Later edit: În urma tragerii la sorți efectuată prin random.org, câștigătorul este… Radan Petrica! Felicitări câștigătorului și mulțumiri maxime tuturor participanților, mi-ați dat nițică energie cu nominalizările voastre :) Filmarea tragerii la sorți este disponibilă la cerere.
–––––––––––
Am sintetizat în titlu (căci asta trebuie să facă un titlu, vorba aia) cam cum vă provoc să vă implicați în excelenta inițiativă METRO – Starurile Comunității. De ce spun că este excelentă? Pentru că, în esență, METRO și-a propus prin această ispravă să răsplătească IMM-urile care fac bine comunității în care activează. Iar asta, in my book, înseamnă că mă ridic în picioare și salut, cu mâna la chipiu, această inițiativă.
Vă spun mai jos ce înseamnă ”să facă un bine”. Dar nu înainte de a vă spune că pun la bătaie un premiu pentru toți cei care o să îmi spuneți în comentarii mai jos un IMM* care, din punctul vostru de vedere, a făcut un bine comunității. Sau, pentru că știu că uneori este greu, din diverse motive, să dăm numele unei companii, pueți nominaliza și persoane care credeți că au făcut, prin acțiunile lor, un bine comunității. Premiul este o tabletă Lenovo IdeaTab A3300. Aștept comentariile voastre până pe 19 iunie, ora 20.00.
Și mai ofer un premiu. Unul mai de coracon, așa: cel puțin una din IMM-urile sau persoanele pe care le propuneți mai jos și care o să mă impresioneze din binele pe care l-au făcut, o să primească de la mine un profil de companie sau, după caz, un interviu aici pe blog. Ca un gest că apreciez corespunzător astfel de inițiative.
Evident că recomand cu căldură tuturor celor care activează într-o IMM (fie la nivel de acționat, managing partner, de angajat, de colaborator etc.) să își înscrie compania în competiție, dacă au avut activități, acțiuni și/sau inițiative care se încadrează în cerințele campaniei. Premiile pentru aceste companii au o valoare totală de 70.000 lei. Aveți și niște sfaturi despre ce să luați în considerare când realizați această înscriere, dați un ochi peste ele ca să vă creșteți șansele de câștig.
Precizez că nu am nici o problema ca propunerea voastră să vină și de la cei care sunt implicați într-o IMM. Adică, mai direct spus, să vă promovați inițiativele chiar voi. Doar cele care fac bine comunității, se înțelege :)
În regulamentul campaniei METRO – Starurile Comunității (pe care vi-l recomand să îl citiți înainte de a face nominalizările), sunt date câteva exemple despre ce înseamnă ”a face un bine” comunității. Vi le dau mai jos, cu mențiunea că sunt doar puncte de plecare de la care puteți extinde acest concept de a face bine.
– deservirea comunității locale;
– furnizarea de servicii, prețuri și produse unice, contribuind la bunăstarea cartierului
prin programe de incluziune sociala;
– sprijinirea și sponsori zarea evenimentelor locale;
– a da dovadă de curaj moral/a-i ajuta pe ceilalți;
susținerea persoanelor defavorizate;
– participarea/organizarea de festivaluri sau alte evenimente pe plan local;
– contribuirea la păstrarea curățeniei în comunitate;
– restaurarea siturilor istorice sau participarea la strângeri de fonduri;
– acordarea de beneficii speciale persoanelor fără adăpost
Vă aștept nominalizările, deci. Jos în comentariu. Pe formatul: numele IMM, de unde este și motivul pentru care propuneți această companie, ce bine a făcut acea companie.
*IMM înseamnă, pe scurt, o companie care are mai puțin de 250 de angajați și care a avut o cifră de afaceri în 2014 mai mică de 50 milioane Euro.
PS Această campanie se desfășoară pe blogul meu în conformitate cu acest regulament.
46 thoughts on “Voi îmi spuneți despre un IMM care face bine comunității și eu vă dau o tabletă Lenovo”
Upside Down (http://upside-down.ro/) e o companie care activeaza in domeniul antreprenoriatului social.
Ce fac? Protejeaza mediul.
Cum? Iau bannere publicitare/prelate de camion bune de aruncat si le transforma in portofele, genti, coperti de carte numai bune de purtat/folosit :)
Unde? In Iasi, RO.
Numai bine,
Ovidiu
„Ateliere fara frontiere” este o intreprindere sociala, in Bucuresti, care reintegreaza social persoane neangajabile. Face asta de niste ani (vreo 7-8, cred), invatandu-i sa repare calculatoare care sunt apoi donate catre scoli si ONG-uri si – ca in cazul lui UpsideDown – sa transforme bannerele stradale dezafectate in obiecte utile, prin proiectul ReMesh. Protejeaza mediul, reduce consumul inutil, reintegreaza oameni cu probleme, ajuta ONG-uri si scoli.
http://www.taxigratis.ro/
Alex ofera servicii de transport persoanelor care nu au posibilitati financiare modeste.
Salut! As dori sa propun „Cuptorul de paine Burcioaia”, dezvoltat ca parteneriat intre Crucea Rosie Vrancea si OMV Petrom.
Afacerea sociala „Cuptorul de paine Burcioaia” urmareste sa creasca calitatea vietii locuitorilor, prin asigurarea produselor traditionale de panificatie la un pret avantajos pentru ei si prin crearea a minim 3 locuri noi de munca, oferite unor persoane vulnerabile, care întâmpina dificultati in gasirea si pastrarea unui loc de munca.
Burcioaia este un cartier defavorizat al Mun. Adjud, fost sat aflat la cativa km de Mun. Adjud si care se confrunta cu probleme legate de somaj, lipsa locurilor de munca dar si lipsa unor facilitati in zona – una dintre acestea din urma fiind chiar lipsa unei brutarii, locuitorii de acolo fiind nevoiti sa parcurga cativa km pentru a-si cumpara o paine. Pentru detalii mai multe: http://www.taraluiandrei.ro/blog/cuptorul-de-paine-burcioaia-afacerea-sociala-propusa-de-crucea-rosie-vrancea-id-186-cmsid-2
Ar fi ceva IMM-uri pe plan local care se implica in viata comunitatii, dar decat sa fac reclama unei firme, mai bine fac reclama unor persoane. Unul dintre ei este Razvan Pop pe care l-am apreciat foarte mult atunci cand a decis sa paraseasca scena politica si sa se dedice culturii si comunitatii locale. Din ce l-am cunoscut eu asa de la distanta este un om deosebit care se implica foarte mult in dezvoltarea comunitatii locale ajutat desigur de alti oameni deosebiti care au readus AIOS la viata. :)
Daaaaa, big Like pentru Razvan! Dar sa stii ca poti sa zici si de firme, mai ales ca zici de bine, eu nu ma supar :)
COBI Bicycle – primul centru de reciclare al bicicletelor din Romania
COBI Bicycle este initiativa a doi tineri voluntari care si-au propus sa reconditioneze si sa recicleze bicicletele cu poveste. Mai multe despre povestea lor: https://www.youtube.com/watch?v=gU2PHp3rbj0
Pe langa reciclarea si reconditionarea bicicletelor, acestia au multe initiative sociale prin care doresc sa contribuie la reducerea impactului asupra mediului inconjurator si sa transforme Romania intr-o tara in care oamenii sa mearga mai mult pe bicicleta. :D COBI Bicycle sustine comunitatea SOS Satele Copiilor cu biciclete, intretinerea gratuita a acestora, iar pentru copii mai mari au si un program de ucenicie.
