Ce mărci de mașini caută românii pe net

Agenția de marketing online Today’s a realizat un studiu prin care arată cele mai căutate mărci de mașini în mediul online, pe piața din România. Pe lista celor mai populare mărci se regăsesc BMW, Peugeot, Mercedes, Fiat, Volvo, Audi, Dacia, Ford, Opel, Skoda, Volkswagen și Toyota. Pe măsură ce nivelul salarial din România a crescut și tinerii și-au găsit locuri de muncă foarte bine remunerate, a crescut și interesul pentru mărcile străine, ba chiar dintre cele premium.  

Potrivit studiului, cea mai căutată marcă de mașină în online este Volkswagen, următoarele locuri din top fiind ocupate de Dacia și BMW. Mercedes are cu 50% mai puține căutări online decât Volkswagen, iar Volvo cu 25% mai puține. La polul opus, comparativ cu numărul căutărilor despre mașini, interesul pentru motociclete este cu 85% mai scăzut. Acest mijloc de transport nu este însă potrivit vieții de familie sau navetei zilnice pe care unii români o fac de la periferia marilor orașe spre centru. Factorul de siguranță sporită pe care îl aduce o mașină este, de asemenea, luat în calcul.

Revenind la automobile, alte căutări foarte populare sunt: „mașini rulate” și „mașini second hand”. Dintre acestea din urmă, românii se interesează în special de mașinile second hand din Germania. Cele mai multe căutări de acest fel s-au înregistrat în București și Timișoara, urmate de Cluj. Și pentru că mașinile la mâna a doua sunt populare, acestea cresc și afacerile service-urilor auto. Românii caută cel mai des service-uri în București, Cluj și Timișoara.

Tot referitor la mașini second hand și service-uri auto, specialiștii Today’s susțin că o investiție bună în campanii Google AdWords se poate face pe categoria pieselor auto, unde interesul este cu 32% mai mare decât pentru anvelope. Acestea din urmă sunt de interes mai mult în lunile octombrie și noiembrie, când cresc cu peste 50%. În schimb, piesele auto sunt căutate online pe tot parcursul anului, constant.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)