21.07.2017

Germanii pregătesc o autostradă de 100 de kilometri (doar) pentru bicicliști

În contextul în care la noi în București majoritatea pistelor pentru bicicliști se termină subit în vreun stâlp sau gard sau sunt folosite drept parcări pentru mașini, e destul de greu să nu te uiți la țările cărora chiar le pasă de participanții la trafic pe două roți. Da, despre bicicliști vorbesc. Nu zic că la noi nu se face chiar nimic (vezi traseul din Podișul Hârtibaciului), dar mai avem mult de muncă până când bicicliștilor li se vor oferi condiții decente de pedalat.

Între timp, să aruncăm un ochi la germani, care au inaugurat primii cinci kilometri dintr-o autostradă ce va ajunge la 100, dedicată bicicliștilor. Doar lor. Adică fără mașini, căruțe, camioane și altele. Autostrada va acoperi ruta Duisburg – Hamm și va traversa 10 orașe, ideea fiind deja pe cale să se extindă (Munich și Cologne au în plan alte două proiecte asemănătoare).

capture-20160202-103743

Mno, ce ziceți de această ispravă?

Despre autor: Bianca Ceică

Povestaș cu dor de ducă. Mică maestră de mari isprăvi 2.0 pe biancaceica.ro și pe cristianchinabirta.ro. :)

Baraulea s-a retras din rugby. Mulțumim, Bara, pentru tot!

Ce se întâmplă când o mașină de Formula 1 împinge niște rugbiști. O reclamă genială, desigur!

Un comentariu

  1. joi, 31 martie 2016, 11:00

    […] doare capul, ca să zic așa :)) Pentru că Germania este țara care are în plan să construiască o autostradă doar pentru biciclete lungă de 100 de km. Dap, doar pentru biciclete. Primii km din această autostradă sunt deja […]

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *