Dacă, înainte de isprava cu #PicnicInOras, oferită de Becel (chiar foarte mișto ideea, bravo!) m-ați fi îndemnat să spun repede ce locuri numai bune de picnic în București știu, aș fi zis vreo 3. Hai, maximum 4. Căci, nu-i așa, suntem foarte urbani, foarte prinși cu ale noastre și, masiv, adepți ai Bucureștiului ca o zonă de o urbanitate extremă, adică trafic, betoane, oameni agitați, alea, alea. Evident, nu este chiar așa. În sensul că Bucureștiul are niște surprize. În ceea ce privește locurile de picnic. Mă rog, surpriză pentru mine, desigur, căci – ia hai băgați de astea, lăudați-vă :D – voi le știați deja, ați fost în multe din locurile de mai jos, sunteți mult mai picnicari decât mine, ca să zic așa :))
După cum cei mai atenți dintre voi știți, v-am provocat să îmi spuneți locuri de picnic din București. Și am ales dintre voi trei stimabili, cu care, alături de musiu Florea, am ieșit la picnic. Și am ales ca loc de picnic Parcul Dendrologic de la Agronomie. De ce am ales acel loc? Din două motive mari și late. Primul: habar nu aveam că acolo există parc, darămite Parc Deondrologic. 2. Ne este dragă zona aceea pentru că este peste drum, practic, de Stadionul de Rugby Arcul de Triumf :D
Io cu Florea, ca organizatori, am ajuns mai repede la fața locului. Și l-am întrebat pe paznicul de acolo dacă este voie să facem picnic. Reacția lui mi-a arătat, again, că înțelesul cuvântului ”picnic” la noi este mai ciudat: ”se mai poate din când în când, cu aprobare, că e mai greu să faci foc în parc”. Desigur, omul înțelegea prin picnic foc, cărbuni, grătare, alea alea :) Când i-am spus că noi nu avem treabă cu focul a făcut – la propriu – un gest de ăla cu mâna ridicată gen ”apoi așa mergeți cât vedeți cu ochii”. Și ne-am dus.
Nu foarte departe, într-o poieniță, chiar de lângă gardul care împrejmuiește Parcul Dendrologic. Am întins păturile, am scos cele trebuincioase (coșurile de picnic oferite de Becel au fost de mare angajament, căci aveau de toate :D), am făcut niște sandwichuri, am povestit, adică ce se face la picnic: ne-am simțit bine :)
Am comis, totuși, o eroare majoră: am uitat de țânțari :)) Evident că ei nu au uitat de noi. Și ne-au cam atentat :D Așa ne trebuie dacă nu am citit cu atenție recomandările Becel (le vedeți și pe pagina lor de facebook, dar vi le dau și eu colea mai jos, să fie). Căci acolo zicea clar: să vă luați lumânări anti-țânțari. Dar noi Batman, desigur :D
A fost interesantă faza cu picnicul. Pentru că – ascultați acilea, că știu ce vă zic! :D – spre deosebire de, să zicem, ieșitul la bere, faza asta cu picnicul parcă are un – cum să îi zic eu… – feng shui mai pe pace și prietenie, mai așezat. În sensul că discuțiile se legau altfel și pe subiecte mult mai profunde decât, cum ziceam, atunci când ești la bere. Ar merita să încercați asta :)
Vă dau mai jos lista cu propunerile voastre despre locuri de picnic din București (le-am inclus și pe cele din afara Bucureștiului, m-am gândit că sunt utile și acestea), așa cum le-am primit eu și Cristian Florea. Cu mențiunea că merg pe încredere și le nominalizez. Adică nu am avut când să le verific pe toate să fiu sigur că avem voie să facem picnic în toate locurile. Dar, mă gândesc, nu le-ați propus doar ca să vă treziți comentând, ca să zic așa :))
Evident că nu este epuizată lista. Sunt sigur că mai sunt muuuuulte alte locuri de picnic. Așa că feel free să le propuneți în continuare. Doar că eu vă dau mai jos o centralizare a propunerilor voastre. Unele cam ciudate, după cum puteți vedea :)) Dar, cum ziceam, merg pe încredere :)
Lista locurilor de picnic din București și din împrejurimi
Domeniul Mogoşoaia
Ferma Animalelor Pantelimon
Parcul Dendrologic USAMV
Parcul Herăstrău
Parcul Ion Voicu
Parcul Kiseleff
Parcul Tineretului
Acoperiş Promenada
Rezervaţia Văcăreşti
Parcul Moghiroș
Grădina Botanică
Parcul Drumul Taberei
Lacu Morii
Lacul Pasărea
Parcul Bragadiru
Parcul Comana
Parcul Cimșmigiu
Parcul IOR
Parcul Ioanid
Parcul Nicolae Iorga
Parcul Politehnicii
Parcul Romniceanu
Parcul Izvor
Parcul Circului
Parcul Bazilescu
Parcul Floreasca
Pădurea Băneasa
Pădurea Vlasia
Pădurea Cernica
Balta Chitilei
Parcul Plumbuita
Zona Dumitrana
Parcul Carol
Stadionul Arcul de Triumf
Fântâna Patru Anotimpuri
Lacul Tei
Zona Pustnicu
Zona Auchan Palady
Parcul Sticlăriei
Și acum recomandările Becel când vine vorba despre mers la picnic: pătură de picnic, un coş, lumânări anti-ţânţari, perne, tacâmuri, caserole, gentuţa termoizolantă, sandvişuri gustoase şi băuturi răcoroase. Nu uita nici de elementele de decor care pot transforma ieşirea ta la picnic într-o experienţă inedită. Ia cu tine o umbreluţă de soare, ochelarii de soare, cărţi de joc, palete de badminton sau o chitară. La final, nu uita să strângi deşeurile menajere pentru a lăsa în urmă un loc curat!
Și niște rețete de sandwichuri. Ca să le aveți în minte, căci nu se știe :D
Crostini cu brânza de capră, struguri şi rozmarin
Ingrediente:
– 1 baghetă
– 60 g Becel
– 120 g brânză de capră tartinabilă
– 200 g boabe de struguri roz
– 1 crenguţă de rozmarin
Preparare:
Bagheta se feliază şi se prăjeşte. Ȋntr-o tigaie se încălzeşte margarina Becel şi se adaugă boabele de struguri şi crenguţa de rozmarin. Se gătesc împreună pentru câteva minute, până când strugurii încep să se înmoaie. Pe feliile de pâine se întinde brânza de capră, deasupra ei dispunându-se boabele de struguri.
Tartine cu prosciutto şi smochine
Ingrediente:
– 8 felii de pâine albă
– 8 felii de prosciutto
– 4 smochine proaspete
– 20 g Becel
– 100 g cremă de brânză
– 10 g miez de nucă
Preparare:
Pâinea se unge cu Becel, apoi se întinde crema de brânză. Se aşază câte o felie de prosciutto şi jumătate de smochină pe fiecare felie de pâine. Se decorează cu miez de nucă.