M-am bucurat când Gabi a reacționat la provocarea mea cu calendarul. Și m-am bucurat pentru că așa am motiv să apară pe blogul meu :D Căci, ca mulțumire pentru ca a cumpărat oilea alea, am rugat-o să îmi scrie un text despre ce face ea pe blogul ei. Aveți textul mai jos. Enjoy. I know I did :D
Cumpărăm în masă articole de serie, într-o societate care ne vrea pe toți la fel. De ce să repari când este mai ușor să cumperi? De ce să reciclezi, când totul îți este livrat la ușă, fără să te dai jos din pat? Într-o epocă a consumatorismului, să-ți faci singur în loc să cumperi pare o obrăznicie.
Te invit să fii obraznic. Repară-ți ce ți se strică! Fă-ți singur ce-ți trebuie și nu găsesti în magazin! Caută soluții creative pentru a refolosi ce nu merită aruncat!
Părinții, bunicii și străbunicii noștri au făcut-o. La fel aceia mai bătrâni dintre noi, care, in comunism, se încălzeau cu reșouri improvizate ori își protejau motorul Daciei cu un carton pus la radiator.
Te invit la bricolaj sau do-it-yourself (prescurtat DIY), cum i se spune mai acoperitor: înseamna să repari ori să construiești orice fără ajutorul unui profesionist. Adica să se descurci singur, să cauți și să găsești soluții pentru casa și grădină ta, să fii creativ și original atunci când toți preferă uniforma.
De ce ai face asta? Uneori nu ai încotro și trebuie să te descurci cu ce ai. Este mai ieftin să faci și să repari decât să cumperi ce îți trebuie si nu găsești în magazin.
Se întâmplă când copilul vrea costum pentru petrecerea de Haloween. Sau când scaunul tău preferat s-a uzat și meșterii nu vor să-l retapițeze pentru că lucrarea este neînsemnată și nu aduce profit.
Bricolajul înseamnă să îți dezvolți exercițiul gândirii și capacitatea de a rezolva probleme, ceea ce ne trebuie ca apa și ca aerul ca să nu fim o nație de proști.
Consumi mai puțin și gândești mai creativ în utilizarea resurselor, ajutând planeta să trăiască mai sănătos. Poți recicla aproape orice: de la mobila veche și până la resturile de ciment, bijuteriile stricate, farfuriile ciobite, tricotajele vechi ori dopurile de plută.
Cine câștigă din asta? Toată lumea, dar mai mai ales tu: ai cea mai faină casă, întreținută de cel mai tare meșter și fără să spargi o bancă pentru asta. Meșterești cele mai grozave cadouri când îți pui imaginația la lucru și te costă mai puțin decât mersul la psiholog. Și știi câte din micile afaceri au pornit ca un hobby creativ?
Dacă nu știi de unde să începi, pornește de pe un blog de bricolaj. Multe din întrebările tale au raspuns acolo.
Sunt Gabi Ralea, blogger de DIY și décor. Urmareste-ma pe blog ca sa descoperi bricolajul!
Câteva exemple despre ce se poate face cu niște mâini dibace!