In 2014 au castigat Social Impart Award organizat de Impact Hub Bucuresti, iar in momentul de fata isi dezvolta afacerea prin intermediul Incubatorului de afaceri din cadrul Universitatii Alternative: http://universitateaalternativa.ro/incubatorconcurs/
Am si doua persoane care sunt implicate intr-un ONG: dmna Ani Bezman si dmna Mariana Coman. Cele doua doamne sunt coordonatoare de proiecte intr-un ONG local: Asociatia Centrul de Resurse al Comunitatii Schela (pe scurt CERC Schela) din Judetul Galati. Cele doua doamne coordoneaza cu succes proiecte locale inca din 2010, domeniile vizate de ONG fiind protejarea mediului inconjurator si campanii de voluntariat de ecologizare si strangere deseuri menajere, proiecte de sanatate publica prin educatie si proiecte pe educatie in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Schela. Incepand cu anul 2014, cele doua doamne s-au implicat si in intitiative de incurajare a antreprenoriatului local, grupul tinta fiind persoanele defavorizate sau marginalizate si au reusit, in parteneriat cu alte ONG-uri si Asociatii sa gaseasca diverse solutii pentru aceste persoane: de exemplu pentru persoanele cu multi copii din Schela si fara un venit stabil, au atras fonduri si le-au construit solarii care sa le asigure o masa sanatoasa pe timpul verii. Informatiile de mai sus sunt verificabile, CERC Schela promovandu-se pe Facebook foarte mult. Daca este cazul, va pot da pe privat datele de contact.
FAN COURIER!Stiu ca au donat de Craciun pentru un copil bolnav o suma considerabila si mai stiu, de pe vremea cand eram angajatul lor, bunurile ramase intregi din coletele deteriorate pentru care au platit despagubirea le doneaza oamenilor din zone defavorizate
Mulțumesc pentru nominalizare, dar FAN Courier nu se înscrie la categoria IMM, conform regulamentului, deci nu o să intri în tragerea la sorți, din păcate.
O persoana deosebita pe care eu o cunosc este domnul Cristian Matei, acest om a ajutat o multime de oameni,incepand de la familii nevoiase,copii din cazuri sociale,duce cadouri la gradinita,azile de batrani de fiecare data de sarbatori. Este un om deosebit care este implicat in totalitate in bunul mers al comunitatii.RESPECT pentru acest om minunat!
Am uitat sa mentionez faptul ca aceasta persoana este din municipiul Turda,jud. Cluj
Poti sa te uiti pe acest grup, care face si desface computere vechi pentru a le da apoi cauzelor sociale, principiile de lucru sunt simple, si e numai daruire, completa, un grup inimosi de oameni – tableta nu e pentru cineva anume din grup, ci pentru o asociatie, un ONG, sau un copil merituos care nu si-o permite: https://www.facebook.com/groups/791718070918761/
Mersi.
Salve, Ar fi la #medias o serie de IMM-uri:
0. Konsta Splendid – zeci de mii de euro in renovarea Spitalului, in actiune de caritate si sustinerea evenimentelor
1. Dafora Turism – sprijina prin premii si ajutor logistic majoritatea evenimentelor din oras: Crosul Binder, Balul Liceelor, Festivaluri, Concursuri etc.
2. Contrast Publicitate – au fost ani in care au sustinut zeci de evenimente cu materiale de promovare gratuite
si altele… :)
Buna ziua,
As zice ca pot sa dau si eu un exemplu , nu este IMM dar se incadreaza la ,,face bine comunitatii,, .
Am infiintat Asociatia Madalin Anghelescu cei poarta numele baiatului meu diagnosticat cu tetrapareza spastica , dar am adunat pe langa noi si alti copii cu dizabilitati grave de altfel care nu pot sa se ajute singuri pe toate planurile, hrana,spalat, imbracat… pe care incerc din rasputeri sa i ajut .
Am reusit sa fac cateva bucurii copiilor dar avem nevoie de oameni inimosi pentru proiectele ce vrem sa le derulam .
Multumesc!
Mulțumesc pentru nominalizare, respect pentru ce fac, doar ca nu se încadreaza, conform regulamentului, în ce am cerut eu, din păcate.
Oana si Cristi Misici de la Delta Speed Solutions – isi ajuta tot timpul angajatii si alte persoane, in special copii, atunci cand trec prin probleme de sanatate sau de alt gen.
