Leadership rezonant, o carte care nu este doar pentru șefii mari

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Leadership rezonant, de Richard Boyatzis si Annie McKee, este o carte pe care v-o recomand pentru că este una din puținele creații din atât de vasta (și mult prea-degeaba, pardon my French…) literatură numită generic de dezvoltare personală care vine cu niște chestiuni practice, nu avioane de alea aspiraționale, ca să le zic așa.

Bine, dacă a fi să găsesc un cusur, ar fi unul pe care, de altfel, îl găsesc la orice carte din categoria asta: e prea lungă :)) Și nu mă refer aici la numărul de pagini (”Frați Karamazov” păreau că nu se mai termină, dar atât de rău mi-a părut când s-a terminat…), ci la faptul că se tot reiau ideile pe sistemul când nu vorbim despre tomatos, vorbim despre tomatoes. Sau ceva :D

Apropo de asta, când vine vorba despre cărți de astea extra-beletristică (scuzați barbarismul…), tare fain ar fi să existe cineva care să facă un fel de cărticele – rezumat pe baza cărții mari, în care să ai esențialul, scuturat de ceea ce eu consider că este mult prea multă batere de apă în piuă.

Parcă Business Magazin avea în urmă cu niște (muuuuuulți…) ani ceva de genul, în care o carte de business era sintetizată într-un fel de broșurică. Și, dacă îți plăcea și doreai să afli mai mult, îți putea cumpăra cartea. Foarte utilă colecția aia, încă o mai am pe undeva :)

leadership rezonantRevenind la Leadership rezonant, merită să o cumpărați. Și din motivul spus mai sus, dar și pentru că, pe lângă multe chestiuni repetitive, deci cam în plus, conține multe exerciții, care mie mi s-au părut chiar ajutătoare. Nu vă spun mai multe, pentru că exercițiile în sine nu vă zic mare lucru, ele trebuie puse în contextul teoriei autorilor despre Sindromul Stresului și despre cum ne poate afecta activitatea și, mai ales, viața personală și despre cum trebuie să intrăm într-un ciclu de reînnoire personală, ca să facem să fie bine, să nu fie rău :)

Niște concepte interesante cele din Leadership rezonant. Nu că ar fi revoluționare sau ceva, dar, puse cap la cap, așa cum fac cei doi autori, au un înțeles mult mai pe înțeles, ca să zic așa. Și, repet, care este chiar util pentru cei care simt că nu merge treaba cum trebuie…

Acuma, legat de ce am zis în titlu. Leadership rezonant este plină de studii de caz cu ditai șefi de corporație, care au dat-o de gard și care apoi și-au revenit (sau nu), aplicând învățăturile din carte. Ați putea crede că doar lor li se adresează, șefilor mari, adicătelea. Dar ați greși. Pentru că, o să vedeți, pe măsură ce citiți ce li s-a întâmplat lor, o să vedeți că vă puteți pune lejer în locul lor.

Căci, în principiu, stresul pricinuit de o activitate profesională care nu vi se potrivește și care vă afectează grav viața personală (sănătate, viața de cuplu, relația cu ceilalți), este tot stres. Doar că unii îl pățesc gestionând miliarde de euro și 30.000 de angajați, iar alții drămuindu-și bănuții și fiind singurul angajat al vieții sale :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Leadership rezonant, o carte care nu este doar pentru șefii mari”

  1. Tocmai mi-am comandat 3 cărți de dezvoltare personală. Exact cum spuneai, cel mai deranjat este faptul că majoritatea ideilor se repetă constant. Poate în caz că bagi mai greu la cap. Cu toate acestea cred că pot fi de mare ajutor la casa omului. Când nu îți dai seama că ești sclavul banilor în detrimentul vieții personale, poate reușesc să te trezească.
    Mie îmi plac pentru că mă motivează și mă ambiționează.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)