Studiu Gusto Dominium: Românii îi depășesc pe polonezi în privința meselor la restaurante

Un studiu comparativ realizat de Gusto Dominium, unul dintre lanțurile de restaurante de origine poloneză din România, relevă faptul că numărul românilor care preferă să mănânce la restaurant este cu 40% mai mare decât al polonezilor, diferențele dintre aceștia fiind remarcate și la nivelul notelor de plată, unde românii, din nou, îi depășesc pe polonezi cu circa 10 procente.

Astfel, potrivit rezultatelor studiului, aprox. 300 de persoane ajung zilnic în restaurantele Gusto Dominium din România, în timp ce traficul mediu zilnic din locațiile din Polonia este de circa 200 persoane. Mai mult, și notele de plată ale românilor sunt mai mari, bonul mediu în restaurantele de pe plan local fiind de 60 lei, în timp ce polonezii se situează în jurul valorii de 55 lei.

De asemenea, 70% din totalul sortimentelor de pizza preparate în cadrul celor 8 locații Gusto Dominium de pe plan local sunt servite în incinta restaurantelor, în timp ce doar 30% sunt livrate la domiciliul ori la biroul clienților. Pe de altă parte, în Polonia, doar 35% dintre clienți preferă să iasă la restaurant, restul optând pentru delivery. De altfel, în ceea ce privește modalitatea de comandă, polonezii aleg, în proporție de 70%, solicitările telefonice, deși, spre deosebire de români, au la dispoziție și posibilitatea de a comanda online direct de la restaurant.

Astfel, în topul celor mai comandate sortimente de pizza, pe plan local se remarcă Pizza Fanilor, Capriciosa și Quattro Stagioni, în timp ce polonezii optează, pe lângă Capriciosa, și pentru pizza Dominium și Margherita. Gusturile sunt identice și în ceea ce privește preferința pentru paste, unde Carbonara, Bolognese și pastele asortate cu ciuperci sunt cele mai comandate preparate.

În ceea ce privește cea mai aglomerată perioadă a zilei, în restaurantele din România, cel mai mare trafic se observă în intervalul prânzului, în timp ce locațiile poloneze se bucură de mai mulți clienți după terminarea programului de lucru.

Referitor la criteriile în funcție de care clienții aleg un restaurant, reprezentantul companiei explică faptul că, atât în cazul românilor, cât și al polonezilor, cel mai important aspect este amplasarea spațiului în apropierea unui centru de interes, fie acesta locul în care își desfășoară activitatea, un complex comercial sau un spațiu destinat divertismentului.

Gusto Dominium

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Studiu Gusto Dominium: Românii îi depășesc pe polonezi în privința meselor la restaurante”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)