Delta Speed Solutions este un IMM din Bucuresti:). Tinerii patroni au donat si s-au implicat in diverse campanii sociale.
Servus
Iti scriu pentru a-ti propune o doamna-OM-personaj cu un proiect personal senzational care are in aceste zile un impact international urias: este vorba despre Andreea Diana Tanasescu, initiatoarea comunitatilor La Blouse Roumaine si Queen Marie of Romania. Sunt sigura ca cel putin ai auzit de ele pentru ca sunt comunitati mari si foarte active, cu membrii din Romania dar mai ales din strainatate (romani si foarte, foarte multi straini)
Andreea este cea care a „inventat” ZIUA UNIVERSALA A IEI in 24 iunie 2013, acum trei ani si care a avut un impact URIAS la nivel national si international nu doar in mediul on line – care s-a umplut de imagini, relatari si povesti in acea zi – ci mai ales a pus bazele de dezvoltare a nenumarate afaceri si mai ales initiative private legate de portul popular, de ie, de maestesugurile traditionale, de exploatarea semnelor in arta populara, de revigorare a interesului pentru traditiile romanesti in designul de produs, etc
Acum se pregateste pentru cel de al treilea an consecutiv de eveniment interntional – in anii trecuti Fundatia Yves Saint Laurent, FACEBOOK, Ambasade ale Romaniei din lume, headquarters ale companiilor internationale etc au sarbatorit sau au anuntat ZIUA INTERNATIONALA A IEI! Anul acesta, ieri, Papa Francisc a felicitat romanii de la Milano si Roma pentru sarbatorirea Zileu Universale a Iei (care in acest an se sarbatoreste timp de o saptamana)
PASIUNEA sa pentru IE si proiecte din on line aduse in off line a facut ca in cativa ani sa poata sa puna pe picioare proiecte ale acestor doua comunitati care se bucura de o simpatie si o sustinere foarte mare, de voluntariat, dedicare si implicare extraordinare.
Urmatorul task pe „agenda” Andreei Tanasescu / si comunitatea pe care o creste zilele astea se numeste Brancusi Week si pregateste seria de evenimente de anul viitor din Romania, de la Paris si din America.
A refuzat pana acum toate cererile de „parteneriat” cu scop comercial propuse de companii sau partide politice fiind interesata exclusiv de cresterea interesului si admiratiei romanilor si strainilor pentru piesele portului traditional romanesc pe care le considera principal element au unei constructii valoroase a unui BRAND DE TARA.
A reusit cu ceea ce a facut in acesti trei ani sa reorienteze atentia romanilor spre valorile materiale pe care bunicii nostri inca le detin sau stiu sa le realizeze, si pe care pot continua sa le produca pentru a-si asigura traiul. A creat un eveniment-miscare cu o putere de actiune la nivel international cum nici un guvern sau vreo campanie de promovare a Romaniei (si valorilor ei ) nu au resuit sa faca. De la Sidney la Toronto toti romanii salrbatoresc pe 24 Iunie Ziua Universala a Iei : https://www.facebook.com/LaBlouseRoumaine10?fref=ts
Andreea este o persoana deosebit de atasata de comunitatea de peste 100.000 de oameni care ii scriu, este inspirationala si foarte pasionata de ceea ce face, foarte creativa, cu un excelent drive si o abordare globara ce „vine din viitor”. Toate actiunile ei au un ecou teribil si in tara dar mai ales in strainatate si nu am nici un dubiu ca orice isi propune sa faca anul asta aici sau cu partenerii de peste tot din lume ii va reusi.
