Rowmania Fest 2017 – tot ce trebuie să știți despre ce se va întâmpla la Dunăre

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Ajung la Rowmania Fest 2017 (1-3 septembrie) pentru a treia oară în viața mea. Pentru că, simplu spus, îmi place foarte tare atmosfera acestui festival, născut din superba încăpățânare a unui mare om, Ivan Patzaichin. Îmi place permanenta determinare cu care echipa grozavă din cadrul Asociației ”Ivan Patzaichin – Mila 23” se ocupă de reușita acestui festival, ajuns la cea de-a șaptea ediție!, care de la an la an capătă o rezonanță și o imporanță din ce în ce mai mari în zonă. Și îmi place foarte mult faptul că acest festival reprezintă un eveniment atât pentru locuitorii din Tulcea, dar și pentru cei care vin special în oraș în acele zile.

Foto: Vasile Arcanu

Pentru cei care vin pentru prima oară la Rowmania, festivalul reprezintă și o excelentă carte de vizită pentru Tulcea, unul dintre orașele României despre care toată lumea a aflat câte ceva, dar pe care foarte puțină lume îl cunoaște cum ar trebui.

Ca să vorbim mai aplicat, haideți să vă spun cu ce m-a influențat pe mine Rowmania. În primul rând, am ajuns să cunosc cu adevărat (față de indiferența de dinainte, așa aș vrea să înțelegeți) ce poate oferi Tulcea unui turist. Am scris un articol amplu despre ce puteți face în oraș și despre cât vă costă, în care vă fac și niște recomandări, așa că vă invit să îl citiți. Apoi am văzut că se pot face lucruri atât de frumoase la nivel local, chiar dacă într-un oraș care nu este o metropolă românească, dacă vreți. Cumva, ce am văzut în fiecare an în Tulcea (și ce sunt sigur că o să văd și la Rowmania 2017) a fost un exemplu despre cum să faci un eveniment naționalo-local, pe care să îl poți da ca exemplu celor din alte orașe medii și mici, care nu cred că se poate face mai nimic la ei.

Altfel spus, Rowmania arată că, așa cum spunea Brâncuși, abia atunci când vrei să intri în mindsetul de a face lucruri chiar poți să le faci! Și aș vrea să îi felicit pe toți cei implicați în organizare pentru tot ceea ce au făcut și pentru ceea ce o să facă la Tulcea. Și profit de ocazie să îl felicit pentru tot ceea ce fac, pentru că fac niște lucruri extraordinare (o scurtă enumerare găsiți aici).

Trei motive pentru care vă invit să ne vedem la Rowmania Fest 2017

Puteți găsi pe site programul evenimentului, din care o să înțelegeți ce și cum. Dar eu am zis să vă zic și din perspectivă personală motivele pentru care cred eu că ar merita să veniți.

Motivul 1. Vizitați Tulcea și Delta Dunării. Vă recomand încă o dată să citiți articolul în care am dat ratinguri și în care am scris despre cât vă costă vizita și ce puteți să vedeți și să faceți în zonă.

Motivul 2. Concertele și filmele. O să cânte Loredana Groza, Vița de Vie, Krypton, Ovidiu Anton, White Mahala. O să puteți vedea filmele ”Sieranevada” și ”Inimi cicatrizate”.

Motivul 3. Oamenii pe care îi întâlniți la Rowmania Fest 2017. O să puteți să povestiți cu Ivan Patzaichin. Un om de o modestie fantastică, un om care găsește timp pentru toată lumea și care reușește câte un zâmbet pentru fiecare. O să vină oameni fain din multe locuri din țară, așa că o să aveți cu vine povesti, cale de o bere măcar :)

Competițiile sportive de la Rowmania Fest 2017

Evident că sportul are un loc aparte în cadrul festivalului. Eu, însă, nu am trecut acest aspect la motivele mai de suflet, dacă vreți, pe care le-am zis mai sus dintr-un motiv foarte simplu: competițiile sportive din cadrul festivalului merită un paragraf aparte! Pentru că sunt, din perspectiva privitorului de pe mail, atractive. Mai ales pentru cei care participa pentru prima dată la o astfel de întâmplare :)

O să puteți vedea la lucru participanții la Cupa europeană de juniori triatlon ETU (a treia ediție), o competiție foarte importantă în calendarul internațional, cu un sistem de monitorizare performan și cu arbitrii foarte duri, dar corecți :)

