Excelente cele 5 proiecte finaliste în Chivas The Venture! Voi pe care îl votați?

Am avut, pentru a doua oară, onoarea de a face parte din juriul competiției Chivas The Venture, alături de George Buhnici, Marius Ghenea și Tudor Furir. Despre ce cred eu că aduce bun în România această competiție, am scris aici și aici.

În semifinala din 22 noiembrie, am ales cinci proiecte din cele 10 care au venit în fața noastră să se prezinte. O decizie foarte grea… Știu că așa zice orice juriu, dar chiar așa a fost! Căci să vezi în fața ta niște tineri care vin cu proiecte cu impact social foarte frumoase și să trebuiască să alegi doar 5, ei bine, a fost foarte greu…

© Mihnea RatteDar, pentru că așa este în orice competiție, cele 5 proiecte finaliste sunt cele de mai jos. Intrați pe siteul competiției și votați proiectul preferat.

Gândindu-vă că votul vostru poate să ofere proiectului votat o șansă extraordinară: va reprezenta România în etapa globală. Asta pe lângă faptul că sunt sume de bani puse în joc (5.000 E în faza națională și o ”felie” din 1 milion de dolari la faza internațională).

Acestea sunt proiectele finaliste, pe care vă invit să le votați. Eu o să vă dau pe blog în perioada următoare câte un articol cu fiecare proiect în parte. Pentru că mi se par tare faine și măcar atât pot face :)

SOWAT (Khar & Partners) este o companie care își dorește să rezolve problema accesului la apă potabilă oferind o alternativă la lipsa de sisteme fiabile, robuste și ieftine, pentru comunități mici. Folosind o tehnologie avansată, stația transportabilă SOWAT produce 25-100 metri cubi de apă perfect potabilă în 24 de ore, pornind de la orice sursă de apă dulce, pentru 500 până la 5000 de persoane.

Khaled Al Mezayen, SOWAT: ,,Sunt foarte bucuros să particip în finala The Venture. Competiția reprezintă o mare oportunitate pentru noi și sperăm să ajungem cât mai departe și să ajutăm cât mai mulți oameni, de pe tot globul. SOWAT are un impact social imediat, sistemul nostru oferind o soluție la o problemă critică – lipsa apei potabile în comunitățile defavorizate”.

MIRA Rehab este o platformă medicală bazată pe Microsoft Kinect care încearcă să simplifice procesul de recuperare fizică cu ajutorul jocurilor video. Această alternativă este mai ieftină, relativ ușor de implementat și mult mai atractivă pentru pacienții care trebuie să facă exerciții recuperatorii acasă. Pe lângă pacienți și personalul medical poate beneficia de pe urma acestui proces simplificat.

Liviu Andrei Dascălu, MIRA Rehab: ,,Suntem mândri să ne numărăm printre finaliștii The Venture. Credem cu adevărat că MIRA, proiectul nostru, poate să ajute mulți pacienți cu deficiențe motorii să aibă parte de o recuperare mult mai ușoară și interactivă, prin intermediul exercițiilor și  al jocurilor implementate în aplicație”.

Re.Flex este o companie care dezvoltă un produs de monitorizare și îndrumare în procesul de recuperare fizică. Re.Flex propune un sistem de senzori care urmăresc executarea corectă a exercițiilor de kinoterapie și menținerea unei relații constante cu kinetoterapeutul. Scopul este ca pacienții să își termine ședințele de recuperare necesare pentru a fi complet refăcuți.

Camil Moldoveanu, Re.Flex: ,,Suntem foarte fericiți să ne aflăm în finala Chivas The Venture și ne dorim să extindem impactul social Re.Flex asupra câtor mai mulți oameni. Re.Flex ușurează procesul de recuperare fizică a pacienților: nu mai trebuie să se deplaseze până la clinică, le detectam și le inventariem tot antrenamentul, punându-le la dispoziție un raport complet, unde pot să vadă evoluția zilnică. Dacă gresesc ceva, fie vizualizează pe telefon sau pe un televizor smart, prin screenshare, forma corecta în care ar trebui să stea, fie simt vibrații în senzori atunci când fac ceva gresit.”

Axosuits propune un dispozitiv medical electromecanic de tip exoschelet care îi poate ajuta pe cei cu paralizie/atrofie musculară a membrelor inferioare să se deplaseze altfel decât în fotoliul rulant. Momentan, folosirea fotoliului rulant generează o listă lungă de boli secundare, care pot fi ameliorate sau eradicate prin trecerea la tehnologia Axosuits.

András Kapy, Axosuits: ,,Sunt foarte bucuros să mă aflu printre finaliștii The Venture și îmi doresc să ajung în finala globală! Problema pe care o adresează Axosuits nu are foarte multe soluții tehnice la ora actuală, cele existente fiind foarte scumpe și greu de procurat de către omul de rând. Scopul nostru este să oferim exoschelete la un preț accesibil, așa încât oricine se regăsește în această situație să poată procura echipamentul și, cu ajutorul lui, să-și recâștige autonomia.”

uRADMonitor este un business care propune un produs inovativ, ce măsoară poluarea printr-o tehnologie dezvoltată de la zero, atât la nivel de software, cât și hardware. URAD oferă dispozitive de monitorizare potrivite instalării în gospodării, spații de producție sau birouri, dar propun și o infrastructură la nivel național.

Radu Motișan, uRAD Monitor: ,,Chivas The Venture este pentru noi o provocare, din care avem foarte multe de învățat. Soluția pe care am dezvoltat-o prin uRAD Monitor întoarce ceva oamenilor, oferindu-le un produs pe care îl pot folosi ușor pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții”.

Premiile The Venture

Toți cei 5 finaliști selectați în urma pitch-ului vor participa la o sesiune de mentorat organizată de Chivas The Venture. Antreprenorii vor trebui să își demonstreze abilitățile de business în cadrul a 4 probe, câștigătorul fiind desemnat acela care va reuși să convingă juriul că merită să reprezinte România la etapa globală. În joc este un premiu de 5.000 euro la finalul etapei locale și șansa de a primi finanțarea necesară îndeplinirii obiectivelor din fondul de 1 milion $ în etapa globală.

Pe lângă premiul desemnat de juriu câștigătorului, Chivas oferă și un premiu de popularitate în valoare de 3000 , care va fi acordat în urma voturilor primite de către cei 5 finaliști din partea publicului. Astfel, în perioada 24 noiembrie 2016 – 5 ianuarie 2017, afacerile finaliste vor putea fi votate pe  pagina www.theventurevote.ro.

Finala Globală

După încheierea etapei locale, pe 6 ianuarie 2017, juriul va alege câștigătorul care va reprezenta România în etapa globală. Mai departe, antreprenorul român va concura pentru premiul final în perioada aprilie – iulie 2017, alături de alți 31 participanți din țări de pe tot globul.

Participarea României în competiția Chivas The Venture oferă un credit important antreprenoriatului românesc cu impact social, încurajându-se tot mai mult printre tinerii antreprenori orientarea către societate și către sprijinirea comunității.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.