Este prietena mea „din antichitate” :) si cred ca este foarte potrivita sa castige acest concurs pentru ca a reusit sa readuca in on-line-ul romanesc si iata si in off line atentia si dragostea pentru cele cateva Cultural Iconuri romanesti pe care le „creste” cu pasiune, impact si creativitate: IA, REGINA MARIA, BRANCUSI, BUJORUL ROMANESC, ROMANIAN POINT LACE, SARMISEGETUSA etc…
Lafarge-ul se implică activ în proiectele în care este vorba despre mediu. Cel puțin prin zona mea, la Târgu-Jiu, se întâmplă asta. Ei sunt primii, ca și companie, care susțin programul Let`s do it în Gorj. Dau mănuși, saci și alte cele tuturor celor care se implică și, în plus față de asta, își scot proprii lor oameni, alături de familiile lor, să facă curat prin oraș, prin păduri etc. Ca să-i motiveze organizează concursuri între ei și cea mai implicată familie (care a strâns cel mai mult gunoi) primește premii.
Mi se pare foarte tare chestia asta :D.
Colega, mulțam de nominalizare, dar Lafarge nu ar cum să fie IMM, deci nu se pupă cu regulamentul, sorry…
Îl propun pe Alex Zamfir. El adună, leu cu leu, bani pentru construirea primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România. Duminică a avut loc una dintre acţiunile acestui proiect şi, împreună cu alţi inimoşi, au strâns aproape o tonă de monede.
Alex este din Bucureşti, dar se bucură de sprijinul multor bloggeri care îl sprijină din oraşele lor.
Povestea este lungă, curajoasă şi foarte frumoasă şi o poţi găsi pe http://www.1leu.org/ro/.
„Autoservirea pentru oameni cinstiti” Se afla in Codlea judetul brasov. Toate produsele sunt la poarta fara sa fie pazite de niciun vanzator. Iti iei singur ce iti trebuie, dulceata, legume,fructe… chiar si flori si pui in cutia de scrisori banuti cat crezi ca merita. Exista si o lista cu preturi orientative de prin alte locuri daca vrei sa te inspiri. Cireasa acestui „tort” o reprezinta tricicleta pe care poti sa o imprumuti ca sa duci bunataturile acasa cu mentiunea ca poti doar sa o imprumuti deci trebuie si adusa inapoi. O astfel de afacere cred ca ne creste moralul pentru ca vezi…ne putem descurca si fara un Tepes:)
Floraria online Floria -www.floria.ro, care doneaza 1% din valoarea tuturor buchetelor catre WWF Romania, intr-un program ce se numeste Gentleman cu Natura.
https://floria.ro/info/despre-floria/gentleman-cu-natura/
Pe langa donatie, da posibilitatea achizitionarii ursilor de plus WWF (pentru protejarea ursului brun) si donatie suplimentara din partea clientilor.
Ascent Group din Arad. Pe lânga implicarea in diverse proiecte locale ca si sponsori au si ei proiecte de ajutor (in special de sărbători) dar si oamenii din conducere se implica local in dezvoltarea Aradului si in tot felul de proiecte ca de exemplu Academia Aradeana de Lideri.
Habitat for Humanity Romania construieste locuinte pentru cei care au cu adevarat nevoie de ele, cu implicarea comunitatilor locale, fiind un efort voluntar cu adevarat sustenabil.
Mulțumesc pentru nominalizare, dar vorbim despre un ONG, așa că nu se potrivește cu regulamentul, sorry.
Precizare pentru toți cei care faceți nominalizari: competiția nu este pentru ONG, ci pentru persoane și IMM-uri. Țineți cont de asta, vă rog, pentru că ONGurile propuse nu intră în tragerea la sorți. Mulțumesc.
Cristian Albert . Campion mondial de Karate, se ocupa de/sprijina persoanele cu dizabilitati (antrenamente, demonstratii, iar fondurile se duc la ajutorarea persoanelor respective).
