Workshop-uri de animație pentru adulți și copii la Anim’est

Și în acest an, workshop-urile de animație ocupă un loc important în programul Anim’est.

Toți iubitorii de animație (adulți sau copii), interesați să afle mai multe detalii despre pașii și tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animație au la dispoziție 2 ateliere.

Dacă în 2012, în prim plan a fost animația prin decupare (cut-out animation), anul acesta, Pixilation va fi tehnica folosită în realizarea unui scurtmetraj animat. Animation Worksheep, platforma educațională a festivalului, a pregătit copiilor un atelier de film ce are la bază tehnica de stop motion cu plastilină. În curând, Animation Worksheep va anunța și un program cu totul special pentru tineri animatori.

Parteneri: Sony, Noumax, F64, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Canyon

Workshop- Pixilation

Traineri: Frédéric Guillaume, Samuel Guillaume (foto)

Date de desfășurare: duminică 6 octombrie – luni 7 octombrie

Interval orar: 10:00-15:00

Descriere: 10 cursanți împărțiți în 2 grupe vor avea ocazia să realizeze filme de animație folosind tehnica de pixilation. Creativitatea participanților va fi pusă la încercare de cei mai în vogă animatori elvețieni, Frédéric Guillaume și Samuel Guillaume. Cariera lor include titluri importante precum Max&Co, prezentat la Annecy sau La nuit de l’ours, documentar animat despre animalele fără stăpân, selectat la Clermont-Ferrand 2013 și prezent în competiția Anim’est de scurtmetraj.

Perioada de înscrieri: 12 septembrie – 30 septembrie.

Modalitate de înscriere: Cei interesați să participe la workshop sunt rugați să trimită la adresa de e-mail workshop@animest.ro o scurtă prezentare personală și motivele pentru care vor să participle la acest workshop. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Workshop Pixilation.

Workshop Copii – Mini Worksheep

Date de desfășurare: luni 7 octombrie – vineri 11 octombrie

Interval orar: 17:00-19:30

Trainer: Vasile Alboiu

Descriere: 9 copii cu vârste între 8 și 12 ani vor avea ocazia să creeze un scurtmetraj de animație, folosind plastilina.

Personaje, lumi fantastice, cei mici sunt invitați să-și dea frâu liber imaginației și să se lase purtați pe târâmul minunat al animației.

Cel care îi va iniţia pe cei mici în tainele animaţiei este Vasile Alboiu, un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital. Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la Anim’est 2008, deţinând şi un important portofoliu în publicitate, Vasile Alboiu este artist grafic, vizual, producător, scenograf şi regizor.

În cadrul Anim’est 2011, Vasi a susținut un workshop de animație pentru copii, stop-motion cu piese Lego, iar filmulețele rezultate atunci pot fi văzute aici: http://www.youtube.com/watch?v=L9iX_Noib4o

Perioada de înscrieri: 12 septembrie- 30 septembrie

Modalitate de înscriere: Cei mici trebuie să trimită fotografia unui personaj din plastilină modelat de ei pe adresa de e-mail workshop@animest.ro sau prin poștă pe adresa Asociația Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucureşti. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Mini Worksheep.

Atelierul de film se va desfășura la Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Gina Patrichi (fostă Orlando nr. 8). Pentru mai multe detalii despre cele două ateliere de film vă rugăm contactați: Adi Marineci, tel: 0729 91 91 29.

Cea de-a opta ediție Anim’est va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu și în Club Control.

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est, membru al rețelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Uniunea Cineaștilor din România, Centrul Național al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene şi al Ogilvy.

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri instituționali: Ambasada Americii, Centrul de proiecte culturale ArCuB, Swiss Film și Ambasada Elveției, Institutul Cultural Român,  Ambasada Olandei, Institutul Francez, Institutul Polonez, delegația Wallonie-Bruxelles, Ambasada Portugaliei.

Parteneri: Groupama, Noumax, F64, Sony, SeniorHyper, RATB

Mașina oficială: Opel

Bilete prin Eventbook.ro

Recomandat de: Radio Guerrilla

Parteneri media: Digi 24, Evenimentul Zilei, Ring, Cațavencii, Zile și Nopți, Vice, GQ, Cinemagia, IQads, cinemarx.ro, filmreporter.ro, apropo.ro, dordeduca.ro, hipmag.ro, urban.ro, orasulm.eu, Agenda Liternet, feeder.ro, cinefan.ro, Getlokal, blogdecinema.ro, koolhunt.ro modernism.ro, artactmagazine.ro, animationmagazine.ro, postmodern.ro, Student din Provincie, Lapunkt.ro, Cooperativa Urbana, ziare.com, Ziarul Metropolis, 121.ro, Business 24, copilul.ro, mamica.ro, urbankid.ro, Urban Things Romania

Frédéric Guillaume&Samuel Guillaume

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.