Cum ne ajută semnarea petiției pentru Ziua Națională a Investițiilor să nu mai fim ultimii din UE

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Să începem cu o punere în context: România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește educația financiară: doar 22% din populație are cunostințe financiare minime, conform unui studiu realizat în 2015, de Standard & Poor’s asupra educației financiare globale.

Cumva, ne-am obișnuit să vedem România pe ultimele locuri în tot felul de topuri. Dar parcă nu e bine doar să dăm din umeri și atâta tot. Mai ales când chiar putem face ceva într-o anumită privință. Iar în ceea ce privește educația financiară chiar putem facem. Începând de azi. Cu un gest simplu: să semnați petiția pentru Ziua Națională a Investițiilor.

Cu ce ne ajută să avem Ziua Națională a Investițiilor? În primul rând, cred că ar fi un fel de declarație de intenție că nu mai vrem să fim codași măcar în această privință. Iar a avea o zi oficială înseamnă asumarea faptului că vrem mai mult, că vrem să învățăm să fim mai mult decât suntem acum. Ar fi, dacă vreți, un îndemn pe care ni-l adresăm noi înșine, românii ca națiune, pentru a începe să facem primii pași pe un drum greu, dar care, în timp, ne poate aduce beneficii foarte mari.

Vă îndemn, așadar, să semnați această petiție. Și să dați mai departe informația. Ca să semneze cât mai mulți români. Ca să devenim o națiune conștinentă de propriile neajunsuri și să luăm măsuri pentru a merge mai departe.

Ziua Nationala a InvestitiilorȘi, dacă vreți să faceți încă un pas în această direcție, puteți participa la evenimentele publice gratuite organizate de BVB, menite să încurajeze investițiile românilor și să contribuie la creșterea nivelului de educație financiară.

Pe 14 mai, la Promenda Mall în București, are loc evenimentul ”Banii Tăi Expo, unde puteți participa gratuit la seminarii de educație financiară, întâlnești brokeri, administratori de fonduri de investiții și de consultanță financiară personalizată, de la care puteți afla cam tot ce vă doriți în ceea ce privește investițiile pe care le-ați putea face ca să vă aducă un randament cât mai mare.

Evenimentul are loc și pe 15 mai, când, în plus, puteți asista la deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare, puteți testa aplicațiile online de tranzacționare și să vă întâlniți cu alți investitori.

Vă recomand la modul cel mai serios să mergeți, pe 15 și 16 mai, la Zilele Porților Deschide la Depozitarul Central (la sediul BVB din Bd. Carol 34-36). Pentru că puteți primi gratuit extrase de cont dacă doriți să aflați dacă aveți acțiuni la companiile listate la Bursa de Valori București. De asemenea, tot în aceste două zile, vă puteți înregistra gratuit contul bancar pentru a primi dividendele.

Dacă vi se pare ciudat că vă îndemn să mergeți să vedeți dacă aveți cumva acțiuni, ei bine, am aflat că există foarte mulți români care habar nu au că sunt acționari! Din diverse pricini, principala motivație fiind – țineți minte, da? – cum s-a făcut privatizarea pe vremuri, cu nebuloasa de rigoare, ca să zic așa. De aceea vă spun că ar merita să dați o fugă până la BVB doar să verificați dacă nu cumva sunteți acționar fără să o știți.

Mai puteți participa și la seminarul ”Fluent în Finanțe”, un ateliere practic de educație financiară, pe 15 mai, în București, între 17.00 – 19.00, la sediul CCIR (Bd. Octavian Goga nr. 2, sala Aurel Ghibuțiu).

Profitați de aceste ocazii pentru a învăța mai multe despre investiții. Căci fiecare lucru pe care îl învățați (și, poate o să îl aplicați) înseamnă încă un pas pe drumul educației financiare a românilor. Și, dacă vi se pare că acest pas este unul prea mic pentru a conta, aduceți-vă aminte ce zice bătrânul chinez: orice călătorie de 100.000 de km începe cu un prim pas :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)