Cum a văzut Chinezu Jr. concertul Loredanei de la Sala Palatului

Nota mea: Dragilor, pun acest text al fiului meu, Alexandru, dintr-o postură cam ciudată. Pentru că sunt cu el în spital, după ce a comis o apendicită de toată frumusețea :)) Ar fi trebuit să pun textul ăsta mai repede, știu, având în vedere că a trecut o săptămână de la concertul Loredanei de la Sala Palatului (fain numit ”Sentimente”), dar, cum ziceam, am niște scuze, ca să nu le zic mai strong!

Aveți mai jos cum i s-a părut concertul lui Alex al meu, la cei 17 ani și un pic ai săi :)

—————————

loredana-sentimenteConcertul Loredanei a fost unul care m-a luat complet prin surprindere, în cel mai bun sens.

Nu pot spune că sunt fan Loredana. Am câteva piese care îmi plac, însă nu o urmăresc și mai mult ca sigur nu îi știu toate melodiile. În consecință, mergând la concert nu am avut așteptări, ci m-am dus cu mintea deschisă. Dar, cu toată sinceritatea, mă așteptam la un simplu concert de muzică pop, o baladă pe ici, pe colo, un moment de „toată lumea în picioare, dansați cu mine” și cătă căși. Dar spre surprinderea mea, concertul a fost mult mai mult decât atât.

A fost show în toată regula, pornind de la partea tehnică (pe scenă era și un aroma DJ,sper că nu mă încurc în terminologie, un nene care în funcție de vibe-ul melodiei punea diferite parfumuri, a fost ceva super inovativ, mi-a rămas în minte) până la interacțiunea cu publicul, care a fost exemplară, din punctul meu de vedere.

© FOTO: Petru Ivu

© FOTO: Petru Ivu

Segmentele de muzică populară și țigănească au fost preferatele mele. Îmi plac de mor genurile astea. Populara, nu știu, îs din Maramu’, ne-o fi în sânge. Și țigăneasca pentru că ador să văd diferite aspecte din diferite culturi reprezentate apreciativ, cu respect și înțelegere a semnificației melodiei, portului sau a limbii. Iar Loredana e incredibilă pe planul ăsta.

Nu pot spune cu certidudine cât de verosimil a reprezentat cultura asta, necunoscând-o personal atât de bine, dar mi-a plăcut foarte mult totul la partea respectivă din spectacol, costumele, coregrafia, acel „touch” de contemporan în instrumentație și în mod special atmosfera de acceptare, apreciere și unitate, care pe mine m-a cucerit total. A transmis indirect un mesaj foarte puternic, folosind doar cântece și voie bună.

Recomand acest concert oricui vrea să aibă parte de o seară de un show cu adevărat interactiv și impresionant, cu o atmosferă foarte, foarte plăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: