Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Intrare liberă la MȚR în zilele de 5, 6 și 7 februarie. Pentru că 26 de ani :)

Muzeul Țăranului Român împlinește pe 5 februarie 26 de ani de la (re)fondarea sa. Cu această ocazie și pentru că din 8 februarie expoziția permanentă va fi dezactivată parțial, clădirea urmând să intre în proces de consolidare şi restaurare pentru o perioadă de 18 luni, instituția invită publicul la o (re)vizitare a Muzeului de la Șosea. Mai mult, ca un cadou pentru vizitatori, în zilele de 5, 6 și 7 februarie, între orele orele 10 și 18, intrarea este liberă.

O mică istorie

În 1990, Ministrul Culturii, Andrei Pleșu îl numește la conducerea Muzeului de la Șosea, pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, împreună cu echipa sa, va reașeza colecția înstrăinată în anii comunismului și va face „să renască un muzeu centenar” (Irina Nicolau).

În anul 1996, a venit și marea recunoaştere internaţională: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Până în prezent, Muzeul Țăranului Român este singurul din România care deține această distincție în patrimoniul său.

Prin expozițiile temporare și colecțiile sale vechi, dar și recente, prin târgurile sale deja tradiționale și promovarea „produselor țăranului român”, prin atelierele sale de creativitate pentru copii, prin diversitatea activităților sale culturale (lansări de carte și dezbateri, concerte și filme, colocvii și seri culturale etc.), Muzeul Național al Țăranului Român încearcă să fie mereu actual.

aniversare muzeul taranului roman

2 comentarii la “Intrare liberă la MȚR în zilele de 5, 6 și 7 februarie. Pentru că 26 de ani :)

  1. Ioana Reply

    De asemenea, pe 6 Februarie va fi si un eveniment dedicat Zilei Rosiei Montane la MTR. Intrarea va fi libera si aici: expozitie, ateliere si concerte sambata, iar duminica proiectii de filme documentar despre Rosia Montana. Anul acesta se implinesc 1885 de ani de atestare documentara a localitatii.
    https://www.facebook.com/events/484815501729670/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.