În fiecare an mă duc la Connecting for Good ca să îmi dea un pic lacrimile…

Despre lucrurile minunate pe care le fac cei de la Fundația Vodafone România (chiar vă rog să vă uitați, ca să vedeți ce se poate face când un brand înțelege că ”E normal să faci bine”, așa cum este sloganul Fundației…) am mai scris la mine pe blog. Și o să mai scriu. Pentru că – nu știu cum să o zic mai direct – proiectele derulate sunt pur și simplu grozave! Și fac atât de mult bine unor categorii sociale…

În fiecare an, când primesc invitația de a participa la conferința ”Connecting For Good”, îmi zic ”măh, nu mă mai duc, jur!”. Pentru că, în fiecare an, îmi dau lacrimile acolo, atât de intense sunt lucrurile pe care le aud. Dar, în fiecare an, mă duc. Pentru că, deși nu mă simt deloc confortabil cu emoțiile pe care mi le dau proiectele pe care le aud acolo (un fel de lașitate din partea mea, dacă vreți…; dar pe care mi-o asum!), totuși, faptul că există în țara asta oameni care au decis că scopul vieții lor este să facă bine mă umple de recunoștință teribilă. Și, în fiecare an, plec de la eveniment cu sufletul plin de speranță. Iar pentru asta (deși corect ar fi ”și pentru asta”) le mulțumesc din inimă tuturor acestor oameni de bine.

Astăzi, spre exemplu, la cea de-a patra ediție a conferinței, am simțit cum îmi dau lacrimile (și nici colega Bazavan nu a fost departe…) când am văzut pe tot ecranul, în timp real, niște grafice cu starea de sănătate a unor copii bolnavi de diabet, monitorizați prin sistemul de telemedicină finanțat de Fundația Vodafone. Iar când am aflat că, spun psihologii, acești copii, care își primesc injecțiile de insulină de câte 4, 5 ori pe zi, care își înțeapă degetele de 10 ori pe zi ca să își măsoare glicemie, ei bine, pentru acești copii nu aceasta este suferința cea mai mare, ci ce îi doare pe ei cel mai tare este vina că boala lor îi face triști pe părinții lor… A fost momentul în care am început să îmi șterg, discret, lacrimile apărute în colțul ochilor…

Asta face Fundația Vodafone România. Așa trebuie înțeles ce fac oamenii de la această fundație. Dincolo de cifre, calcule, statistici. Sunt niște oameni pentru care a-i ajuta pe alții să facă bine este jobul lor. Și ce job plin de responsabilitate…

Anul acest Fundația Vodafone România finanțează șapte proiecte cu 600.000 de euro. Acestea sunt proiectele câștigătoare. Pe care le susțin. Iar inițiatorilor și celor care se vor ocupa de implementarea lor le spun, din tot sufletul meu, un sincer ”RESPECT!”.

„Connecting for children with autism” – Asociația Help Autism. Respect!

„Auzul, un dar. Nu-l ignora!” – Asociația Smiling Faces România. Respect!

„Click SAVE for life!” – Fundația de Sprijin Comunitar. Respect!

„Primul Centru de Telemedicină în Diabetul Pediatric în România” – Asociația Sprijin pentru Diabet. Respect!

„Împreună pentru sănătate! 2” – Fundația de Ajutor Medical Profilaxis. Respect!

„HOSPICE – Conexiune pentru îngrijire şi compasiune” – Fundația HOSPICE Casa Speranței. Respect!

„Telefonul Vârstnicului” – Fundația Principesa Margareta a României. Respect!

Connecting for Good este un program strategic al Fundației Vodafone România prin care sunt finanțate anual proiecte ale organizațiilor neguvernamentale ce folosesc tehnologia mobilă pentru a rezolva probleme sociale, din domeniul sănătății și al educației. Prin intermediul programului, lansat în 2012, fundația a acordat finanțări totale de 3,5 milioane euro pentru 48 proiecte având peste 30.000 de beneficiari finali.

Printre proiectele derulate în cadrul acestui program se numără renovarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Constanța și dotarea ei cu o soluție de telemedicină, proiect implementat împreună cu asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi. Bugetul total necesar pentru acest proiect este estimat la 1,3 milioane de euro. Pentru strângerea fondurilor necesare, asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi derulează o campanie națională de donații, iar suma totală va fi dublată de Fundația Vodafone România.

Primul proiect de telemedicină derulat de Fundația Vodafone România a marcat o premieră pentru țara noastră și a constat în implementarea unei astfel de soluții pe ambulanțele SMURD, în anul 2005.

Fundația Vodafone România face parte din Fundația Vodafone Group, organizație internațională care activează de 25 de ani prin filialele sale din 27 de țări.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic.

Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.