Cel mai fain moment pentru mine este competiția pe Dunăre Ivan Patzaichin, între echipe de pescari care reprezintă fiecare sat din Delta Dunării. Practic o să îi vedeți la lucru chiar pe pescarii din zonă, care locuiesc acolo. Este o competiție cu premii în bani, care are un istoric lung în Deltă și la care Ivan ține foarte mult. O să vă placă, o să vedeți :)

O să fie un concurs de triatlon pentru copiii între 9-13 ani. Și, dacă sunteți cumva tentați să reacționați ”oooo, ce drăguței…”, puteți să o faceți. Pentru că, întradevăr, o să vedeți niște copii extraordinari de simpatici. Dar o să vedeți și niște tineri viitori campioni, cu o alură sportivă și cu o determinare care o să vă lase cu gura căscată.

Concurs de vâslit în canotci de 10+1 locuri – Descoperă ROWmania este unul foarte disputat, în fiecare an, o să vedeți spectacol și în acest caz.

În cadrul Rowmania Fest 2017 se mai întâmplă ceva foarte frumos: Tour International Danubien (TID). Adică o competiție între profesioniști din toată lumea, care se întinde pe toată lungimea Dunării și a cărei etapă la noi în Deltă este probabil cel mai așteptat moment de pe tot traseul :)

Sâmbătă și duminică, pe faleză, în dreptul Căpităniei, va fi deschis Artizan Eco Delta – un târg al ONG-urilor preocupate de dezvoltarea durabilă a zonei, și al producătorilor și meșteșugarilor tradiționali. Practic, un târg de produse locale artizanale, de unde – așa cum am făcut eu în fiecare an când am fost acolo – o să plecați cu niște amintiri faine. Tot pentru Artizan Eco Delta, World Wildlife Fund – WWF a pregătit activități pentru cei mici – pictură pe tricouri, informare prin joacă, realizarea de fotografie cu mesaje de susținere a naturii.

Și se mai întâmplă un lucru foarte fain (în spiritul Rowmania, de dezvoltare sănătoasă și durabilă): vizitatorii sunt invitați să participe la o consultare publică privind viitorul urbanistic al Falezei și al orașului, pentru că nu este suficient ca locuitorii acestuia să afle despre inițiativele existente, ci este preferabil ca ei să se implice activ pentru a răspunde la întrebările: Cum se poate beneficia de pe urma trendului către turism sustenabil și turism lent? Cum se poate avea acces la infrastructură verde și investiții integrate? Punem Tulcea pe harta mentală a europeanului, dar cu ce imagine am vrea s-o asocieze?.

Și, pentru că tot v-am spus că Ivan Patzaichin este un mare, mare om, vă las cu o emisiune pe care am făcut-o cu el, cu ceva vreme în urmă. Și vă invit să o considerați ca pe un fel de invitație din partea lui la Rowmania Fest 2017 :)

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea, şi beneficiază de sprijinul generos al partenerilor și sponsorilor Asociației: DC Communication, Asociația Eco Delta Dunării (Asociația Operatorilor de Turism din Tulcea), Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Raiffeisen Bank, Green Village, Green Dolphin, TUI TravelCenter, Isuzu D-MAX, Ciuc – Radler, Solaris, Stalinskaya, WWF Programul Dunăre-Carpați-România, Asociația de Ecoturism din România, Federația Română de Triatlon, Direcția Județeană de Sport și Tineret Tulcea, Asociația Club Sportiv Aqua Vita Delta Tulcea, Clubul Sportiv Municipal „Danubiu” Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Direcția Rutieră a Poliției Tulcea, Serviciul Rutier IPJ Tulcea, Poliția Municipiului Tulcea, Poliția Locală Tulcea, Căpitănia Portului Tulcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,DELTA”, Transport Public Tulcea, Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea, Complex Delta, ICEM Tulcea, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Mandragora, MicroFILM, Tour International Danube, SUP Academy, Geneza.

Parteneri media: Agerpres, Antena 3, Cațavencii, Cărturești, Dor de Ducă, Gazeta Sporturilor, Itsy Bitsy FM, Kooperativa 2.0, Obiectiv Tulcea, Orașul-Tulcea.ro, Radio Delta, Radio România, Realitatea TV, Televiziunea Română, România Liberă, Ziare.com, Ziarul Delta.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Rowmania Fest 2017 – tot ce trebuie să știți despre ce se va întâmpla la Dunăre”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)