Ce îmi propun pentru 2019. Mai mult practice decât aspiraționale :)

Că tot este perioada rezoluțiilor (mă rog, a trecut un pic, așa este, dar la mine abia acum începe activitatea cu adevărat, parol…), pentru mine ”Sfânta Treime” pentru 2019 este cea despre care vă spun mai jos. Și care, deloc întâmplător, se leagă de familia mea.

De fapt, în ceea ce mă privește, totul ține de familia mea. Tot ce fac în zona de business, de blog sau de hobby ține de familia mea. La minunații mei mă gândesc în orice moment al vieții mele. Deciziile pe care le iau, indiferent de context, sunt precedate de gândul la ei.

Așa vreau să înțelegeți cele trei rezoluții de mai jos. Sunt despre familia mea mai mult decât despre mine :)

Îmi propun să măresc timpul pe care îl petrec cu familia cu 20%

Mulți dintre voi știți deja că oricum după 18.00 în timpul săptămânii și în timpul weekendului nu aveți ce discuta cu mine, nu răspund la telefon, la mail, la mesaje, la nimic. Adică, tradus, oricum petrec mult timp cu familia mea, mult peste medie, ca să o dau mai statistic, așa.

Dar tot vreau mai mult. Pentru că – nici nu știu cum să o zic mai simplu de atât – este FAMILIA MEA. Cei 4 minunați, doamna sufletului meu, Patricia, Mara și Alex, sunt rațiunea mea de a trăi, sunt ceea ce mă mână în luptă, sunt cel mai mare noroc din viața mea!

Cum să nu vreau să mă bucur mai mult de ei? Cum să nu vreau să stau mai mult cu ei? Cum să nu vreau să le ofer ocazia să îmi scoată niște fire albe în plus? Cam cu 20% mai multe :)

Îmi propun să merg în continuare pe drumul către recuperarea propriei sănătăți

Principalul motor a fost și este în continuare dorința de a fi mai sănătos ca să mă pot bucura cât mai mult de familia mea. Nici un alt motiv nu a fost îndeajuns de puternic pentru mine să mă determine să pornesc pe acest drum, foarte greu, dar atât de important.

Îmi propun să mă apuc de sport

Dar nu să rup norma, ci la un nivel care să îmi dea bază să mă pot uita în ochii voștri și să vă spun ”da, fac sport cât de cât, ceva frumos!”. Alergat la modul constant, măcar o dată la 2-3 zile, un abonament la un bazin de înot, eventual mers de câteva ori la sala, pentru anumite proceduri. Adică lejer, nimic spectaculos, dar care știu de pe acum că o să mă ajute enorm!

Asta îmi propun în plan personal pentru 2019. Și o să reușesc!

De ce? Pentru că 1. toate cele de mai sus mă ajută să fiu un soț și un tată mai bun 2. fiecare rezoluție înseamnă un pic mai bine pentru mine și pic cu pic se face multul 3. mă ajută să îmi văd anumite segmente din viața mea ca pe proiecte și să le gestionez ca atare. Cu răbdare și cu muncă. Și cu gândul că, fiindu-mi mai bine mie, o să fie un pic mai bine și pentru cei din jurul meu :)

Doar că, vedeți voi, atingerea acestor trei rezoluții presupune niște costuri. Direct spus, dacă vreau să stau mai mult cu ai mei, trebuie să renunț la partea de business. Dacă vreau să merg pe drumul recuperării sănătăți, trebuie să renunț la plăcerea de a consuma anumite lucruri lumești (hai să nu le numim aici :D). Dacă vreau să mă apuc de sport, trebuie să transpir de zor și, mai ales, să îmi fac timp pentru așa ceva.

Acestea toate sunt costuri. Pe care, însă, o să le plătesc cu mare, mare drag. Pentru că vreau! Și pentru că pot, vă spun eu că pot!

Ar mai putea exista un cost. Unul la care nu ne gândim din prima. Unul la care nu ne gândim aproape deloc, de altfel. Un cost care este o variabilă teribil de importantă în curgerea vieții noastre, ca să îi zic așa.

Acest cost este neprevăzutul. Un cost care, uneori, este teribil. Din păcate. Cost pe care poți să îl eviți, măcar în parte, cu o asigurare.

Vă recomand din tot sufletul meu de soț, tată și antreprenor să vă protejați împotriva acestui cost. Să vă asigurați că, la o adică atunci când neprevăzutul se ivește brusc (și uneori devastator…) în viața voastră, aveți o plasă de siguranță.

Merită să vă gândiți la asigurarea ”Așa cum vrei tu” a celor de la Metropolitan. Simplu de înțeles, flexibilă, perfectă pentru a te pregăti pentru neprevăzut. Atât vă recomand, măcar să analizați această variantă. Ca să înțelegeți mai bine cât de mult v-ar putea ajuta.

Această asigurare are mai mult acoperiri așa cum vrei tu: spitalizare, chirurgie din accident sau îmbolnăvire, fracturi și arsuri din accident, afecțiuni grave, tratament specializat în străinătate și a doua opinie medicală, decesul din orice cauză, invaliditate permanentă din accident și multe altele. Plus niște bonusuri. Le găsiți pe toate pe site.

Vă recomand ori să luați legătura cu un consultant Metropolitan, ori să descărcați broșura cu toate informațiile necesare. Sau să le faceți pe amândouă, desigur :)

Noi, ca familie, avem foarte multe asigurări făcute. Pentru că, în timp, am învățat că a avea o asigurare înseamnă în primul și în primul rând că primești, dacă vrei, acel gând liniștit că tu și ai tăi sunt în regulă, chiar dacă neprevăzutul o să apară în viața voastră.

Iar pentru mine a ști că ai mei sunt în regulă este cel mai frumos gând cu putință :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.