Cum vede un tânăr de 18 ani un proiect care aduce folkul în licee

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Asistați astăzi la o premieră pe acest blog: textul unui tânăr de 18 ani, pe care îl am astăzi alături de mine în cadrul inițiativei ”Ziua Ștafetei”, organizată de Fundaţia Terre des hommes Elveţia, împreună cu partenerii săi. Adică, pe românește, azi lucrez cot la cot cu Benyamin Saeednia, elev la Colegiul Național Spiru Haret din București.

Beniamin cu je, domnu profesor… :D

Unul din taskurile pe care i le-am dat (ca mentor în cadrul programului am nu doar dreptul, ci obligația să îi dau de lucru :D), a fost să construiască textul de mai jos, pe baza unui comunicat de presă. Cu mențiunea că redau textul scris de Beniamin fără să modific nimic, nici măcar o virgulă.

Am lăsat inclusiv indicațiile ”scenice” pe care le-a scris el, tocmai ca să vă arăt cum gândește un tânăr de 18 ani. Asta apropo de ce vă ziceam eu despre tânăra generație :)


Astazi o sa va pun la curent cu un proiect de muzica folk, pe mai multe stagii, ca sa zic asa. (Nu stiu de ce ma adresez cu „astazi”, de parca as scrie aici in fiecare zi).

M-am nascut cu o deficienta de modestie si imi place sa vorbesc despre mine, dar trec acum la subiectul cu adevarat fascinant de azi: proiectul InformART – educație culturală informală pentru publicul de mâine.

De ce am zis ca e pe mai multe etape? Pentru ca relatia cu liceenii a inceput acum cateva zile. E vorba despre elevi din sectorul 3, Bucuresti, care urca pe scena altaruri de alti cantareti de muzica folk. Si de aici are loc o lupta crancena in note si microfoane, iar cel mai bun din feicare liceu ajunge pe scena la gala cea mare.

Da, aici apare a doua etapa. Are si ceva special, poate chiar mai mult decat special. Mistic. Locatia este casa Eliad, un fel de cuibusor al folkului.

In ziua cea mare ne vor incanta papilele auditive din urechi tinerii castigatori din licee, acompaniati de cativa veterani ai folkului, precum Marius Matache, Teddy Tudoroiu si Cristi Dumitrașcu (la nevoie, mi-am facut si research-ul si par misto oamenii).

A treia etapa nu este neaparat ceva palpabil. Este vorba despre un impuls dat comunitatii „folkeziene”, care vrea sa se ridice usor usor la renumele de acum cativa ani. Acesta curba nu inseamna ca muzica folk nu a mai fost buna sau cantaretii acestui gen au murit.

Doar ca noi, tinerii, pentru ca ma simt si eu, am fost expusi unui anumit gen de muzica -aici as introduce ceva amuzant-, fara a vedea intreaga paleta muzicala, in care folk-ul isi spune cuvantul. Si tocmai aceasta incearca sa faca si InformART – educație culturală informală pentru publicul de mâine, sa popularizeze muzica folk in randul tinerilor ascultatori, dar si a celor mai experimentati.

Vesti bune si in continuare: daca esti pasionat de muzica folk (la modul asta iti e ton de apel, alarma, asculti in timpul liber si cand esti ocupat) sau vrei sa incerci ceva nou si sa te culturalizezi, intrarea este libera si poti avea un loc cu numele tau pe el gravat in aur (spiritual vorbind, desigur). Mai multe detalii aici: LINK (notă Cristian China-Birta: intenția lui Beniamin a fost bună, dar nu avem ce link să dăm, pentru că locurile se ocupă la fața locului în funcție de ajunsul acolo, gen :D).

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)