Clip cu o demonstratie in beneficiul persoanelor cu dizabilitati :
https://www.youtube.com/watch?v=nwPnDIPbgEA
Citind doar statusul pe facebook și apoi postarea asta, prima persoană care mi-a venit în minte este tatăl meu. Acesta deține o firmă, undeva la 200 de oameni, însă mulți dintre ei sunt defavorizați și îi ține doar pentru faptul că le poate oferi o pâine. Mai mult decât atât, poate nu o să-ți vină să crezi, dar paznicul este în scaun cu rotile, având ambele picioare tăiate. De câte ori a avut vreunul dintre ei o problemă acasă, cu copiii sau ceva probleme de sănătate, tata s-a ocupat personal de spitalizarea lor și le-a trimis lemne pe timpul iernii și bani pentru a-și continua studiile; lucruri pe care le vezi foarte rar. A contribuit de asemenea la ridicarea noii clădiri de la Mănăstirea Brazi, e un fel de ctitor. :D Sunt foarte multe de zis, multe lucruri pe care nici eu nu le știu, însă cred că e suficient oricum. De voi câștiga sau nu, pentru mine el oricum e cel mai de preț cadou pe care mi l-a oferit viața. :)
Ma bucur ca in viata de zi cu zi am sansa sa intalnesc oameni extraordinari care sa faca ceva pentru comunitatea din care fac parte. Un astfel de om este @Daniel Mitre care a creat un proiect „Terapie pentru Ingeri” de la ideea ca fiecare dintre noi poate deveni prietenul unui copil special pe care să-l accepte și să-l susțină. Proiectul de adreseaza copiilor cu dizabilitati din Arad (pentru moment) si ofera
servicii de kinetoterapie și masaj copiilor cu dizabilități, în mod gratuit. Proiectul propune un 1 stagiu de 12 luni în care vor fi implicați beneficiarii, urmând ca aceștia să beneficieze de servicii de kinetoterapie și masaj terapeutic săptămânal, cu sprijinul unui personal calificat stabilit în funcție de necesitățile ivite și disponibilitatea fiecăruia, dar si organizarea de seminarii periodice cu părinții beneficiarilor, în scopul informării și acumulării de noi cunoștințe menite să îi sprijine în demersul lor de a oferii copiilor o viață mai bună.
Cu siguranta la nivel local dar si national astfel de proiecte sunt un semnal de alarma ca si cei cu nevoi speciale au nevoie de ajutor si de sprijinul nostru. Ceea ce ma incanta este impactul acestui proiect si faprul ca prin el, Daniel Mitre, le face viata mai frumoasa si mai usoara celor cu dizabilitati. Mei multe detalii gasiti pe http://www.tpiarad.info/.
Am o prietena care ar da celorlalti si ce nu are. O stiu de mult timp si nu are foarte multi bani, insa daca intalneste pe cineva pe strada care cerseste bani imediat ii ajuta. Uneori le da mancare, alteori bani. Unoeori trece pe langa ei, dar se intoarce dupa 30 de secunde pentru ca nu poate sta nepasatoare. Imi amintesc ca imi povestea intr-o zi cum in drumul ei spre posta a vazut o doamna in varsta ce se ajuta de cadru de mers. Femeia nu cerea nimic, pur si simplu mergea pe strada, asa ca nu i-a dat bani, dar a privit-o cu mila. Cand s-a intors de la posta a trecut din nou pe langa ea. De aceasta data avea in fata si niste galeti cu bujori. Vazuse bujori toata ziua la metrou, dar s-a gandit ca nu are sens sa cumpere, poate sa faca altceva cu 5 lei. A trecut pe langa doamna si dupa cativa pasi s-a intors sa cumpere 5 bujori. „Ea avea mai mare nevoie de bani decat oamenii de la metrou. Am simtit eu „.
Ești la limită cu această nominalizare, pentru că am nevoie și de numele persoanei. Altfel putem suspecta că este doar o poveste frumoasă :) Intri în tragerea la sorți, dar cu această mențiune, că am nevoie de numele persoanei :)
Nu mi-a fost dat de prea multe ori sa intalnesc oameni cu suflet. Tocmai de aceea cred ca ma marcheaza mult mai usor cand cunosc unul. Si, de cateva luni, ma marcheaza aproape zilnic. Numele lui e Nae. Si e mecanic. De biciclete. Repara orice, oricand,oricui. Nu conteaza daca cunoaste sau nu persoana respectiva, sau daca are altceva de facut. Conteaza ca poate ajuta, si dupa cum spune el, ca poata oferi un zambet cuiva. De curand, unul din prietenii lui a intrat intr-un impas psihologic,financiar,cam de toate felurile. Si ca sa-l ajute,i-a restaurat un Pegas. De ce? Ca sa poata ajunge mai usor la locul de munca, sa nu mai plateasca transportul in comun. Faptele lui bune nu se opresc aici. Nu-i zi in care, ajuns la gara sa nu ajute batranele cu bagaje, zile in care sa nu aduca un zambet pe fata oamenilor strazii, si mai ales nu exista zile in care sa ma faca fericita!
