24 septembrie 2018, o dată istorică pentru bere: avem primul TAPSTER din România!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Ok, recunosc, poate că mă entuziasmez mai mult decât este cazul. Deși, dacă ați fost atenți la ce am scris, la fel de entuziasmat, când am anunțat inițiativa Pilsner Urquell – tapster.ro, pentru un amator de bere este teribil de important ca această licoare minunată să fie servită așa cum se cuvine. Pentru că berea este o poveste, nu doar o băutură. Și, dacă povestitorul, adică cel ce o toarnă, nu are cuvintele la el…

Ce înseamnă un tapster? Eu vă dau definiția mea, apropo de povestea care este berea:

Tapster înseamnă un profesionist antrenat în servirea berii în așa fel încât berea să fie o experiență deplină.

Am fost pe 24 septembrie 2018 (de aia zic de data asta că este istorică, desigur), la finala națională a concursului prin care se căutau tapsteri români. Din cei peste 100 de înscriși, au fost selectați 4 talentați, ca să le zic așa, care au trebuit să își arate măestria în fața unui juriu.

Am făcut și un filmuleț de la locul faptei, vă las să îl vedeți, după care vă spun mai multe.

Așa mai tehnic, dacă vreți, s-a întâmplat așa:

În finală, candidații au avut șansa să își demonstreze talentul de a servi perfect berea în cadrul a două probe: cea a turnării contracronometru a trei halbe de bere (hladinka) și, ulterior, proba ritualului de servire a unei hladinka pentru un membru al juriului.

Dorin Adrian Mihai

Juriul internațional, căruia i s-au alăturat și reprezentanți Pilsner Urquell România, a fost format din:

  • Eva Stanikova (Cehia) – Global Brands Marketing Manager, Asahi Breweries Europe Group
  • Kamil Ruzek (Cehia) – Trade Brew Master, Pilsner Urquell
  • Jan Stanik (Cehia) – Head Tapster, Pilsner Urquell
  • Tiarnán Ó hAimhirgín (Irlanda) – Vice President Sales, Ursus Breweries
  • Gabriel Anghel (România) – Traditional Trade Director – North, Ursus Breweries
  • Georgiana Bercu (România) – Brand Manager Pilsner Urquell, Ursus Breweries

După ce cei patru potențiali tapsteri au ”prestat” în fața juriului și a publicului, a venit verdictul final:

Dorin Adrian Mihai va deveni primul Tapster din România!

Dorin va pleca în curând la fabrica de bere Pilsner Urquell din Plzen, Cehia, loc în care va fi instruit intensiv si certificat „Tapster” de către maeștrii în servirea berii.

Ulterior, el se va întoarce în țară și va fi responsabil de servirea perfectă a berii Pilsner Urquell la draft si va deveni imaginea mărcii Pilsner Urquell în România.

Și încă o veste bună pentru amatorii de bere: și ceilalți trei finaliști, Călin Ioan Ioaniciu, Florin Marian Stoica, Alexandru Flucus – Vernescu, urmează să fie instruiți în perioada următoare în Plzen și să obțină certificarea de Tapster Pilsner Urquell, aceștia urmând să se alature comunității internaționale de Tapsteri și să activeze ca Tapsteri și ambasadori ai mărcii în România :)

După cum puteți vedea și în film, atmosfera a fost foarte faină. Atât de faină încât, deși am făcut o poză alături de câțiva colegi bloggeri în momentul în care s-a anunțat câștigătorul, pur și simplu am uitat să mă laud cu poza pe internet. Atât de faină a fost atmosfera, la care am vrut să mă întorc repede, nu să stau pe telefon :D

Bine, apropo de toată inițiativa tapster.ro, mare parte din frumusețea atmosferei a fost faptul că am băut niște halbe de Pilsner Urquell servite impecabil. Iar asta, pentru mine, ca mare, mare, mare iubitor de bere, a fost pur și simplu paradis!

Închei această relatarea bucuroasă cu o ”zicere” marca Pilsner Urquell, care este un mare, mare adevăr:

The brew master brews the beer, the tapster makes the beer.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)