Raluca Feher este ”Librar pentru o zi”

Stimabila Raluca Feher a intrat de ceva vreme pe radarul meu propriu, personal și acerb. De când m-a lovit la coraconul meu de om care a ajuns în Buenos Aires și care tânjește să repete experiența… Căci respectiva autoare a săvârșit două cărți foarte faine despre periplurile ei prin America de Sud (v-am spus pe larg despre prima, despre a doua am zis doar așa mai pe fugă, vă rog de mă scuzați…).

Vă recomand cu maximă căldură aceste două cărți, din două motive principale:

Motivul 1. Este despre călătorii prin zone prin care cam 99,75% dintre noi nu prea ajungem. Așa că o astfel de lectură ar fi, cumva, ca un cheat într-un joc: știm că nu e the real shit, dar tot ne place :D

Motivul 2. Stilul Ralucăi este unul care poate fi găsit într-un dicționar la ”savuros”. Hai să v-o zic altfel: și dacă scria lucrurile alea de pe canapeaua de acasă, fără să își rupă pingelele prin cele străinătățuri, și tot merită să citiți, pentru că savuros! :))

Colega cu pricina mai face o ispravă: o să fie ”Librar pentru o zi”. Adică voi mergeți la Librăria Bizantină (str. Bibescu Vodă, nr. 20, pe lângă Piața Unirii) și vă întâlniți acolo cu Raluca, povestiți cu ea, alea, alea și, dacă sunteți cuminți, poate vă face și niște recomandări de cărți. Sau ceva :))

Poate că ar fi un moment propice să mă duc și eu și să se întâmple inevitabilul: să o cunosc și io personal pe stimabilă. Căci, v-ați prins, încă nu a avut loc un asemenea eveniment cosmic… :))

raluca feher

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.