Cât știți despre încălcarea intimității pe Internet? Aflați mai multe la DefCamp 2015

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

DefCamp 2015 va avea loc între 19 și 20 noiembrie la Crystal Palace Ballrooms Events in Bucharest și este cea mai mare conferință din țară despre securitate cibernetică, așa cum puteți citi mai jos:

La DefCamp 2015 sunt așteptați peste 700 de participanți, din aproximativ 30 de țări, iar câteva zeci de speakeri specializați și recunoscuți la nivel mondial în industrie vor aduce în atenția publicului subiecte din cele mai noi cercetări în securitate cibernetică. Totuși, orice discuție despre securitate cibernetică trebuie să aibă în vedere două direcții principale: soluția și identificarea problemei. Pentru aceasta din urmă se bat atât companiile specializate în software de protecție, cât și hackerii.

DefCamp organizează în acest sens, de-a lungul celor două zile de conferință, finala celui mai important concurs de white hacking din Europa Centrală și de Est: DefCamp Capture the Flag (D-CTF). În etapa de calificare au participat aproape 1.200 de echipe din peste 80 de țări, iar câștigătorii vor fi recompensați cu premii in valoare de 3.000 de euro, constând în bani, gadgeturi și hardware pentru computerele lor. Mai mult, calificarea în finala acestei competiții le asigură participanților bilete gratuite la DefCamp 2015, dar și prezența la alte competiții internaționale de tipul Capture the Flag. Cele mai multe echipe înscrise sunt din România, Rusia şi SUA, iar pe locul patru este Japonia.

DefCamp #6 vine, în premieră, cu două competiții noi care provoacă participanții să descopere vulnerabilități pentru ca apoi să le raporteze vendorilor într-un mod responsabil, aliniate la standardele internaționale. Astfel, la IoT Village susținut de Bitdefender, participanții vor putea descoperi vulnerabilități în dispozitive din sfera Internet of Things. Orange va susține un concurs de tip Bug Bounty, prin care îi va premia pe cei care descoperă metode de ocolire a sistemelor de protecție obișnuite, participând în acest fel la dezvoltarea soluțiilor de securitate cibernetică.

În plus față de acestea și de întrecerea D-CTF, se vor mai derula alte trei activități importante pentru securitatea personală, a banilor și datelor. Astfel, în întrecerea Target John „hackerii”, primesc informații despre o ţintă reală şi trebuie să afle toate detaliile despre ea. Hack the Machine presupune că ei vor aplica tacticile de hacking pe servere şi computere pentru a descoperi vulnerabilităţi, iar în Hack the Bank participanţii vor trebui să preia controlul asupra unui ATM adus la conferinţă special pentru aşa ceva şi să reuseasca să retragă bani din el.

În 2015, DefCamp este organizată de Asociația Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR) cu sprijinul Orange România, Bitdefender și Checkmarx și susținut de Ixia, Safetech, Beyond Security și Cert Sign by UTI.

P. S. Urmăriți evenimentul aici.

unnamed (1)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Cât știți despre încălcarea intimității pe Internet? Aflați mai multe la DefCamp 2015”

  1. Pingback: Cine vrea o invitație la DefCamp să vină să mă tragă de mânecă :D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)