Aruncați un ochi în lumea celor care fac colaje. S-ar putea să vă placă :)

Cred că este destul de puțin cunoscută lumea celor care se ocupă, printre altele, cu așa ceva:

Tocmai l-ați văzut pe Ion Bârlădeanu, maestru al colajelor și implicat, alături de Carmen Lidia Vidu într-un proiect fain:

“București. O lume de Ion Bârlădeanu și Carmen Lidia Vidu” – parte din candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Colajele fabuloase ale lui Ion Bârlădeanu se mută vara aceasta în Centrul Vechi al Capitalei, într-o expoziție stradală vizibilă pentru toți cei care se vor plimba pe Lipscani. Ion Bârlădeanu, artist plastic care a cucerit lumea cu lucrările sale, și Carmen Lidia Vidu, cel mai spectaculos regizor de teatru din România din punct de vedere vizual, își dau mâna într-un proiect în care vor mixa imaginile și personajele cu care ei identifică Bucureștiul urban, cultural, emoțional și fantastic: case, blocuri, parcuri, personaje de film, politică, lume reală sau personaje comerciale, imaginare, actuale. Un colaj stradal de mari dimensiuni, conceput de Ion Bârlădeanu și Carmen Lidia Vidu, o selecție de 30 de colaje pe tematică urbana ale lui Ion Bârlădeanu și un scurtmetraj regizat de Carmen Lidia Vidu despre Bucureștiul lui Nea Ion alcătuiesc expoziția “București. O lume de Ion Bârlădeanu și Carmen Lidia Vidu”.

Expoziția face parte din proiectul “București. Memoria. Explorarea. Imaginea Orașului”, ce lansează candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. “București. O lume de Ion Bârlădeanu si Carmen Lidia Vidu” își așteaptă vizitatorii în perioada 3-15 iulie, zilnic între orele 10:00 – 22:00, la Hanul Gabroveni din Centrul Vechi al Capitalei, accesul fiind gratuit, iar vernisajul va avea loc vineri, 3 iulie, la ora 19.00.

Eu zic că sună interesant, dar nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, ci să vă mobilizați și să vă convingeți pe cont propriu. :D

unnamed (5)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.