Chiropractica adevărată sau cum vă poate ajuta americanul dr. Lou Jacobs

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Am vrut să aflu mai multe despre chiropractica adevărată, așa că m-am dus să îl cunosc pe dr. Lou Jacobs. De ce fix pe el? Pentru că el este un chiropractician adevărat, ca să o zic pe aia dreaptă. Nu știu câți dintre voi știți, dar în România, există doar doi specialiști acreditați de Ministerul Sănătății și care au drept oficial de practică în țara noastră. Unul dintre ei este americanul dr. Lou Jacobs, care vine săptămâna viitoare în România, între 6-17 noiembrie și va oferi consultații prin intermediul clinicii Intermedicas, vă puteți deja programa.

Dacă vă întrebați de ce vine Lou în România, explicația este simplă: soția sa este româncă :) Întâi a venit în vizită, cum face tot omul, la neamuri, ca să zic așa. Dar la un moment dat, așa cum mi-a povestit, a ridicat sprânceana pentru că a văzut prin București foarte multe pancarte și reclame pe care scria ”chiropractician”. Zice Lou: ”eram prin Berceni pe undeva și văd un salon de coafură, care avea în denumire și chiropractică. Și m-am întrebat cum de este posibil așa ceva?”.

Chiropractica în România este… ”interesantă”

Nedumerit, l-am întrebat de unde vine nedumerirea lui. Așa am aflat că, în SUA, ca să ajungi chiropractician autorizat, trebuie să ai o facultate care să se ”pupe” cu domeniul, după care să faci o facultate specializată. După care dai vreo patru examene scrupuloase în fața unor comisii federale. Dar nu se termină aici, căci urmează un examen și mai și în fața unei comisii statale. Abia după ce treci prin toate aceste etape (adică vreo 4.400 de ore de învățat!) ești acreditat cum se cuvine.

În România, situația este tristă (Lou i-a zis, diplomat, ”interesantă”…), pentru că meseria asta nu este reglementată cum trebuie. ”Știi cum este asta? Adică dacă știu să mă spăl bine pe dinți, înseamnă că sunt medic stomatolog. Sau, cum ești tu, dacă știi să pui două statusuri pe facebook înseamnă că ești blogger”, râde Lou și mă face și pe mine să râd. Doar că eu, ca român, am râs mai strâmb, așa…

În America lui Lou, aproape 50 de milioane de persoane apelează la această formă de terapie. În România încă nu există școli unde să se poată face studii de specialitate în acest domeniu, de aceea vă rog mult să fiți atenți pe mâinile cui vă lăsați sănătatea. Din păcate, sunt mulți practicieni care își însușesc această titulatură, deși nu sunt acreditați pentru astfel de consultații sau intervenții. Cu siguranță, cineva care a trecut prin mâinile unui chiropractician avizat va simți diferența din punctul de vedere al modului de abordare și al timpului pe care îl petrece în cabinet alături de specialist.

Așa, ca punere în context, știți că în România aproape 45% dintre angajați se plâng de dureri de spate asociate condițiilor în care muncesc? Este o informație făcută publică de organizația britanică Work Foundation. Statul prelungit pe scaun, în fața calculatorului, în poziții incorecte și sedentarismul cred că vă caracterizează, din păcate, și multora dintre voi zilele obișnuite de muncă. Și uite așa, în timp, ne trezim cu afecțiuni la nivelul coloanei cervicale și lombare sau al articulațiilor.

Cu ce te poate ajuta chiropractica

Mi-a plăcut mult ce mi-a zis Lou, apropo de faptul că tot amânăm să mergem la doctor, deși semnale am tot primit de la organism că ceva nu e bine: ”Dacă ai avea coloana vertebrală pusă pe față, ai avea mai multă grijă de ea”. Tare asta! Tare rău! Adică atâta grijă avem să arătăm bine, să ne vadă ceilalți mai frumoși decât suntem, dar nu avem grijă de lucrurile cu adevărat importante în viața noastră, printre care sănătatea este de bază.

Chiropractica este o soluție pentru durerile de spate, una total neinvazivă, prin care sunt identificate și corectate subluxațiile de la nivelul sistemului nervos care întrerup comunicarea de la creier către coloana vertebrală. Este un tratament care s-a dovedit eficient pentru un număr foarte mare de afecțiuni ale coloanei vertebrale sau afecțiuni scheleto-musculare și ale articulațiilor.

Bine, să nu vă așteptați că mergeți la o singură ședință și ați rezolvat chestiunea. Știu că mulți dintre cei care ajung pentru că – direct spus – nu mai pot de durere (pentru că au așteptat prea mult!) se așteaptă la soluții minune. Așa ceva nu există, oameni buni! Doar muncă făcută cu îndrumarea specialistului. Ca să recuperezi delăsarea de până atunci, dați-mi voie să v-o spun direct…

Sau cum zice Lou: ”chiropractica nu este făcuta ca tu să te simți instant mai bine, ci ca să te facă să funcționezi instant mai bine”. Ca un prim pas pe direcția bună. După care urmează munca de recuperare. Cu componentă de prevenție.

Chiropractica face parte din „familia” medicinei alternative și are o arie foarte largă de adresabilitate, în sensul în care te poate ajuta să scapi de dureri de cap, de migrene, dureri de spate, de umăr, de genunchi și este complet neinvazivă. Dacă aveți dureri de cap, migrene, vă confruntați cu alergii, probleme digestive, dureri de spate, sciatică, încercați și această formă de terapie.

Vă las cu un mesaj din partea lui Lou. Unul excelent: ”Do the right things. Until its too late”. Ceea ce vă doresc din tot sufletul!

Și vedeți dacă nu vă coafează să vă abonați la canalul său de YouTube. Nu de alta, dar, spre exemplu, Lou s-a filmat inclusiv făcând… mici de-ai noștri :))

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Chiropractica adevărată sau cum vă poate ajuta americanul dr. Lou Jacobs”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)