Casa Vulcanilor – Casa de pământ din Densuș unde afli povestea Pământului

Casa Vulcanilor este clar unul din locurile unde ajung în vara asta. Mai ales că sigur, sigur ajung de vreo 2 ori cel puțin în zonă, deci ar fi păcat să o ratez. De ce apare pe blogul meu un articol despre această detinație dacă eu nu am ajuns încă acolo? Răspunsul este simplu: pentru că Alina a răspuns inițiativei mele cu calendarul cu oile, iar textul de mai jos, scris special de ea pentru mine, este practic o formă prin care îi spun ”mulțumesc” :)


Un meteorit uriaș a lovit cu putere Pământul. Un nor gros de praf acoperă soarele, iar aerul plin de gaze toxice este de nerespirat. Este întuneric, se face din ce in ce mai frig, iar picăturile de ploaie acidă ard tot ce ating. O mulțime de vietăți precum dinozaurii, pterozaurii, amoniții și alte animale marine dispar. O lume întreagă este pierdută pentru totdeauna.
Oare?

Undeva în Țara Hațegului, lângă bisericile de piatră și ruinele romane, lumea dinozaurilor și a vulcanilor de pe o insulă tropicală sunt scoase la lumină pas cu pas. Locul este atât de important încât a devenit geoparc internațional UNESCO – Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.

Ai atins vreodată lava unui vulcan?

În Geoparc poți face asta la Casa Vulcanilor – un loc special de explorare și descoperire prin joc și experimente. Pe un vulcan stins acum 70 de milioane de ani, într-o livadă de pruni, voluntarii geoparcului au construit o căsuță de lut și o mulțime de instalații pentru descoperirea naturii.

Eu sunt Alina, gazda voastră la Casa Vulcanilor. Dragostea pentru Țara Hațegului ne-a făcut pe mine și pe Cristian, soțul meu, să ne mutăm din București aici în Densuș și să încercăm să transmitem și altora pasiunea pentru Pământ, Natură și Om.

Ce pot face copiii de toate vârstele la Casa Vulcanilor

Foto: Dan Dinu

Puteți alege din mai multe programe educaționale care sunt gândite ca o călătorie în timp. Cei curioși pot ajunge însoțiți de mine cu 70 de milioane de ani în urmă, tocmai în Cretacic, când Țara Hațegului era o insulă tropicală înconjurată de vulcani și populată cu dinozauri pitici.

Călătoria începe la Puntea Timpului unde, cu fiecare pas, afli despre momentele importante din trecutul geologic al zonei. Apoi vizitezi siturile geologice cu vulcani şi urmele preistorice ale Mării Tetyhs.

Drumul urcă la căsuța de pământ unde afli povestea Pământului și a vulcanilor. Acolo il vei cunoaște pe Andi Andezit, mascota muzeului, o piatră vulcanică cu personalitate, care de anul trecut se află într-o mare călătorie prin geoparcurile UNESCO din toată lumea.

Apoi cei care sunt curioși și curajoși pot deveni pentru o oră oameni de știință folosind o trusă specială de explorare cu ajutorul căreia fac experimente legate de geologie și de paleontologie: o erupție vulcanică, descoperirea urmelor unor animale dispărute, colectare de roci.

La sfârșitul programului exploratorii rămân cu borcanul cu mostre de rocă, cu Ghidul Exploratorului, cu poveștile și cu amintirea orelor petrecute în natură.

Casa Vulcanilor face parte din rețeaua de puncte de vizitare și trasee ale Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului. Este administrată de Asociația Drag de Hațeg. Toate încasările sunt investite în dezvoltarea locală.

4 motive să vii la Casa Vulcanilor

Poți afla răspunsuri la întrebarea „Cum era insula Hațeg acum 70 de milioane de ani și de ce erau dinozaurii pitici?”

Poți vedea și atinge urme de animale preistorice.

Poți participa la o erupție vulcanică.

Poți învăța noțiuni de geologie și de paleontologie folosind o trusă de explorator pentru a descoperi fosile și a colecta mostre de rocă.

Cum puteți vizita Casa Vulcanilor

Casa Vulcanilor se află în județul Hunedoara, satul Densuș, în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Geoparc internațional UNESCO.

Satul Densus se afla la 17 km de orasul Hateg si este faimos pentru biserica sa medievala neobisnuita.

Casa Vulcanilor se afla la 3 km de biserica, spre satul Stei, pe Drumul Vulcanilor, si este marcata cu indicatoare si panouri.

De la soseaua principala se urca 300 m pe un drum forestier de dificultate medie.

Adresa: Densus, jud. Hunedoara 337205 RO
Telefon: 0743 688 108
Orar: Vizite cu programare
E-mail: contact@casavulcanilor.ro

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.