Fotografia lui Alex Andrieşi câștigă Romanian National Award în cadrul Sony World Photography Awards 2017

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Later later edit: Uitați poziția oficială:

Organizatorul competiției de fotografie nu este Sony, ci World Photography Organisation. Ei au avut recent o declarație, pe acest subiect:

Scott Gray, CEO al World Photography Organisation: ”World Photography Organisation tratează cu maximă seriozitate acuzațiile de plagiat. Pentru Sony World Photography Awards luăm în considerare documentația furnizată de fiecare fotograf în parte, în momentul înscrierii lucrării. Domnul Alex Andriesi ne-a furnizat documentația prin care susține că nu a plagiat lucrările altor artiști și a menționat că a avut o altă sursă de inspirație pentru lucrarea sa. Până la proba contrarie, domnul Andriesi rămâne pe lista finaliștilor Sony World Photography Awards 2017”.

Later edit: Pentru că am cititori mult mai pe faza decât sunt eu, aflu că fotografia declarată câștigătoare este cam inspirată, ca să nu îi zic altfel, din una mai veche…

Juriul competiţiei Sony World Photography Awards 2017 anunţă astăzi fotografia lui Alex Andrieşi, cu titlul „Far From Gravity”, drept căştigătoare a Romanian National Award.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competiţie de fotografie din lume, iar premiile National Award fac parte dintr-un program global deschis fotografilor de toate nivelurile. Scopul premiului este descoperirea celei mai bune fotografii realizate de către un fotograf local, în 65 de ţări.

Alex Andrieşi căştigă cu fotografia „Far From Gravity”, o reprezentare vizuală inocenţei, realizată la Grenoble, în sud-estul Franţei, pe data de 9 Aprilie 2016.

Născut în România, Andrieşi s-a mutat în Franţa de la vârsta de şase ani. Pasionat fiind de cinema şi improvizaţie, și-a început cariera de fotograf, dorind să dea naştere propriului său univers vizual. Potrivit lui Andrieși, fotografiile pe care le realizează sunt o expresie directă a teatralităţii dezvoltate în propria sa imaginaţie. La 16 ani s-a mutat la Paris, unde a fost inspirat de arhitectura locală. Lucrările sale au fost expuse la Montpellier, în Franţa.

În legătură cu succesul său, Andrieşi a declarat: ”Pot compara participarea la competiție cu deținerea unei chei mici, care descuie o ușă foarte mare. Le doresc tuturor persoanelor creative să trăiască acest sentiment. De asemenea, doresc să le mulțumesc organizatorilor competiției pentru faptul că creează astfel de oportunități pentru fotografii din întreaga lume”.

Pe următoarele locuri în cursa pentru premiul ”Romania National Award”s-au clasat:

• Locul 2 – Hamz Ionela-Petruţ cu fotografia „Vision into the future”
• Locul 3 – Alexandra Mureşan cu fotografia „Ticket Booth”

Lista completă a premiilor acordate National Awards acordate în cele 65 de țări participante a fost afișată astăzi și poate fi accesată aici.

Lucrarea căștigătoare din România va fi expusă alături de celălalte imagini premiate la expoziția Sony World Photography Awards & Martin Parr – 2017 Exhibition de la Londra, între 21 aprilie și 7 mai, și va fi inclusă în catalogul anual dedicat câștigătorilor.

Alex Andrieşi – „Far From Gravity” www.PHENIX-ART.com
Hamz Ionela – „Vision into the future”
Alexandra Mureşan – „Ticket Booth”
Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Fotografia lui Alex Andrieşi câștigă Romanian National Award în cadrul Sony World Photography Awards 2017”

  1. Este complet surprinzatoare afirmatia World Photography Organisation „… Domnul Alex Andriesi ne-a furnizat documentația prin care susține că nu a plagiat lucrările altor artiști și a menționat că a avut o altă sursă de inspirație pentru lucrarea sa. ” Daca voiau sa fie convingatori trebuiau sa mentioneze in ce consta acea documentatie si care a fost acea „alta sursa de inspiratie”?! Oricum, trebuie sa recunoastem meritul tehnic al fotografului roman. Mi se pare mai reusita poza lui!

  2. …macar de avea originalitatea de a posta fetita cu balonul in alt context si alta pozitie…prima poza pare mai „aproape de realitate” daca pot spune asa…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)