Marele bine se face puțin câte puțin… (P)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Salut!” – zice tânăra care a venit zâmbind înspre mine. Îmi ia câteva secunde să îmi aduc aminte de ea, după care mă luminez și zic ”Servuuuus!”. Era Ioana, din Baia Mare, locul în care am copilărit, pe care am cunoscut-o în urmă cu un an, la ediția anterioară de ”Connecting for Good” a Fundației Vodafone România.

Ioana este profesoară de limba română. Împreună cu soțul ei a creat o asociație, care a primit o finanțare din partea Fundației pentru a realiza un centru educațional pentru copiii din Firiza, o localitate de lângă Baia Mare.

Acum, la un an după ce ne-am cunoscut, Ioana stă în fața mea, tot la ”Connecting for Good” și îmi zice, topindu-mă: ”Știi, mama ta mi-a fost profesoară de limba română

Cât de frumos se închide cercul uneori în viață… Cât de multă energie primești de la o astfel de întâlnire, total neașteptată… Cât de frumoasă este, totuși, viața atunci când ai norocul să te întâlnești cu oameni pentru care a face bine este ceea ce fac foarte bine

Ediția de acest an a evenimentului ”Connecting for Good” a fost una specială: Fundația Vodafone România a împlinit 20 de ani de existență. Ocazie cu care le urez un la mulți ani din tot sufletul meu de român bucuros că există atât de mulți oameni în jurul nostru, care fac țara asta un pic mai frumoasă.

Dar știți care este adevărata unitatea de măsură al celor de la Fundație pentru acești 20 de ani? Ar putea să fie cele 1.104 de programe derulate în acești 20 de ani. Ar putea să fie cele 706 ONG din întreaga țară care au primit finanțare în acești 20 de ani. Ar putea fi cele 28 de milioane de Euro investiți de Fundație în acești ani.

Oricare din uluitoarele cifre de mai sus ar putea fi acea unitate de măsură. Dar, de fapt, cei de la Fundația Vodafone România au o unitate de măsură mult mai simplă (dar tocmai de aceea absolut fenomenală!).

O lacrimă a unei mame, al cărui copil a fost salvat de investițiile făcute în Secțiea de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Marie Curie din București.

Un ”mulțumesc” din partea unui copil, care primește o masă în fiecare zi în unul din cele 13 centre de tip „Școală după Școală”.

Acel român care a fost convins să meargă să doneze sânge în unul din cele 42 de centre de transfuzie sanguină din București și din toate județele țării modernizate cu ajutorul Fundației.

Gesturi mici. Așa pot părea cele de mai sus. Dar imense. Fiecare dintre ele. Pentru că puțin câte puțin se face binele cel mare. Iar în domeniul sănătății, una din direcțiile principale ale Fundației Vodafone România, acest puțin câte puțin de fapt nu există. El devine mare, imens, colosal de fiecare dată…

Și povestea merge mai departe. Spre exemplu, Fundația Vodafone România investește 1,1 milioane de euro în proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța, proiect demarat în august 2017 și aflat în prezent în desfășurare.

Secția de la Constanța va fi refăcută după modelul celei de la Marie Curie. Aici urmează să fie implementată o soluție de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali în timp real și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților. Această soluție va reprezenta cel de-al zecelea proiect de telemedicină, primul de acest fel din România fiind implementat în 2005, pe ambulanțele SMURD, tot prin sprijinul acordat de Fundația Vodafone România.

Este unul din cele mai mari proiecte în care Fundația este implicată. Dar, când va fi gata, dincolo de bugetele mari, dincolo de munca teribilă, dincolo de greutățile pe care implementarea unui astfel de proiect le presupune, dincolo de orice calcule, toți cei implicați o să poată spune, cu bucurie și cu împlinire sufletească ”am pus și eu un pic umărul, doar un pic…. Acel ”pic” imens care schimbă vieți și care fac țara noastră un pic mai frumoasă.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)