Ultimul album byron sună excelent nu doar pentru că l-am ascultat cu Sony :D

Mă știți: am un soft spot pentru trupa byron de multă vreme. Și, în timp, berile pe care le-am băut cu Dan nu au făcut altceva decât să cimenteze acest soft spot (pardon my French, nu am găsit altă rimă :D). De aceea am așteptat cu mare nerăbdare să ascult ultimul album al trupei. Mai ales că știam că a fost tras în Dublin, la studioul unde a tras și U2.

Într-una din zile a venit Dan pe la Kooperativa 2.0 și mi-a adus albumul. Dar nu oricum, ci împreună cu niște căști și un fel de walkman. Tehnic vorbind (aspect la care nu mă pricep decisiv) ”cuplu” se numește așa: căști Sony MDR1A și Walkman NWZ-A15.

Îl întreb pe Dan: ”Care-i faza, măh?”. El, rânjind: ”Lasă că vezi tu”. Și am văzut. De fapt, am auzit. Căci, deși a durat vreo două zile până să prind o seară în care să ascult albumul în liniște, când l-am ascultat… Of, cât de bine sună. Acuma, la cât mă pricep eu, nu știu dacă a sunat atât de bine pentru că:

1. îmi place mie byron de foioioi

2. albumul este excelent (Vlad are mare dreptate)!

3. căștile Sony

4. toate cele de mai sus :D

Probabil o combinație :)) Mai multe nu vă spun, căci vă invit la concertul de lansare despre care vă raportez mai jos. Ne vedem acolo!

Duminica, 29 noiembrie, trupa byron va concerta la Bucuresti in Beraria H (sos. Kiseleff nr. 32, Parc Herastrau), prezentand publicului noul album de studio Eternal Return lansat la inceputul lunii. Concertul va incepe dupa ora 21:00, intrarea publicului va fi libera iar in incinta vor fi amenajate urne de donatii pentru victimele incendiului din Colectiv. Inainte de cei de la byron va concerta Lucia, aceasta lansand de asemenea albumul de debut Silence.

Concerte de lansare a noului album byron au fost programate si in tara pe 28 noiembrie la Bacau (Valhalla Pub) si pe 4 decembrie la Timisoara (The Note Pub).

Albumul Eternal Return, lansat prin Universal Music Romania, a fost inregistrat vara aceasta la studiourile Windmill Lanedin Dublin, mixajul fiind facut de Dan Georgescu si trupa byron la Premium Artist Studios in Bucuresti. Masterul a fost realizat la studiourile Abbey Road din Londra de catre Frank Arkwright, ce a mai lucrat cu artisti precum Joy Division, New Order, Blur, Arcade Fire, Biffy Clyro si altii. Albumul este deja disponibil atat in format digital (download pe iTunes, Amazon mp3; streaming pe Deezer, Zonga, Spotify) cat si fizic (CD audio in librariile Carturesti, la comanda pe www.emag.ro siwww.getmusic.ro). De asemenea, albumul este disponibil si in High Resolution Sound (24 bit / 96 kHz) pe Tidal, Qobuz si highresaudio.com, ascultatorii putand astfel avea o experienta mult superioara celei unui CD obisnuit (utilizand echipamente compatibile High Res precum castile Sony MDR1A si Walkman-ul NWZ-A15).

byronlucia beraria h web

Un comentariu la “Ultimul album byron sună excelent nu doar pentru că l-am ascultat cu Sony :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: