Despre lucrurile minunate pe care le fac cei de la Fundația Vodafone România (chiar vă rog să vă uitați, ca să vedeți ce se poate face când un brand înțelege că ”E normal să faci bine”, așa cum este sloganul Fundației…) am mai scris la mine pe blog. Și o să mai scriu. Pentru că – nu știu cum să o zic mai direct – proiectele derulate sunt pur și simplu grozave! Și fac atât de mult bine unor categorii sociale…
În fiecare an, când primesc invitația de a participa la conferința ”Connecting For Good”, îmi zic ”măh, nu mă mai duc, jur!”. Pentru că, în fiecare an, îmi dau lacrimile acolo, atât de intense sunt lucrurile pe care le aud. Dar, în fiecare an, mă duc. Pentru că, deși nu mă simt deloc confortabil cu emoțiile pe care mi le dau proiectele pe care le aud acolo (un fel de lașitate din partea mea, dacă vreți…; dar pe care mi-o asum!), totuși, faptul că există în țara asta oameni care au decis că scopul vieții lor este să facă bine mă umple de recunoștință teribilă. Și, în fiecare an, plec de la eveniment cu sufletul plin de speranță. Iar pentru asta (deși corect ar fi ”și pentru asta”) le mulțumesc din inimă tuturor acestor oameni de bine.
Asta face Fundația Vodafone România. Așa trebuie înțeles ce fac oamenii de la această fundație. Dincolo de cifre, calcule, statistici. Sunt niște oameni pentru care a-i ajuta pe alții să facă bine este jobul lor. Și ce job plin de responsabilitate…
Anul acest Fundația Vodafone România finanțează șapte proiecte cu 600.000 de euro. Acestea sunt proiectele câștigătoare. Pe care le susțin. Iar inițiatorilor și celor care se vor ocupa de implementarea lor le spun, din tot sufletul meu, un sincer ”RESPECT!”.
„Connecting for children with autism” – Asociația Help Autism. Respect!
„Auzul, un dar. Nu-l ignora!” – Asociația Smiling Faces România. Respect!
„Click SAVE for life!” – Fundația de Sprijin Comunitar. Respect!
„Primul Centru de Telemedicină în Diabetul Pediatric în România” – Asociația Sprijin pentru Diabet. Respect!
„Împreună pentru sănătate! 2” – Fundația de Ajutor Medical Profilaxis. Respect!
„HOSPICE – Conexiune pentru îngrijire şi compasiune” – Fundația HOSPICE Casa Speranței. Respect!
„Telefonul Vârstnicului” – Fundația Principesa Margareta a României. Respect!
Connecting for Good este un program strategic al Fundației Vodafone România prin care sunt finanțate anual proiecte ale organizațiilor neguvernamentale ce folosesc tehnologia mobilă pentru a rezolva probleme sociale, din domeniul sănătății și al educației. Prin intermediul programului, lansat în 2012, fundația a acordat finanțări totale de 3,5 milioane euro pentru 48 proiecte având peste 30.000 de beneficiari finali.
Printre proiectele derulate în cadrul acestui program se numără renovarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Constanța și dotarea ei cu o soluție de telemedicină, proiect implementat împreună cu asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi. Bugetul total necesar pentru acest proiect este estimat la 1,3 milioane de euro. Pentru strângerea fondurilor necesare, asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi derulează o campanie națională de donații, iar suma totală va fi dublată de Fundația Vodafone România.
Primul proiect de telemedicină derulat de Fundația Vodafone România a marcat o premieră pentru țara noastră și a constat în implementarea unei astfel de soluții pe ambulanțele SMURD, în anul 2005.
Fundația Vodafone România face parte din Fundația Vodafone Group, organizație internațională care activează de 25 de ani prin filialele sale din 27 de țări.
Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic.
Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.