Fundația Orange a anunțat câștigătorii concursului „Lumea prin culoare și sunet”

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Fundația Orange a desemnat câștigătorii programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2016, dedicat proiectelor de educație, cultură sau sănătate pentru persoanele cu deficiențe de vedere și/sau de auz.

Cei şase câștigători ai programului „Lumea prin culoare și sunet” din acest an sunt: Sense International (România), Organizaţia Salvaţi Copiii, Asociaţia Tandem, Asociaţia Naţională a Interpreţilor Autorizaţi în Limbaj Mimico – Gestual (ANIALMG), Asociaţia Lions Club Arad, Muzeul de Istorie Națională şi Arheologie din Constanţa.

Proiectele au o valoare totală de 300.000 euro şi propun soluţii digitale de accesibilizare pentru oamenii cu deficiențe de vedere și/sau de auz. Acestea au obiective precum: crearea unei platforme online de informare pentru persoanele cu surdocecitate, o aplicaţie digitală de logopedie pentru copiii surzi, o aplicaţie digitală care ajută persoanele cu deficienţe de vedere să se orienteze în staţiile de metrou din Bucureşti, dezvoltarea unei aplicaţii dicţionar în limbajul semnelor, extinderea softului BatPro pentru nevăzători pentru sistemele de operare Windows şi ȋmbunătăţirea accesului persoanelor cu deficiențe de vedere la patrimoniul istoric și arheologic al Dobrogei.

Selecția proiectelor câștigătoare a fost realizată pe baza următoarelor criterii de evaluare: relevanța și coerența proiectului, durabilitatea (rezultate concrete și sustenabilitate), impactul soluției propuse și numărul de beneficiari, componenta digitală, caracterul inovator, contribuția din partea candidaților precum și experiența anterioară de lucru a aplicantului.

Câştigătorii au fost aleşi de Consiliul Director al Fundației Orange format din Dana Deac, Cristiana I. Stoica, Mary Lisa Durban, Dominique Garnier, Mirela Bosoi, Veronica Dogaru şi Ionuț Sibian.

„Anul acesta continuăm initiaţivele de integrare socială pentru persoanele cu deficienţe de vedere sau de auz prin cele şase proiecte pe care Fundaţia Orange le finanţează cu 300.000 de euro. Cu ajutorul partenerilor noştri vom oferi acces la resurse digitale noi care vor îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor cu deficienţe de comunicare. Estimăm că proiectele vor avea pe parcursul unui an peste 60.000 de beneficiari direcţi”, a declarat Dana Deac, Preşedinte al Consiliului Director Fundaţia Orange.

fundatia orange

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)