26.04.2017

De ce salut lansarea cinepub.ro

Îmi place ideea cinepub.ro. Pentru simplul motiv că îmi aduce filme românești la un loc, dar la modul gratuit și legal. Sigur că cei dintre voi, pentru care torentul este de-a dreapta mouseului, nu puteți înțelege un blogger bătrân ca mine, care refuză cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună (știu) să se uite la filme în altfel de condiții decât impecabile. Mă enervează teribil orice film care nu se vede și aude brici, deci nu mă uit la el. Indiferent cât de premiat sau de lăudat este. Mi se rupe de asta, atâta vreme cât nu îl pot vedea în condiții optime. Așa că, firește, nu mă uit.

Aș putea număra pe degetele de la o mână filmele la care m-am uitat ”pe net”. La care m-am uitat pentru că 1. a fost decizie de familie, așa că am strâns din dinți și din bere și am trecut peste tot 2. A trebuit sa umplu niște goluri, adică episoade din game of Thrones (dar doar câteva, când nu am reușit nicicum să mă conectez la hbogo.ro, iar sezonul 3 începea a doua zi). Atât. În rest, nu mă uit. Punct.

Pentru mine faptul că cinepub.ro adună la un loc filmele la o calitate brici înseamnă că deja sunt abonat la canal și că a mă uita la filme românești ”pe net” devine lejer o variantă bună :D Deocamdată nu sunt mult filme, dar trag nădejde că în următoarea perioadă o să fie învălmășeală pe acolo :))

cinepub.ro

cinepub

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Ursul de Argint ”AFERIM!” fură startul la Cinema City

Știați că există Federația Internațională a Arhivelor de Televiziune?

5 comentarii

 1. joi, 5 martie 2015, 08:12

  […] tot am salutat cu un anumit entuziasm apariția cinepub.ro – vă reamintesc, acolo puteți vedea filme și […]

  Răspunde
 2. sâmbătă, 7 martie 2015, 16:52

  Nu stiam de acest website/canal youtube, dar ma bucur foarte mult ca exista. Chiar ma gandeam ca este extraordinar de greu sa gasesti filme romanesti dupa ce au fost in cinema in Romania. De multe ori nici macar pe DVD nu le poti gasi, ceea ce este foarte trist.

  Răspunde
 3. vineri, 13 martie 2015, 09:49

  […] îl puteți vedea, de altfel, și pe cinepub.ro, excelenta inițiativă pe care o salut din […]

  Răspunde
 4. luni, 25 mai 2015, 12:07

  […] De ce salut cinepub.ro, cred că v-am explicat suficient de clar aici. […]

  Răspunde
 5. vineri, 26 februarie 2016, 11:53

  […] Am salutat inițiativa Cinepub încă de la apariție. Ziceam atunci că a avea un loc pe net unde să vezi gratuit și la calitate maximă filme românești este fix pe feng shuiul meu de om 2.0 pentru care descărcatul de filme de pe torente și nuș ce este fix limbă străină :)) Apoi am fost la evenimentul dezbatere unde s-a lansat, sub patronajul Cinepub (sau ceva de genul), ICAR, o istorie a cinemaului românesc, o altă inițiativă foarte faină. Și mi-a plăcut ce am văzut și, mai ales, mi-a plăcut că se întâmplă astfel de lucruri. […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *