Știați că la Urban Fest vă puteți da cu barca 3 km pe Dâmbovița?

Când m-am dat cu lotca solară pe Dâmbovița (of, ce experiență…), ziceam – dând cu un mic copy/paste de la poetul care este :D – că mai am un singur dor: să mă dau pe Dâmbovița. Păi ce, știam eu că nu o să treacă multă vreme și chiar o să pot face asta? Nu știam, desigur. Dar speram.

Și uite că acum am ocazia. Căci stimabilii de la Asociația Ivan Patzaichin s-au ocupat de chestiune. Și, în cadrul Urban Fest, putem să ne dăm cum barca vreo 3 km, de la podul de la Unirii (înspre Biblioteca Națională) până înspre ceea ce îndeobște se numește Delta Văcărești.

Partea faină este că, dacă aveți bărci ale voastre (aici cred că pescarilor li se aprinde un bec), puteți să vi le aduceți și să vă dați cu ele. Când mai prindeți voi o ocazie de asta, vă întreb? :D

Iar, dacă vă întrebați cum o să treceți de stăvilarele alea (sau cum se numesc) de pe traseu, chestiunea este rezolvată, căci s-au găsit soluții tehnice gen pontoane (sau cum se numesc) ca să vă puteți continua călătoria.

urban fest 1Foarte tare, zic! Așa că ne vedem duminică, de pe la 16.00, în zona de apă dintre podul de la Unirii și Biblioteca Națională, ca să constituim flota cu pricina.

Să știți că traseul nu se face doar cu barca. Ci și cu bicicleta. Și pe jos. Adică – după mintea mea atâta câtă este – o să fie o paradă a mijloacelor alternative de transport urban în București, dintre care – nu avem cum să nu o recunoaștem – faza cu bărcile e ca Germania la Campionatul Mondial de anul trecut, adică rupe tot :)) Vă recomand, deci, să veniți în zonă și apoi vedeți voi ce se mai întâmplă.

Ziceam că acțiunea asta are loc în cadrul Urban Fest. Dar nu e singura chestiune, firește. Pentru că festivalul, organizat de de Reprezentanța Comisiei Europene în România, sub înaltul patronaj al comisarului european Corina Crețu, are ca temă „BlueGreen – Râuri în orașe smart”. Și își propune promovarea valorilor europene în domeniul urbanismului și dezvoltării locale sustenabile.

Astăzi, joi 18 iunie, de la ora 16.00, spre exemplu, pe podul de la Eroilor, de lângă Opera Națională, are loc o consultare publică pe această temă. Deci, cum? Consultare publică pe un pod?! Dap, căci despre asta este vorba cu acest festival și și de aia îmi place :D

Vineri, 19 iunie, cam toată ziua, la Biblioteca Națională, are loc conferința „BlueGreen – Râuri în orașe smart”. Puteți vedea pe siteul festivalului programul conferinței, sunt teme foarte interesante, eu clar ajung prin zonă, dar doar în a doua parte a zilei, după ce îmi bifez eu niște chestiuni din agendă. Pe la 18.00, după terminarea conferinței, se dă cep (pardon my French :D) unei expoziții de proiecte de reamenajare a râurilor, tot la Biblioteca Națională. În același timp, între 16.00-19.00, în zona de apă dintre Biblioteca Națională și podul de la Unirii, stimabilii de la Asociația Ivan Patzaichin vă așteaptă să vă plimbați în ambaracațiunile cu vâsle ”Peștișorul de Aur”.

Programul pentru sâmbătă și duminică îl aveți mai jos. Poarte vă face cu ochiul ceva de pe acolo. Oricum o să ne intersectăm pe la mai multe puncte din program, să fiți iubiți, vă urează tata chinezu :D

Ah, să nu uit: pentru bloggeri avem o campanie faină pe tema asta, cu premii cu autograful lui Ivan Patzaichin :)

urban fest

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Știați că la Urban Fest vă puteți da cu barca 3 km pe Dâmbovița?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.