Spune-mi sincer: te regăsești în Manifestul Portocaliul al Sincerității?

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Ajung la birou, după o săptămână de plimbat prin Anglia (ah, sper să găsesc timp să vă povestesc despre cum a fost…). Printre jdemiliardeledecatralioane mesaje care m-au pleznit pe toate căile, văd faza cu Manifestul Portocaliu al Sincerității. Doar numele ăsta m-a făcut curios (ceea ce dovedește, again, că este teribil de important ca ceva să sune bine și să iasă în față printre jdemiliardeledecatralioane de mesaje cu care suntem bombardați în fiecare zi).

Văd despre ce este vorba. Și zâmbesc instant. Pentru că mi-am dat seama că nu se putea un moment mai bun să văd eu acest Manifest decât imediat după ce am revenit în țară. Căci una din concluziile cu care m-am întors din Anglia se regăsește foarte mult în această inițiativă (o dau în paragraful de mai jos, să se vadă clar!).

Cât de frumos este să înțelegi că, atunci când te arăți așa cum ești, lumea ți se va arăta așa cum este ea și că – o să te mire foarte tare asta – o să vezi că este mult mai frumoasă decât credeai. Cât de frumos este să vezi că cei din jurul tău zâmbesc pentru că așa au decis ei, să zâmbească, în loc să stea încruntați și să se arate asupriți de mendrele concretului, ca să zic așa. Cât de frumos este să fim sinceri unul cu celălalt, de altfel doar un efect al schimbării de paradigmă interioară care presupune că primul pas – decisiv și iremediabil – este să fim sinceri cu noi…

Salut cu mare căldură Manifestul Portocaliul al Sincerității lansat de Radio 21. Căci el înseamnă cu o mișcare socială care își propune să încurajeze tinerii să se expună în spațiul public așa cum sunt ei, fără teama de judecata celorlalți, o mișcare socială care va milita pentru valorizarea bunului simț și a calităților care fac ca fiecare persoană să fie cu adevărat specială, autentică.

Iar dacă strâmbați din nas și vă ziceți în barbă ceva gen ”încă o chestie de aia aspirațională, făcută doar ca să dea Like hipsterii”, am a vă spune doar două lucruri.

1. Dacă așa gândiți, atunci mă puteți încadra și pe mine la categoria hipster. Căci dau LIKE masiv acestei inițiative.

2. Atunci când îți propui să schimbi ceva, începe cu tine. Căci, de cele mai multe ori, aceasta este THE SCHIMBAREA.

Hai să vă mai spun ceva. Mai practic, dacă vreți. Un fel de concluzie desprinsă din cei aproape 41 de ani de viață: nu mai pierde timpul arătându-te altfel decât ești. Pentru că 1. ai putea folosi timpul și resursele pentru a te arătat așa cum ești 2. există undeva în lumea asta cineva (mulți, de fapt!) care să te placă așa cum ești, pentru ceea ce ești, dar care nu au cum să ”îți dea Like” pentru că tu te chinui (inutil, crede-mă…) să te arăți altfel decât ești :)

Ah, să nu uit: mulțumesc simpaticilor din clipul de mai jos (îmi scapă numele lor, dacă înțelegeți ce vreau să zic :D) pentru mesajul pe care mi l-au adresat cu ”portocaliu, nu galben” :))

portocaliu radio 21

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Înainte să pleci

Dacă te abonezi la newsletterul meu, promit să nu-ți dau mai mult de 1 mail pe zi :)