Primesc din când în când niște mailuri pe care le citesc în mai multe etape, ca să zic așa. În prima etapă, fac ce fac cu toate cele aproximativ 130 de mailuri pe care le primesc pe zi, adică le scanez ca să văd în ce ”căprărie” să le încadrez și cât timp să le aloc. Apoi, dacă ceva îmi face cu ochiul, îl citesc așezat, temeinic, pentru a înțelege substanța, cum ar veni.
Iar în unele cazuri, foarte puține, dau copy/paste mailului. Și îl public pe blog.
Așa mi s-a întâmplat și cu mailul primit de la Alexandru Ionescu. În care îmi spune, după cum vedeți mai jos, despre proiectul Natura este pentru toți.
A selectat doar două din obiectivele proiectului ca să înțelegeți cât de tare este:
1) selectarea a minim 30 de persoane cu dizabilitati fizice si somatice care vor beneficia fiecare de cate o excursie asistata de o zi in natura, pe trasee neamenajate pentru deplasarea persoanelor cu dizabilitati, pana in noiembrie 2019;
2) achizitia, in prima etapa, a trei scaune cu rotile / fotolii rulante special concepute pentru deplasarile pe teren accidentat, tip Joelette – Classic One Wheel – produse in Franta. Deplasarea beneficiarilor cu ajutorul acestor scaune cu rotile se face doar asistat de 2-4 voluntari / scaun;
Am lăsat mai jos textul integral al mailului cum l-am primit de la Alexandru. Ca să îi înțelegeți natura orală și caracterul spontan (că nu știu cum să îi zic altfel…). Și ca să înțelegeți că eu nu prea am cum să reacționez decât zicând în gând și cu drag RESPECT! pentru că există astfel de oameni, pentru care a sta liniștiți în viața lor liniștită nu este de ajuns, nici pe departe de ajuns, atâta vreme cât există oameni cu care soarta nu a fost la fel de darnică.
Adevăr vă spun eu vouă, atâta vreme cât în România apar astfel de proiecte și atâta vreme cât există cât mai mulți oameni ca Alexandru, țara asta mai are o șansă!
Aveți mai jos mailul primit de la Alexandru.
Salut, Cristi,
Numele meu este Alexandru Ionescu si iti scriu in legatura cu proiectul Natura este pentru toti al Asociatiei Acces Natura, care are ca beneficiari copii si tineri cu dizabilitati fizice si somatice care ar vrea sa iasa in natura dar din cauze, evident „tehnice”,
Iti scriu pentru a te ruga sa ne dai o mana de ajutor in promovarea acestui prim proiect al ONG-ului.
Nu o sa incep prin a spune ca sunt cel mai mare cititor al tau din toate timpurile :) Recunosc, cred ca ritmul e de maxim un articol / luna. Imi place insa stilul in care abordezi subiectele, fun si la obiect, incat se lipesc bine de tot de circumvolutiuni :)
Treba sa cam asa.
Eu: mare pasionat de natura, munte, Romania si fotografie. Rezultat pana acum: un blog de turism pe care scriu din an in Paste si o pagina de FB aferenta cu vreo 14.000 de fani: www.CartitaPlimbareata.ro.
De mai bine de doi ani ma tot gandesc la proiectul asta si pana la urma m-am hotarat sa incerc. Vorba aia romaneasca: You miss 100% of the shots you don’t take.
Nu am legatura directa ce inseamna persoane cu dizabilitati: nici in familie, nici rude etc. Doar ca am vazut chestii si ca imi pasa. De ex. anul asta am ajuns atat Malaga – patria accesibilizarii, pana la ultima bordurica pusa la nivel dar am vazut si reversul – Georgia, Batumi, unde bordura are jumatate de metru si iti dai seama ca aici in RO suntem fericiti, daca pot sa exagerez asa.
Sa fim seriosi, in RO sunt oameni realmente captivi in apartamente din cauza lipsei de facilitati. De aici si pana la a iesi in natura e cale lunga si oarecum utopica. Dar uite ca prin Franta, UK, Spania se poate si se poate tare bine.
Asadar trebuie incercat. E modul meu se a spune Multumesc „Barbosului de sus” pt. chestiile marunte pe care, din pacate, de cele mai multe ori le trecem cu vederea si le apreciem abia cand intram in rahat: doua maini, doua picioare, doi ochi sanatosi etc.
Gata cu lacrimogenul :)
Asadar in toamna asta a aparut ONG-ul si am lansat primul proiect. Te rog sa arunci un ochi pe el, pe „Despre noi” etc. si daca esti de parare ca merita, pls da-ne o mana de ajutor in a promova si a face auzit proiectul. Stii cel mai bine ce si cum in zona asta.
Incerc sa trag tare mai ales acum in decembrie ca sa prindem cat mai mult pe sponsorizarile de 20% din impozitul pe profit. Pana la urma sunt sponsorizari fara costuri pt cei dare doneaza, altefel se „pierd” la buget, stim prea bine povestea. Iar multa lume nu stie asta.
Profesional tot in zona de online. Apropo de asta, f. tare articolul cu #Iată ce pățesc fiind consultant social media.
Sunt de gasit la https://www.linkedin.com/in/alexandru-ionescu-b6561954/
Si pe FB: https://www.facebook.com/ione.alexandru.ionescu
Multumesc ca ai avut rabdare sa citesti mailul.
Iti stau la dispozitie cu oricare alte detalii, vizita de lucru, intalnire, bere etc.
Spor maxim si sa ne auzim cu bine,
Alex