Eu când vă spun că de fiecare dată când mai lansez câte o provocare de asta considerată de unii mai șuie mi se întâmplă lucruri… Păi cum să nu îmi placă să aflu despre proiecte precum cel de mai jos? Cum să nu îmi placă să aud despre astfel de inițiative, care îmi plac nu doar pentru ceea ce fac în sine, ci și pentru motivația care le mână în luptă, ca să zic așa?
Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, v-o prezint pe Amalia. Pe care am rugat-o să îmi scrie câteva cuvinte despre care-i faza cu Libelulle Atelier. Enjoy :)
Se spune ca un copil iti schimba viata total, te face sa iti reevaluezi prioritatile si scoate la suprafata talente nebanuite. Asa a fost si la noi.
Suntem trei mamici din vestul tarii, judetul Arad, care de dragul copiilor si din dorinta de a petrece cat mai mult timp cu familia, am renuntat la viata de oras si corporatii si am ales viata simpla de la sat.
Eu sunt Amalia, “libelula brodareasa” si cea care a pus bazele proiectului www.libelulleatelier.ro.
Initial, n-am stiut ce nume sa ii dau. Imi doream sa-i leg numele de cel al baietilor mei Luca (4 ani) si Levi (2 ani) pentru a-mi aminti mereu ca fac asta in primul rand pentru a fi aproape de ei. Am tot repetat in gand Lu-Le, Lu-Le, iar la un moment dat inspiratia a venit: Libelulle.
Pasiunea pentru textile o am de mica. De-a lungul anilor, de cand eram copil si pana acum, am invatat si am incercat diverse tehnici de lucru cu textilele, de la croitorie la tricotat sau crosetat.
Imi amintesc cu drag copil fiind, ca imi placea sa ma uit la tesaturile brodate manual de mama sau bunicile mele. Inca de atunci m-au atras cumva si visam ca intr-o zi voi broda.
Bineinteles ca ma visam cu un ac in mana si facand broderie manuala, dar dupa ani si ani am descoperit broderia computerizata. Si a fost dragoste la prima impunsatura.
In atelier coasem si brodam cu drag de la trusouri de botez, prosoape si halate, tricouri, sorturi de bucatarie pana la mult iubitele martisoare. Ne punem amprenta si totodata cate o particica din sufletul nostru in fiecare produs finalizat.
Suntem o firma mica dar cu vise mari. Punem calitatea pe primul loc, iar multumirea clientului este hrana pentru sufletul nostru.
Amintirile cu broderiile mamei si ale bunicilor imi sunt atat de dragi incat am decis sa aduc in fata clientilor si produse de inspiratie traditionala. Ce alt moment mai bun sa fac asta daca nu cu ocazia Martisorului!?
Imi amintesc de o frumoasa ie pe care o avea bunica, era din panza alba si cu broderie de culoare rosie. Aceea e imaginea pe care am avut-o in minte cand am inceput sa desenez conturul viitorului martisor ie. Nu imi amintesc exact ce model avea brodat, cu siguranta unul traditional, autentic, dar asta nu m-a impiedicat sa imi creez propriul model de broderie pentru martisorul ie.
Martisoarele ie, dar si restul produselor personalizate de noi, le puteti vedea pe site-ul nostru, iar pe pagina de Facebook sau Instagram Libelulle Atelier puteti a urmari noutatile din atelier.
5 thoughts on “Despre trei mămici din Arad, care au renunțat la viața de oraș și la corporații și s-au mutat la sat”
Ce tare, eu am descoperit-o pe FB acum o luna, am comandat deja martisoare iie de la ea
Ce mică e lumea, colega :)
Da Doamne sa le si vanda , ca sa aiba satisfactie. Se pot face multe lucruri frumoase …drept oferta pentru existenta celor de la oras. Mie imi vine acum in minte descoperirea faptului ca maicutele de la Varatec nu fac fata la cate comenzi au pentru covoare, presuri si stergare romanesti. Cica se asteapta si cate un an pentru a-ti primi comanda. Deci daca initiativele de genul asta se inmultesc , este clar ca si …viata la tara devine mai usoara
Uite că trebuie să citesc pe blogul tău ce se întâmplă la mine în județ :). Bine de știut.
Facem și noi ce putem, colega :)