Prietenul meu, Ovidiu, în calitatea lui de muzeograf, prin entuziasmul lui a făcut posibil ca beneficiari ai sistemului de protecție a copilului să fie angajați în instituții prestigioase de cultură, să fie recunoscuți ca membri cu drepturi egale în societate, a dat bani din puținii lui bani pentru a face un bine oricui a avut nevoie de el, a recunoscut drepturile celor hiv pozitivi, a coordonat proiecte cu implicarea celor cu dizabilități, a găsit înțelegere pentru o masă caldă, a avut o vorbă bună, a implicat politicieni locali în sprijinirea unor proiecte umanitare și multe altele pe care eu nu mi le amintesc sau nu le știu pentru că în marea lui modestie le-a ascuns în sufletul lui.
Cunosc un om deosebit, numele lui este Daniel Someşanu și face o treeabă foarte faină pentru oameni săraci. Masa Săracilor http://masasaracilor.ro/ este un poriect în Cluj, Florești, Oradea, Satu Mare și Timișoara, mulți primesc o mâncare caldă, vedeți mai multe pe site. Multă sănătate
Binefacatorul pe care vreau sa-l mentionez in aceasta postare nu are nume, e o comunitate de OAMENI care oferă șansă la viață celor care se află în impas din punct de vedere medical. Acest binefacator colectiv are reprezentanti din toate paturile sociale, dar mai mult din randul persoanelor cu venituri mici invizibile si ignorate din cauza modului comun de trai de multe ori cand se deplaseaza prin localitati. Tin să dau ca exemplu la aceasta provocare a ta : comunitatea donatorilor de sânge din țară, o comunitate din care si eu fac parte și pe care mă lupt mereu să o maresc numeric!
Foarte frumos ce spui, respect! Doar că nu respectă regulamentul, deci nu poți participa la tragerea la sorți, îmi pare rău…
Vreau să povestesc despre prietena mea Ani. O cunosc de aproximativ 10 ani, la început am colaborat cu ea la fostul loc de muncă. Apoi am rămas prietene pentru că era o continuare firească a relației noastre. Acum un an s-a gândit să oficializeze cumva eforturile ei de a-i ajuta pe semeni. A înființat Asociația Misena, despre care puteți afla mai multe aici: http://asociatiamisena.ro/. Eu nu pot să o ajut material în demersurile ei, dar aș vrea să fac cunoscut faptul că există astfel de oameni. Oameni care au afaceri, dar se gândesc și la binele celorlalți. Care sacrifică un weekend alături de familie pentru a împărți flyere. Ani Panduriță e unul din ei, și sunt mândră că pot să o numesc prietena mea. God speed!
Premium Porc Goleşti este o firma care se incadreaza la IMM, fiind la categoria ”mijlocie”, a fost premiată la nivel județean de catre Patronatul IMM Vrancea pentru rezultatele obtinute pe linia afacerilor desfasurate la sfarsitul anului 2014 . Pentru comunitate a avut mai multe activitati de ecologizare,chiar si de plantare de arbusti pe malurile raului Milcov , iar cea mai recenta activitate de sprijinire a comunitatii este organizarea conform traditiei din anii trecuti a unei serbari fastuoase pentru copii in cel mai mare parc din comuna Golesti si oferirea acestora de premii pentru a marca Ziua Internationala a Copilului 1 Iunie 2015. Să crească si sa mai organizeze asemenea activitati !
