De ce ar trebui să mergeți, totuși, să vedeți filmul „Comoara”

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Am auzit tot felul de păreri despre „Comoara”: ba că e plin de metafore, ba că este înțesat cu un umor subtil, ba că e cel mai mare eșec al regizorului Corneliu Porumboiu, ba că, de fapt și de drept, ar avea un umor care nu e așa subtil, ci de-a dreptul evident și lista poate continua.

Eu mă feresc să îl numesc eșec pentru că nu mi se pare că este cazul. Este genul de film care te enervează și te revoltă până îți vine să părăsești sala de cinema, dar la final îți dai seama că ai înțeles niște chestii din el: de exemplu, că românii sunt un gen de popor mai special și nu neapărat într-un sens rău: ne calculăm posibilitățile financiare diferit, sacrificăm ceva să obținem altceva că deh, așa ne-am obișnuit. Nu vezi așa ceva într-un film de la Hollywood și d-aia zic să îl vedeți.

Comoara - Cristina Toma, Nicodim Toma, Cuzin Toma. Photo Credits Adi Marineci

Nota cea mai simpatică din film este relația pe care o are personajul principal cu băiatul lui și nu pentru că îi citește povești cu Robin Hood. Dar asta o să o înțelegeți mai bine la final, orice ar zice haterii :)).

Una peste alta, un film simpatic, cu câteva glume bunișoare, cu altele duse prea la extrem, dar pe care chiar vă recomand să îl vedeți. Fiți pregătiți, totuși, să luptați contra curentului care includ filmul „Comoara” în oala eșecurilor cinematografice. Nu cred că este unul. :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)