Muzica schimbă gustul mâncării, conform unui studiu Sony Mobile. Ce ziceți despre asta?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Pe asta n-o știați, așa-i?:)) Nici eu, că este din categoria aceea „Cercetătorii au descoperit”. :D Uite ce au descoperit de data asta:

  • Muzica clasică ne poate da senzația că vinul pe care îl bem este mai scump.
  • Muzica lentă poate duce la un gust mai persistent, în timp ce muzica alertă duce la o scurtare a experienței gustative.
  • Cu cât vă place mai mult muzica, cu atât mai mult veți aprecia gustul preparatelor pe care le încercați – acesta este un exemplu de transfer senzorial, care presupune transferul percepției despre muzică asupra percepției despre mâncare și băutură.
  • Asocierea adecvată a instrumentelor muzicale cu tipul alimentelor consumate – cercetarea sugerează faptul că sunetul pianului se potrivește cu fructe dulci, precum mure, caise sau zmeură.
  • Chiar și simplele zgomote ale factorilor externi pot influența experiența gustativă. „Multe experiențe senzoriale din jurul preparatelor culinare și a băuturilor au un astfel de efect. Alimentele crocante, cremoase sau carbogazoase pe care le îndrăgim sunt asociate de cele mai multe ori cu sunete specifice”, explică Profesorul Universitar Charles Spence.

Testele senzoriale care au dus la concluziile de mai sus, s-au realizat în Sony Multi-Room Sonic Wonderland, la care au participat 50 de membri din șase țări europene, cu ajutorul profesorului Charles Spence de la Universitatea din Oxford, un pionier în psihologia experimentală.

Experimentele au urmărit confirmarea teoriei asezonării sonice a preparatelor culinare cu muzica locală. Participanții au confirmat faptul că mâncarea franțuzească are un gust mai bun atunci când pe fundalul sonor rulează un cântec francez la acordeon, în timp ce muzica lui Puccini a îmbunătățit gustul pastelor italienești Experimentele au evidențiat rezultate similare în cazul preparatelor nemțești, spaniole și grecești.

Sony a lansat recent tehnologia audio multi-cameră, care permite crearea mediului potrivit în orice context, fie că iei cina cu prietenii sau că vrei să te bucuri de o seară liniștită. Tot ce trebuie să faci este să îți conectezi device-urile compatibile și să te bucuri de sistemul multi-cameră în orice colț al locuinței.

Sony are o gamă largă de produse și opțiuni de conectare pentru sistemul Multi-room, precum boxele wireless high-end SRS-X77 portabile, SRS-X88 hi-resolution și SRS-X99, rceiverele AV STR-DN860 și STR-DN1080, soundbar-urile HT-NT3 și HT-ST9, sistemul Hi-Fi CMT-SX7 și boxa TV HT-XT3. Muzica poate fi rulată prin serviciul Google Cast prin intermediul smartphone-ului sau tabletei, dar și via Bluetooth sau NFC One Touch.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)