https://youtu.be/IuNJ0fdF1Uc
Sunt cadru didactic si pe mine ma sensibilizează foarte mult actiunile de sponsorizare a elevilor, scolilor etc. Apreciez proiectul ”Tara lui Andrei” – ( nu tin deloc la latura politica a factorilor implicati )acolo unde am sprijinit si eu proiecte din Vrancea si unde unele chiar au castigat sustinerea materiala pentru realizare. La nivelul judetului Vrancea vreau sa mentionez o fapta buna a societatii Premium Porc Golesti- ( societate cu mai putin de 250 angajati ) care a oferit ca premiu la o competitie de proiecte un … atentie …. un laborator de informatică cu 16 calculatoare nou nouţe, care vor fi folosite de elevii școlii câștigătoare. S-au inscris la competiție scoli din 5 localităti din mediul rural si urban iar castigatoare a fost desemnata spre bucuria mea școala rurală din com. Slobozia Ciorăști. Astfel elevii din mediul rural vor mai acoperi diferența informațională care exista intre ei si cei de la ” oras”: http://generatiaviitorului.blogspot.ro/2014/12/un-secol-pana-la-aflarea-castigatorului.html
Un alt lucru bun la aceasta campanie este realizarea acestui site special in care sunt postate ciclic articole care conduc tanara generatie spre cunoastere si dorinta de autodepasire propunandu-le aplicatii utile pentru dobandirea sau verificarea cunostintelor generale. Felicitari lor!
As fi mentionat alta firma din cele premiate de catre Patronatul IMM-urilor din Vrancea, dar se pare ca aceasta este singura care intelege ca e normal sa intorci ceva comunitatii care te sprijina, suporta, ajuta ! http://www.comisarul.ro/diverse/patronatul-imm-a-premiat-cele-mai-bune-firme-din-v_273069.html
Mai am un exemplu si trebuie sa/l precizez intrucat este vorba de modernizarea Centrului de Transfuzie Sanguina Vrancea – Focsani constand in instalatia electrica si trei frigidere cu răcire de minus 40 de grade, pentru menținerea plasmei și un generator . Aceasta investitie de 22.000 euro a fost facuta de catre Clubul Rotary Varana Focsani iar banii provin dintr-un bal de caritate ~Lumina inimilor~. Clubul Rotary Varana Vrancea reuneste sub umbrela înaltelor idealuri umanitare ale Rotary International pe cei mai de seamă oameni din judet pentru derularea de acţiuni şi proiecte în plan social- umanitar menite sa ajute comunitatea.
De asemenea Clubul Rotary VARANA a mai reabilitat patru saloane din cadrul Secției de Pediatrie si a renovată și dotat o sală de nașteri, toate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani.
http://rotary-varana.ro/09-03-2015-rotary-varana-a-modernizat-si-utilat-centrul-de-transfuzie-sanguina-vrancea.html
Salutari.
Sunt o multime de oameni / firme mici care fac lucruri bune pentru comunitatile lor. Felicitari Metro @ Chinezu pentru initiativa! :)
Uite aici mai sunt cateva organizatii care poate merita premiate:
http://www.romaniapozitiva.ro/implica-te/
Organizatia non profit EDU Invest investeste in copiii din centrele de plasament din Sectorul 4 al Capitalei. Cursuri precum ABC financiar, Educatie Sexuala, Legislatie, Rezolvarea conflictelor vor ajuta la integrarea copiilor in societate.
Activitatea lor e bazata p voluntariat nu pe fonduri europene.
Din păcate, deși apreciez ce face organizația, vorbim despre o ONG, deci nominalizarea nu intră în tragere la sorți, conform regulamentului.
„Atelierul de panza” este o intreprindere sociala a asociatiei ViitorPlus (http://www.viitorplus.ro/Despre-proiect-62). Aici sunt confectionate produse din bumbac 100%, netratat, neînălbit și nevopsit cu 0 resturi de producție în atelier, promovând producția și consumul durabil.
Beneficiile acestui proiect: ofera locuri de munca persoanelor cu dizabilitati si ofera alternative ecologice la punga de plastic.