24.05.2017

Cum arată un infografic privind procedurile legislative din Europa Centrală și de Est

Grayling, una dintre cele mai mari agenții de consultanță în comunicare la nivel mondial, a analizat procesul de adoptare a legilor în șapte țări din zona Europei Centrale și de Est: Bulgaria, Republica Ceha, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia si Ungaria. 

Iată care sunt concluziile, iar mai jos aveți și un infografic:

Datele ilustreaza faptul ca tarile din aceasta zona au multe in comun, avand in vedere ca procedura legislativa consta, de obicei, in trei etape principale, la care se adauga numeroase aspecte similare constatate la nivelul detaliilor. In plus, procesul consultativ, care preceda de obicei prima lectura in Parlament, constituie o etapa vitala din punctul de vedere al influentarii procesului decizional in intreaga regiune. Aceasta este, de asemenea, si cea mai putin transparenta etapa, deoarece negocierile in spatele usilor inchise domina aceasta faza a procesului legislativ in toate cele sapte tari.

In fiecare din tarile supuse analizei, etapa procesului legislativ in Parlament este caracterizata de activitatile desfasurate in cadrul comisiilor de specialitate. O similitudine definitorie este aceea ca in etapa finala a procesului legislativ toate proiectele de legi trebuie sa fie promulgate de catre Presedinte.

Grayling Public Affairs - LawmakingCEE - June 2015-page-001

Despre autor: Bianca Ceică

Povestaș cu dor de ducă. Mică maestră de mari isprăvi 2.0 pe biancaceica.ro și pe cristianchinabirta.ro. :)

Faină campania de promovare a aparatelor de aer condiționat Daikin

Samsung a gândit o aplicație vocațională pentru generația digitală

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *