22.07.2017

Despre importanța hidratării în viața noastră de zi cu zi. Bonus: un filmuleț cu mine răpus la datorie :D

Dragilor,

Ce vedeți mai jos este o mare bucurie pentru mine. Pentru că este un filmuleț pe care l-am făcut alături de câțiva rugbiști ai echipei Steaua București, echipă susținută de La Fântâna. Este o bucurie dublă, dacă vreți. Adică, primo, mă bucur teribil că un brand ca La Fântâna a decis să se implice în rugby și, secundo, mă bucur că pot fi o parte din această ispravă :)

Înainte de a vă lăsa să vedeți filmul, trebuie să vă povestesc niște chestiuni din bucătăria internă. Căci atunci când am filmat a fost foarte cald. Foarte! Adică, tradus din perspectiva mesajului pe care vrem să îl transmite – hidratarea este foarte importantă atât în sport, dar și în viața de ”civilie” –  a picat la marele fix. Pentru că, sub un soare dogoritor și pentru că am stat câteva ore bune să filmăm, hidratarea a venit de la sine. Adică nu am avut un ”plan de lucru”, ca să zis așa :)) Era cald, noi făceam mișcare la greu, așa că apa La Fântâna a curs la modul corespunzător :)

Să vă raportez ceva tot din bucătăria internă, dar de data aceasta din bucătăria internă a blogului. Pentru că m-am documentat la modul serios ca să înțeleg – poate vi se pare ciudat să zic asta, dar eu chiar am vrut să înțeleg – de ce avem nevoie de hidratare. Pentru că, nu-i așa, luăm de-a gata partea asta cu băutul apei când ne este sete (ceea ce este foarte bine, așa este firesc, să bem apă atunci când simțim nevoia!), fără să știm de ce, cum și, bref, care-i faza cu hidratarea.

Am aflat, în timpul documentării, niște chestiuni foarte interesante. Spre exemplu, știați că pe parcursul unei zile la nivelul tubului digestiv se prelucrează (ca să nu o zic științific :D) cam 11 litri de apă? Dap, 11 litri. Desigur, nu vorbim doar despre apa care intră în organism din pahar sau din sticlă, ca să zic așa, adică cea pe care o bem. Ci despre apa care intră în organism și din alimente, precum și apa care rezultă din extrem de complicatele procese chimice care se întâmplă în timp ce noi ne uităm la seriale sau stăm pe plajă :)) Dar statistica rămâne: 11 litri de apă pe zi.

Alt fapt interesant: în medie, un adult conține (nu am găsit altă rimă :D) cam 60% apă. Dap, corpul ăsta care pare numai mușchi (ehe, aspirațională treaba asta :D), oase, organe, piele și alte cele, conține 60% apă. Ceea ce mi se pare, dacă stăm să o gândim la rece, ceva uluitor. Care ne arată, din nou, cât de importantă este apa pentru noi, ca oameni. Aproape am putea spune (ca să o băgăm pe metafore) noi suntem apă și apa este în noi :))

Hai să vă mai spun ceva. Apropo de faptul că, din păcate, mulți suntem cam supra-ponderali: relația dintre grăsimea din organism și apă este invers proporțională. Adică, spun mai direct, cu cât ești mai gras, cu atât mai puțină apă ai în organism. Eu când am citit studiile astea, m-am cam încruntat. Dar mi-a picat bine. Căci, uite, am încă un motiv să scap de greutatea în exces, ca să nu îi zic altfel, mă înțelegeți :)

Bun, acestea fiind spuse, vă las cu filmul de mai jos. Din care – o spun din nou – sunt onorat să fac parte. Cu mențiunea că, desigur, toți cei care am participat la filmare considerăm hidratarea extrem de importantă și o chestiunea foarte serioasă (vă dați seama că băieții de la Steaua sunt sportivi, care fac un efort teribil la fiecare meci). Doar că și lucrurile serioase pot fi spuse într-o manieră amuzantă. Sau, mă rog, așa credem noi că a ieșit. Ceva amuzant. Vă lăsăm pe voi să judecați asta :))

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Abuzul emoțional asupra copiilor este încă folosit ca instrument “educațional” în România

Adevărata exorcizare a lui Radu Găvan de abia acum începe

6 comentarii

 1. miercuri, 26 august 2015, 14:01

  O minge în cap, tare faza :D .Multă sănătate

  Răspunde
 2. vineri, 28 august 2015, 17:18

  […] Poate vreți să vedeți, apropo de rugby, ce filmare am făcut cu rugbiștii de la Steaua […]

  Răspunde
 3. sâmbătă, 29 august 2015, 08:32

  […] mai atenți dintre voi (motiv pentru care vă mulțumesc :D), știți deja că am făcut un filmuleț pentru La Fântâna, în care mă sacrific pentru hidratarea corespunzătoare și pentru rugby :D Vă dau mai jos […]

  Răspunde
 4. sâmbătă, 29 august 2015, 08:35

  […] de un fel de videoblogging, dar unul mai pe brieful clientului, cum ar veni :)) Adică am făcut o filmare pentru La Fantana cu rugbiștii de la Steaua. V-o dau mai jos, să îmi ziceți cum vi se pare. Dacă ziceți că ăsta nu este videoblogging, […]

  Răspunde
 5. luni, 7 septembrie 2015, 15:38

  […] spuneam cu ceva vreme în urmă că m-am ”sacrificat” corespunzător când am filmat un clip pentru La Fântâna, alături de cățiva rugbiști de la […]

  Răspunde
 6. joi, 10 septembrie 2015, 13:19

  […] ce ați văzut clipul de mare angajament pe care l-am făcut pentru La Fântâna alături de rugbiștii de la Steaua București (apropo, a […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *