Puteți să ghiciți cine vine anul acesta la Anim’est?

În octombrie se împlinesc zece ani de Anim’est, ceea ce va face ca ediția din 2015 a acestui festival – din perioada 2-11 octombrie – să fie (mai) plină de surprize.

Una dintre cele mai mari (din punctul meu de vedere), este prezența la Anim’est a studiourilor de animație LAIKA și Pixar:

Joi, 8 octombrie, la Cinema Elvire Popesco, de la 20.00, fanii animației primesc acces în culisele unei producții majore în stop motion. Mark Shapiro, Head of Entertainment Brand Marketing la celebrul studio de animație LAIKA, se întoarce la Anim’est, după prezența din 2012. Mark va vorbi publicului despre procesul complex care stă la baza celor trei filme LAIKA nominalizate la Oscar: Coraline, ParaNorman şi Boxtroli. De asemenea, vineri, 9 octombrie, de la 18.30, la Cinema Studio va fi proiectată cea mai recentă producție Pixar, lansată de Walt Disney Pictures:Inside Out.

In plus, anul acesta, festivalul reia Project Worksheep, concursul de proiecte de scurtmetraj de animație, ajuns la a treia ediție. Tinerii animatori sunt invitați să își prezente proiectele în fața unor profesioniști, cel mai bun proiect urmând să fie premiat cu 1000 $ din partea HBO România și să beneficieze de coaching în dezvoltarea ulterioară.

unnamed

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: