Cine vrea o invitație la DefCamp să vină să mă tragă de mânecă :D

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Later edit: În urma tragerii la sorți prin random.org (am filmarea la cerere, dacă vrea cineva), câștigătorul este mugur. Felicitări câștigătorului și mulțumiri tuturor participanților! Vedeți că mai puteți câștiga până marți, 17 noiembrie, o invitație de la Cristi Florea. Succes!

La cererea lui Beatrice, am pus filmarea cu tragerea la sorți.

————-

Despre DefCamp am mai scris acilea pe blog (de fapt este ”mâna” colegei Bianca Ceică, dar funcționăm ca o echipă, de aia zic așa :D). Și vă mai dau și informații proaspete colea mai jos.

Și, cum știu că există mare interes pentru acest eveniment în rândul celor care îmi fac onoarea să mă citească, am bătut palma cu organizatorii să ofer o invitație la DefCamp uneia sau unuia dintre voi. O să fie o tragere la sorți, pentru că nu mă simt în stare a fi capabil, ca să zic așa, ca să aleg eu dintre toți cei care îmi veți răspunde la întrebarea de mai jos, nu de alta dar sunt cam pafarist la chestiuni de astea mai tehnice, ca să nu o zic mai dur :))

Întrebarea la care trebuie să îmi răspundeți până pe 15 noiembrie, ora 23.59, în baza cărui răspuns sunteți înscriși în tragerea la sorți este următoarea:

Ce crezi că o să înveți la DefCamp și dacă acesta este motivul principal pentru care vrei să ajungi acolo.

Succes maxim tuturor participanților!

DefCamp este cea mai mare conferință din România dedicată securității cibernetice, iar anul acesta a introdus două competiții noi, care să provoace specialiștii în securitate să depisteze vulnerabilități în diverse platforme. Prima competitie este susținută de Bitdefender și se numește IoT Village, pe când cea de-a doua, App2Own Bug Bounty, se bucură de susținerea Orange România.

Competiția IoT este foarte importantă în actualul context tehnologic, în care tot mai multe gadgeturi sunt conectate la Internet. Industria este încă la început, dar când vine vorba de securitate cibernetică lucurile se complică şi atacurile sunt din ce în ce mai frecvente, atacatorii găsind întotdeuna noi căi de exploatare a sistemelor informatice din domenii vaste de activitate. Practic, o întreagă reţea poate fi compromisă prin atacul unui simplu gadget din sistem.

La DefCamp 2015, Bitdefender pune la dispoziţia participanţilor dispozitive din universul IoT și îi provoacă pe concurenți să le descopere vulnerabilitățile. Fiecare vulnerabilitate identificată şi raportată va fi analizată de către organizatori, iar cei care vor reuşi să găsească cele mai multe vulnerabilităţi vor fi premiaţi. Ideea de bază din spatele concursului este îmbunătăţirea sistemelor de tip IoT din punct de vedere al securităţii, dar şi provocarea participanţilor de a se implica activ în activităţile desfăşurate în cursul evenimentului.

Pe lângă deja cunoscutul D-CTF (DefCamp Capture the Flag), în acest an a fost inclus şi Bug Bounty, în colaborare cu Orange România. Startul la înregistrări a fost dat pe 1 noiembrie și se va încheia pe 14 noiembrie. Până în prezent, peste 100 de specialiști au încercat să găsească breşe de securitate folosind metode de ocolire a sistemelor de protecție obișnuite. Pe scena DefCamp vor fi premiați câştigătorii concursului.

Prima ediție DefCamp s-a desfășurat în 2011, la Bran, și a adunat 80 de participanți. În acest an, pe 19 și 20 noiembrie, DefCamp așteaptă la Bucuresti peste 700 de participanți din aproximativ 30 de țări. Pe scenă vor urca câteva zeci de speakeri consacrati la nivel mondial în industrie. Aceștia vor aduce în atenția publicului subiecte din cele mai noi cercetări din securitate cibernetică. Programul conferinței este acum disponibil pe site.

DefCamp 2015 este organizată de Asociația Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR) cu sprijinul Orange România, Bitdefender și Checkmarx și susținut de Ixia, Safetech, Beyond Security, Dell SecureWorks, Dell SonicWALL și Cert Sign by UTI, competiția principală fiind DefCamp Capture the Flag (D-CTF). În etapa de calificare au participat aproape 1.200 de echipe din peste 80 de țări, iar în etapa finală, care se va desfăşura în Bucureşti aşteptăm 16 echipe din ţări precum SUA, Germania, Vietnam, Polonia, Ucraina, Japonia, Rusia, Suedia sau China. Se vor acorda premii în valoare de 3.000 de euro, constând în bani, gadgeturi și hardware. 

Despre DefCamp

Din 2011 până în prezent, DefCamp a reuşit să atragă în România peste 2.300 de participanţi, din 34 de ţări şi 75 de oraşe, interesaţi de hacking, vulnerabilităţi cibernetice, dar şi soluţii pentru protecţie online. Audienţa este complementară şi echilibrată, după cum urmează: 25% sunt interesaţi de cyber security, 25% reprezintă top management, 25% vin din zona de dezvoltare proiecte, iar alţi 25% sunt instituţii, ONG-uri, participanţi din mediul academic sau chiar studenţi.

DefCamp6

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Cine vrea o invitație la DefCamp să vină să mă tragă de mânecă :D”

  1. Motivul important al acestui interesant eveniment este socializarea si enormitatea de informatie care o poti dobandi. Fiecare invata cam ce doreste din ce vede si aude …

  2. Am prins gustul pentru securitate acum 2 ani cand am participat la Geek wanted, un concurs online, cu probleme de programare, matematică şi hacking. Momentan sunt mobile developer si am vazut cateva prezentari interesante pe tema asta. Daca ajung sa particip (*puppy eyes*), sper sa plec de acolo o mica pentester.

  3. De ceva vreme am inceput sa acord mai multa atentie criptografiei si a modului in care datele sunt criptate in functie de aplicatie si scopul prelucrarii lor, insa lectura fara practica e doar un mic pas in imaginea de ansamblu a securitatii. Si unde altundeva pot gasi un cuib de experti, care vin cu studii de caz concrete…daca nu la DefCamp?

  4. Securitatea informatica e un lucru important in zilele noastre, iar prin DefCamp mi se ofera ocazia de a imi dezvolta al 6-lea simt, acela cu privire la noile tehnologii, dezvoltarea lor si bresele care pot aparea in acest proces.

  5. De mica m-a pasionat natura lucrurilor, felul cum functioneaza si asa a ajuns sa imi placa securitatea informatica. Cred ca prin DefCamp imi pot amorsa abilitatile si skill-urile in legatura cu acest domeniu. :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)