Cinepub, filme românești de calitate gratuit

Am salutat inițiativa Cinepub încă de la apariție. Ziceam atunci că a avea un loc pe net unde să vezi gratuit și la calitate maximă filme românești este fix pe feng shuiul meu de om 2.0 pentru care descărcatul de filme de pe torente și nuș ce este fix limbă străină :)) Apoi am fost la evenimentul dezbatere unde s-a lansat, sub patronajul Cinepub (sau ceva de genul), ICAR, o istorie a cinemaului românesc, o altă inițiativă foarte faină. Și mi-a plăcut ce am văzut și, mai ales, mi-a plăcut că se întâmplă astfel de lucruri.

cinepubAstăzi, 26 februarie, Cinepub împlinește 1 an de existență. Și, pe lângă rigurosul ”La mulți ani” cu care îi lovesc, vreau să fac o scurtă trecere în revistă, cum ar veni, despre ce înseamnă această inițiativă. Cu speranța nedisimulată că o să vă fac un pic mai atenți la ea și că, dacă vă lasă coraconul propriu și personal, o să dați vestea mai departe, ca să afle mai multă lumea că există :)

Despre Cinepub, pe scurt

Cinepub este singurul canal online gratuit de cinema românesc, unde filmele pot fi urmărite în condiții legale, un proiect unic GAV (agenție româneasca de comunicare) în parteneriat cu Google.

Cinepub este dedicat iubitorilor şi creatorilor de film românesc. Este un proiect menit să aducă în atenţia publicului cinefil nu doar filme de autor, ci şi producţii independente, realizate de pasionaţi aflaţi la început de drum.

Ce puteți vedea pe Cinepub

Când scriu eu aceste rânduri, pe platformă există 25 de lung metraje, 41 de scurt metraje, 20 de filme de animație și 27 de documentare. Adică un total de 113 de producții românești, pe care le puteți vedea gratuit și legal, la calitate maximă. 113, fraților. Mi se pare foarte tare.

Vă atrag atenția că există și o secțiune de Q&A foarte interesantă, unde puteți vedea niște scurte interviuri cu nume mari din cinematografia românească, o resursă utilă, zic, pentru cei interesați de chestiunea în cauză.

Așa, pe sistem de pus în calendar, să țineți minte că, în fiecare joi la 20.30 are loc câte o premieră online a unei producții românești. Spre exemplu, ieri a fost premiera online a filmului ”Marfa și banii”, a lui Cristi Puiu.

Acestea fiind spuse, vă rog din nou să dați și voi un umăr de ajutor și să spuneți românilor că există Cinepub. Vă mulțumesc de pe acum pentru gestul vostru :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Cinepub, filme românești de calitate gratuit”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)