Google oferă 2GB spațiu în Google Drive de Safer Internet Day

Safer Internet Day este sărbătorită cum se cuvine astăzi, 9 februarie,  de cei de la Google, prin oferirea tuturor utilizatorilor de 2GB spațiu în Google Drive. Tot ce trebuie să faci este să intri pe Google, accesezi link-ul „Află cum să fii în siguranță online”, îți revizuiești setările de securitate și voilà, primești cei 2GB.

google

Și pentru că siguranța e un factor foarte important (și pe net, da), iată 10 sfaturi care te vor ajuta să navighezi în frumosul mediu online fără să te temi de amenințări:

  1. Creează-ți o parolă pe care hackerii nu o pot ghici. Parolele sunt prima linie de apărare împotriva hackerilor, așa că ar trebui să alegi o parolă ceva mai complicată decât ”parola”. Este vital să alegi parole complexe, diferite pentru fiecare dintre conturile importante și e recomandabil să le actualizezi regulat. Cu cât parola este mai lungă, cu atât va fi mai greu de ghicit. Numelerele, simbolurile și combinațiile de litere mari/mici fac parola mult mai greu de ghicit sau de spart. Pentru parolă, nu folosi ‘123456’ sau ‘parola’ și nici informații care sunt cunoscute multora, cum ar fi numărul de telefon.
  2. Dublează-ți siguranța cu un sistem de verificare în 2 etape. Cu sistemul de verificare în două etape, te vei conecta cu ceva cunoscut (parola) și ceva primit (un cod care îți va fi trimis pe telefon). Dacă pornești verificarea în 2 etape, Google îți va trimite un cod pe telefonul mobil ori de câte ori cineva încearcă să îți intre în cont de pe un terminal necunoscut. Pentru a afla mai multe despre verificarea în 2 etape, intră aici.
  3. Găsește-ți dispozitivul pierdut. Dacă ai pierdut un dispozitiv, poți utiliza Android Device Manager pentru a-i aproxima locația pe hartă și data la care a fost utilizat ultima oară. Când Android Device Managerîți localizează dispozitivul, o notificare va fi trimisă pe dispozitivul respectiv. Android Device Manager poate fi utilizat și pentru a afișa locația dispozitivului respectiv.
  4. Fă un test de 2 minute pentru “Verificarea nivelului de securitate”. Dacă îți actualizezi setările de securitate, contul tău va fi mai bine protejat. Procedura nu necesită decât aproximativ 2 minute. Întâi, intră în contul Google. Apoi accesează setările dând click pe numele sau poza din colțul din dreapta, apoi selectează ”Cont”. În partea de sus, la ”Security Check-up” (verificare securitate), selectează ”Get Started” (Începe).
  5. Triază rezultatele afișate de motorul de căutare, eliminând conținutul indecvat. SafeSearch este un filtru automat pentru conținut posibil obscen sau inadecvat pentru anumite vârste. Când pornești SafeSearch pentru un cont Google, conținutul pentru adulți este blocat și nu apare printre rezultatele afișate de orice browser sau pe orice computer, la conectarea cu contul respectiv. Pentru a porni SafeSearch, viziteazăpagina Setări căutare. În secțiunea ”SafeSearch filters”, bifează căsuța din dreptul ”Turn on SafeSearch” (pornește SafeSearch). Apoi dă click pe Save în josul paginii.
  6. Blochează-ți dispozitivul de la distanță, indiferent de unde l-ai lăsat. Nu permite nimănui să îți acceseze dispozitivul, blocând, localizând, apelând sau ștergându-ți dispozitivul de la distanță. Pe cea mai nouă versiune Android, deschide ”Google Settings” (setări Google) din meniul aplicației și dă click pe ”Security”.
  7. Ține „curioșii” la distanță de dispozitivul tău. Utilizând PIN, parole și configurații (desen model) pentru acces, informațiile private vor rămâne private. Nu lăsa persoanele care au acces la telefonul sau tableta ta să aibă acces și la informațiile din interior. Alege un PIN, o parolă, un model sau chiar imaginea facială pentru a-ți bloca telefonul!
  8. Permite browserului să îți gestioneze parolele. Dacă folosești același nume de utilizator și aceeași parolă pe mai multe web site-uri, și dacă unul dintre acele web-situri este atacat de hackeri, datele tale ar putea fi folosite pentru a se conecta pe alte pagini. Permite browserului Chrome să îți memoreze parola și astfel reduci riscul de phishing.
  9. Primește un mesaj de alertă de câte ori numele tău apare pe internet. Me on the Web(Eu pe internet) te poate ajuta să înțelegi și să controlezi ce vor vedea oamenii când te caută pe Google. Aplicația te ajută să stabilești alerte Google, astfel încât să fii la curent dacă apar informații despre tine on line și îți sugerează o serie de termeni de căutare care ar trebui avuți în vedere.
  10. Gestionează-ți datele din contul Google: Google Dashboard îți arată ce informații sunt păstrate în contul Google și care au fost ultimele activități din contul respectiv. Astfel, dintr-o singură locație centralizată, îți poți vedea datele și activitatea, precum și accesa setările pentru servicii cum ar fi Blogger, Calendar, Docs, Google+ și multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.