alta n-am (blink blink)!

Bun, hai să vă zic pe scurt și sintetizator despre proaspăt lansata aplicație RaiPay de – furculition, desigur – Raiffeisen Bank.

Cât costă și de unde o descarci

Costă 0 lei 0 bani. Adică poți plăti contactless la comercianți cu telefonul mobil, fără taxe și fără comisioane.

O descarci din Google Play Store. Vezi că, din motive de securitate, o să ți se solicite să setezi o metodă de blocare a telefonului (cum este și normal, aș zice, desigur). 

Ce poți face cu RaiPay

Chestiunea 1 (principală, gen). Poți plăti direct cu telefonul. Că nu știu cum să o zic mai direct și fără să vă ofensez pe cei dintre voi pentru care ce zic aici este tautologie :)) Și poți face asta (adică plăti – blink blink :D) la orice POS contactless din magazine, oriunde în lume.

Chestiunea 2. Poți să bagi în aplicație oricâte carduri Raiffeisen, de credit sau de debit, VISA sau Mastercard, nu contează. Cu condiția să fie contactless, desigur, pentru că le înregistrezi în aplicația din NFC (adică doar apropii cardul de telefon și gata).

Doar să ai grijă să selectezi cardul pe care îl vrei pentru plata respectivă, atâta tot.

Fiecare card introdus trebuie validat prin introducerea în aplicație a codului SMS pe care-l primești pe numărul de telefon declarat la în relație cu Raiffeisen Bank.

Chestiunea 3. Până la 100 lei, plata se face doar aprinzând ecranul. Ca să faci plăți de peste 100 de lei, trebuie să deblochezi telefonul cu amprentă, Face ID, PIN, ce ai tu setat acolo.

Cu mențiunea că, pentru securitate este posibil ca, uneori, aplicația să ceară autorizarea tranzacției prin introducerea parolei de aplicație RaiPay. Ceea ce este foarte bine, zic, tocmai ca să ai cât mai multă protecție.

Chestiunea 4. Poți plăti în rate fără dobândă cu telefonul, dacă ai ales ca default cardul de cumparaturi Raiffeisen Bank. 

Ce nu poți face cu RaiPay

Nu poți face o plată mai mare de 2.000 de lei.

Nu poți să folosești aplicația dacă nu ai o metodă de securizare a telefonului. Am mai zis asta, dar o repet pentru că surprinzător de multă lume nu înțelege că lumea asta super-tehnologizată în care trăim este plină de pericole informatice, așa că e musai-musai să ai protecție! Bref, este foarte bine că RaiPay te ”obligă” să te protejezi, practic.

Cam asta este în mare despre aplicația RaiPay, o aplicație normală pentru oameni normali care fac lucuri normale. Dar, am reluat titlul, căci mi-a plăcut cum l-am dat :D

Așa, ca punere în context, dacă tot ești client Raiffeisen, vezi că ai noi funcționalități în Smart Mobile, care, pe scurt, înseamnă că ai afișate toate informatiile despre conturi într-un singur ecran, un flux de plăți simplificat, un control mai bun al cardurilor și logare 100% online datorita Raiffeisen Smart Token.

Dar mai bine urmărește acest filmuleț de prezentare întru lămurirea lămuritoare :D

PS Apropo de tehnologie, îți recomand și articolul Homo Singuraticus, despre ce cred eu că ar trebui făcut să folosim tehnologia așa cum se cuvine, nu să ne-o facem dușmancă. Sau ceva de genul :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.