Despre importanța hidratării în viața noastră de zi cu zi. Bonus: un filmuleț cu mine răpus la datorie :D

Dragilor,

Ce vedeți mai jos este o mare bucurie pentru mine. Pentru că este un filmuleț pe care l-am făcut alături de câțiva rugbiști ai echipei Steaua București, echipă susținută de La Fântâna. Este o bucurie dublă, dacă vreți. Adică, primo, mă bucur teribil că un brand ca La Fântâna a decis să se implice în rugby și, secundo, mă bucur că pot fi o parte din această ispravă :)

Înainte de a vă lăsa să vedeți filmul, trebuie să vă povestesc niște chestiuni din bucătăria internă. Căci atunci când am filmat a fost foarte cald. Foarte! Adică, tradus din perspectiva mesajului pe care vrem să îl transmite – hidratarea este foarte importantă atât în sport, dar și în viața de ”civilie” –  a picat la marele fix. Pentru că, sub un soare dogoritor și pentru că am stat câteva ore bune să filmăm, hidratarea a venit de la sine. Adică nu am avut un ”plan de lucru”, ca să zis așa :)) Era cald, noi făceam mișcare la greu, așa că apa La Fântâna a curs la modul corespunzător :)

Să vă raportez ceva tot din bucătăria internă, dar de data aceasta din bucătăria internă a blogului. Pentru că m-am documentat la modul serios ca să înțeleg – poate vi se pare ciudat să zic asta, dar eu chiar am vrut să înțeleg – de ce avem nevoie de hidratare. Pentru că, nu-i așa, luăm de-a gata partea asta cu băutul apei când ne este sete (ceea ce este foarte bine, așa este firesc, să bem apă atunci când simțim nevoia!), fără să știm de ce, cum și, bref, care-i faza cu hidratarea.

Am aflat, în timpul documentării, niște chestiuni foarte interesante. Spre exemplu, știați că pe parcursul unei zile la nivelul tubului digestiv se prelucrează (ca să nu o zic științific :D) cam 11 litri de apă? Dap, 11 litri. Desigur, nu vorbim doar despre apa care intră în organism din pahar sau din sticlă, ca să zic așa, adică cea pe care o bem. Ci despre apa care intră în organism și din alimente, precum și apa care rezultă din extrem de complicatele procese chimice care se întâmplă în timp ce noi ne uităm la seriale sau stăm pe plajă :)) Dar statistica rămâne: 11 litri de apă pe zi.

Alt fapt interesant: în medie, un adult conține (nu am găsit altă rimă :D) cam 60% apă. Dap, corpul ăsta care pare numai mușchi (ehe, aspirațională treaba asta :D), oase, organe, piele și alte cele, conține 60% apă. Ceea ce mi se pare, dacă stăm să o gândim la rece, ceva uluitor. Care ne arată, din nou, cât de importantă este apa pentru noi, ca oameni. Aproape am putea spune (ca să o băgăm pe metafore) noi suntem apă și apa este în noi :))

Hai să vă mai spun ceva. Apropo de faptul că, din păcate, mulți suntem cam supra-ponderali: relația dintre grăsimea din organism și apă este invers proporțională. Adică, spun mai direct, cu cât ești mai gras, cu atât mai puțină apă ai în organism. Eu când am citit studiile astea, m-am cam încruntat. Dar mi-a picat bine. Căci, uite, am încă un motiv să scap de greutatea în exces, ca să nu îi zic altfel, mă înțelegeți :)

Bun, acestea fiind spuse, vă las cu filmul de mai jos. Din care – o spun din nou – sunt onorat să fac parte. Cu mențiunea că, desigur, toți cei care am participat la filmare considerăm hidratarea extrem de importantă și o chestiunea foarte serioasă (vă dați seama că băieții de la Steaua sunt sportivi, care fac un efort teribil la fiecare meci). Doar că și lucrurile serioase pot fi spuse într-o manieră amuzantă. Sau, mă rog, așa credem noi că a ieșit. Ceva amuzant. Vă lăsăm pe voi să judecați asta :))

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Despre importanța hidratării în viața noastră de zi cu zi. Bonus: un filmuleț cu mine răpus la datorie :D”

  1. Pingback: 3 motive pentru care merită să vii la rugby, la România - Tonga, pe 5 septembrie - Cristian China Birta

  2. Pingback: De ce scriu despre La Fantâna, care lansează propriul brand de cafea

  3. Pingback: Gata, mă apuc de videoblogging! Urați-mi succes...

  4. Pingback: Ehe, uite că am sărit de 100.000 de vizualizări ale clipului făcut pentru La Fântâna :)

  5. Pingback: Încă un clip făcut de rugbiștii de la Steaua București pentru La Fântâna

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.