Germanii pregătesc o autostradă de 100 de kilometri (doar) pentru bicicliști

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

În contextul în care la noi în București majoritatea pistelor pentru bicicliști se termină subit în vreun stâlp sau gard sau sunt folosite drept parcări pentru mașini, e destul de greu să nu te uiți la țările cărora chiar le pasă de participanții la trafic pe două roți. Da, despre bicicliști vorbesc. Nu zic că la noi nu se face chiar nimic (vezi traseul din Podișul Hârtibaciului), dar mai avem mult de muncă până când bicicliștilor li se vor oferi condiții decente de pedalat.

Între timp, să aruncăm un ochi la germani, care au inaugurat primii cinci kilometri dintr-o autostradă ce va ajunge la 100, dedicată bicicliștilor. Doar lor. Adică fără mașini, căruțe, camioane și altele. Autostrada va acoperi ruta Duisburg – Hamm și va traversa 10 orașe, ideea fiind deja pe cale să se extindă (Munich și Cologne au în plan alte două proiecte asemănătoare).

capture-20160202-103743

Mno, ce ziceți de această ispravă?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Germanii pregătesc o autostradă de 100 de kilometri (doar) pentru bicicliști”

  1. Pingback: Cinci destinații/chestii pe care aș cam vrea să le bifez în Germania - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)