Vești din lumea echitației: Urmează concursul național de sărituri peste obstacole „Cupa României”

Later edit: Din motive organizatorice, competiția națională de sărituri peste obstacole „Cupa României”, organizată de baza hipică Equestria şi Federația Ecvestră Română, se desfăşoară cu o săptămână mai devreme, mai precis ȋn perioada 23 – 26 iulie.

 

V-am ținut la curent cu evenimentele din lumea echitației și iată că urmează altul de acest fel – „Cupa României” – o competiție națională de sărituri peste obstacole:

Baza hipică Equestria şi Federația Ecvestră Română organizează, ȋn perioada 30 iulie – 2 august, competiția națională de sărituri peste obsacole „Cupa României”, din cadrul etapei a III-a a Circuitului Salonul Calului. Desfăşurat pe parcursul a patru zile, concursul reuneşte la start aproximativ 160 de cai şi 90 de sportivi din toată țară, care vor putea participa la 18 probe de sărituri peste obstacole de niveluri diferite de dificultate.

„Cupa României” ȋncepe joi, 30 iulie, când se dă startul probelor de sărituri peste obstacole pentru toate nivelurile de cai, ȋncepători sau cu experiență, dar şi pentru toate categoriile de sportivi – amatori, copii, juniori şi seniori. Copiii şi amatorii pot participa la probele de nivel E şi respectiv F, unde nivelul de dificultate este scăzut, ȋn timp ce sportivii cu experiență se pot ȋnscrie la probele de nivel D, C, B şi A. Competiția națională de sărituri peste obstacole se ȋncheie duminică, 2 august, cu cea mai dificilă probă,  de nivel A. Concurenții care vor obține cele mai bune punctaje la aceste probe vor fi desemnați câştigătorii Cupei României la categoria pe care o reprezintă.

Valoarea totală a premiilor pentru competiția de sărituri peste obstacole Cupa României, din cadrul etapei a III-a a Circuitului Salonul Calului, se ridică la 45.000 lei.

În perioada următoare, calendarul competițional este completat de alte trei concursuri organizate de Clubul Equestria, dintre care două la disciplina „Sărituri peste obstacole”: Finala Romanian Grand Prix ȋmpreună cu Finala Campionatului de Amatori, ce se vor desfăşura ȋntre 17 – 20 septembrie şi Finala Circuitului Salonul Calului ȋmpreună cu Finala Campionatului Național de Forță, ȋn perioada 24 – 27 septembrie. De asemenea, Clubul Equestria pregăteşte un concurs şi la disciplina „Dresaj sportiv”, Challenge Dresaj, ce va avea loc ȋntre 22 – 23 septembrie.

unnamed (15)

Un comentariu la “Vești din lumea echitației: Urmează concursul național de sărituri peste obstacole „Cupa României”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.