70.000 de lei pentru bucureștenii care ne arată ce înseamnă „A FI Vecin bun”!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Later edit: Aceștia sunt câștigătorii, felicitări!

Prin proiectul „AFInități pentru o comunitate unită”, Fundația Parada își propune să reunească locuitorii din zona Parcului Carol și din vecinătate în jurul unor activități menite să stimuleze dezvoltarea de relații armonioase între indivizi din clase sociale diferite, prin crearea de punți de comunicare sub forma artei spectacolului. Prin intermediul Circului Parada, un circ social ai cărui artiști sunt exclusiv copii ai străzii sau tineri proveniți din stradă, spațiul public va fi animat prin spectacole de circ și ateliere de jonglerii. Totodată, pentru a spori șansele de integrare ale acestora, dar și pentru a crea empatie și înțelegere din partea comunității locale, vor fi organizate discuții ale artiștilor cu publicul spectator pe teme legate de percepția populației asupra vieții în stradă, idei preconcepute și egalitatea de șanse.

Proiectul „Ziua vecinilor la măsuțele cunoașterii” a fost înscris de grupul de inițiativă 4 KIDS, format din trei vecini de bloc, animați de dorința de a face bine comunității în care locuiesc. Ideea câștigătoare vizează organizarea Zilei Vecinilor, o zi de sărbătoare a comunității din zona Parcului Filaret și vecinătate, în ultima zi de sâmbătă a lunii mai. Pentru a stimula și a susține viața socială a comunității, proiectul își mai propune întâlniri lunare ale vecinilor, cu precădere părinți și copii, în jurul Măsuțelor Cunoașterii, ce includ 4 mese educative cu teme diverse, amplasate lângă spațiile de joacă. Măsuțele se adresează copiilor  cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani și au scopul de a le stimula învățarea și cunoștințele prin joacă.


Când am primit telefonul prin care eram anunțat despre inițiativa „A FI vecin bun”, nu am mai așteptat ca persoana de la celălalt capăt al firului (ca să îi zic așa) să termine ce are de spus pentru că am zis direct și entuziast ”foarte tare, vreau să mă implic!”. Drept pentru care fac primul pas pe care-l presupune această implicare: vă spun depre această excelentă inițiativă :)

Pe scurt: AFI Europe România pune la bătaie 70.000 de lei pentru proiectele care vizează cartierele 13 Septembrie, Tudor Vladimirescu, Uranus, Rahova, Ferentari și zona adiacentă Parcului Carol.

Pe lung: Finanțarea de 70.000 de lei vin din fondul pentru comunitate „A FI vecin bun”, primul program de responsabilitate socială al companiei AFI Europe România, program dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București. Proiectele care intră în competiție trebuie să contribuie la revitalizarea urbană și la revigorarea spiritului de comunitate în zonele din vecinătatea celui mai nou parc de afaceri pe care AFI Europe România îl construiește în București, AFI Tech Park.

Tare mult îmi plac astfel de inițiative din partea unor branduri care, practic, întind o mână prietenoasă comunității în care își desfășoară activitatea. Mi se pare cea mai bună formă de dialog între branduri și comunitate! Un dialog la care vreau să fiu și eu parte. Și o să fiu :)

Pentru că mă ofer voluntar să ajut echipele care au proiecte ce trec în etapa finală să se pregătească pentru întâlnirea cu juriul. Pentru că o leacă de bătaie știu pe partea asta, trust me :D Și pentru că, așa cum îmi spune experiența, de multe ori un proiect foarte fain în esență nu convinge pentru că nu a fost prezentat bine, iar asta ar fi un mare, mare păcat…

Ce idei, ce proiecte puteți înscrie

Puteți să vă înscrieți proiectele și ideile în program până pe data de 11 decembrie 2017. Găsiți pe site toate detaliile și informații despre cum să intrați pe platformă. O să vedeți că înscrierea lor nu este complicată, în acest moment este vorba mai mult despre idee, nu despre un proiect stufos sau ceva de genul. Ideea contează în acest moment! Bine, ideea trebuie să fie motivată și prezentată mai pe larg, așa cum merită să faceți cu orice idee în care credeți :)

Vă rog, de asemenea, să dați mai departe această informație, ca să audă cât mai mulți din cei interesați. Căci nu se știe niciodată cât de mult bine puteți face cu un simplu share sau cu un simplu mail :)

Aplicațiile din fondul „A FI vecin bun” pot fi proiecte care ajută locuri din zonele vizate să arate mai bine, să devină mai funcționale și să creeze mai multe facilități pentru comunitățile care locuiesc acolo.

Mai mult, sunt binevenite propunerile de proiecte care stimulează și susțin viața socială a zonei într-un mod incluziv, cum ar fi: animarea spațiului public și aducerea comunității împreună în cartiere.

Alte idei de proiecte pot fi cele care generează o creștere a calității vieții din comunitatea locală sau cele care implică în implementare cât mai mulți membri ai comunității din zonă.

Proiectele sunt selectate cu ajutorul unui juriu independent, format din persoane cu experiență în domenii legate de urbanism, planificare și regenerare urbană, comunitate, implicare socială și civică: Oana Preda, director executiv Centrul de Resurse pentru Participare Publică, CeRe, Ana-Maria Elian (Țoni), urbanist, specializată în planificare și regenerare urbană, MKBT:Make Better, Andrei Mihail, doctor în antropologie, cadru didactic asociat al Facultății de Științe Politice, SNSPA, Cătălin Iorgulescu, Membru al Asociației Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România, Tal Roma, Business Development Manager AFI Europe România.

Cele mai bune cinci echipe vor fi invitate să aplice proiectul însoțit de detalii complete, în perioada 17 ianuarie – 9 februarie 2018. Selecția proiectelor câștigătoare va avea loc după notarea lor și interviuri cu membrii juriului, desfășurate în intervalul 12 – 28 februarie 2018.

3 motive pentru care vă invit să participați

Cum îmi place foarte tare această inițiativă și cum o să o urmăresc la modul constant, vă dau trei motive pentru care cred că ar merita să vă înscrieți proiectele.

Motivul 1: 70.000 de lei. Bine, poate că sună tare mercantil ce zic eu aici, dar nu vorbim neapărat despre bani, ci despre ce se poate face cu banii aceia. Despre ce pot face ONG sau grupurile de inițiativă pot obține folosind acești bani. Imaginați-vă cum ați vrea să schimbați comunitatea în care trăiți și gândiți-vă că merită să aplicați.

Motivul 2: implicarea civică. Un brand oferă finanțare pentru ca voi să vă implicați civic. Mie mi se pare foarte tare această motivare. Nu în sensul că fără bani nu ar trebui să se întâmple această implicare civică, ci în sensul că acest buget pus la dispoziție poate duce la realizarea unor lucruri care să fie o încununare a implicării civice, dacă vreți. De aceea ar merita să aplicați.

Motivul 3: beneficiarii proiectelor. Gândiți-vă nu doar la cât de bucuroși o să fiți dacă obțineți finanțarea pentru implementarea proiectului vostru, ci cât de bine le faceți adevăraților beneficiari, pentru care, de altfel, ați gândit proiectul. Partea de simțire de bine, dacă vreți, mi se pare foarte tare în acest proiect. Motiv pentru care vă îndemn din nou să aplicați.

Despre AFI Tech Park

AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României.

Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)